Πώς πούλησαν την Ελλάδα στην τρόικα

Στη δίνη πολιτικού σκανδάλου εισέρχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι ενδείξεις για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, την τρόικα και τα Μνημόνια με στημένα στοιχεία μετατρέπονται σε αποδείξεις.

Κατά τη χθεσινή εμφάνισή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κλίκ εδώ ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, δεν κατάφερε να βρει ούτε μία άλλη χώρα της Ευρωζώνης ή της Ε.Ε. που να συμπεριέλαβε στο έλλειμμα όλες αδιακρίτως τις ΔΕΚΟ, όπως η ελληνική κυβέρνηση το 2010.

Το γεγονός ότι απάντηση στο ερώτημα των βουλευτών δεν βρήκε ούτε ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Φ. Σαχινίδης επιβεβαιώνει τις καταγγελίες εξοβελισθέντων μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ για τεχνητό “φούσκωμα” του ελλείμματος στο 15,5% προκειμένου η χώρα μας να υπαχθεί στον έλεγχο της τρόικας και το ΔΝΤ να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη και κατόπιν αιτήματος των βουλευτών Π. Κουρουπλή, Π. Λαφαζάνη, Δ. Παπαδημούλη, το οποίο υιοθέτησαν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, καλείται για εξηγήσεις στην Επιτροπή ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=640136

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *