Νέα από Αρκαδία. Η κατοχύρωση των προϊόντων μας

ARKADIA18-150x150177Η κατοχύρωση των προϊόντων μας

Καθημερινά, προϊόντος του χρόνου τα τυροκομικά προϊόντα της Αρκαδίας κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην ελληνική και τη διεθνή αγορά. Τα στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεσή μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το χρόνο που πέρασε και ενισχύουν την αισιοδοξία ότι στο μέλλον θα πάνε ακόμα καλύτερα.

Με πανάρχαια παράδοση στο ενεργητικό τους και βαρύ πυροβολικό τη φέτα και την γραβιέρα, τα ελληνικά τυριά κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε πολλές χώρες, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και εκτός, με τις εξαγωγές μας να απλώνονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Για πολλά χρόνια το ελληνικό κράτος και οι παραγωγοί υποτίμησαν τη δύναμη τόσο της τυποποίησης, όσο και της εξαγωγής των γαλακτοκομικών προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα. Ωστόσο, τα ελληνικά τυριά θεωρούνται ήδη από πολλούς το κρυφό χαρτί για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο νομός μας έχει στην φαρέτρα του τη γευστικότητα της φέτας και της γραβιέρας, και πρέπει να τα διαφυλάξει ως κόρην οφθαλμού κατοχυρώνοντάς τα σε διεθνές επίπεδο. Μια ενέργεια που έπρεπε να γίνει πριν από χρόνια και πρέπει επί τέλους ξεκινήσει κάποτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Πέρα όμως από τις όποιες ενέργειες διεθνούς κατοχύρωσης των Αρκαδικών τυριών τα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιφέρειάς μας θα πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους brand name , το οποίο και θα τα καταξιώσει στις διεθνείς αγορές καθώς η ποιότητα, η θρεπτική τους αξία και η ανταγωνιστική τους τιμή μπορούν να ωφελήσουν πολλαπλώς τους παραγωγούς σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης όπου η φαντασία, η πρωτοτυπία, οι ομαδικές πρωτοβουλίες και εξαγωγικές προσπάθειες θα βγάλουν από την αφάνεια ένα προϊόν που μπορεί να γίνει ο …”λευκός χρυσός” για την Αρκαδία.

Και για να γίνει αυτό επιχειρηματίες του κλάδου, εξαγωγείς και κτηνοτρόφοι θα πρέπει να αναζητήσουν νέα δίκτυα διανομής και δρόμους στην εγχώρια και ξένη αγορά, όπου με οργανωμένες επικοινωνιακές και διαφημιστικές καμπάνιες θα προωθήσουν τα τυριά μας με απώτερο στόχο τη δημιουργία δικών μας δικτύων διάθεσης των γαλακτοκομικών μας προϊόντων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τέχνη και Μεσολόγγι

Την έκθεση «Γνωρίστε ΤΩΡΑ το Μεσολόγγι μέσα από την Τέχνη», που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της πόλεως των Αθηνών από τις 18 Δεκεμβρίου μέχρι τις 29 Ιανουαρίου επισκέφθηκαν πάνω από 10000 φιλότεχνοι. Κατόπιν αυτού, και ύστερα από πρόταση του Δημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας «Χ. & Σ. ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ», η έκθεση θα συνεχισθεί στην Τρίπολη, από την 1 έως και 22 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την πρώτη έκθεση που θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Κέντρο εικαστικών και πνευματικών εκδηλώσεων «Τσιχριτζή», τιμώντας τον μεγάλο δωρητή του Φίλιππο Α. Τσιχριτζή,.

Υπέρ απόρων ψυχοπαθών

Ο Ροταριανός Όμιλος Τρίπολης 13439 κατά την συνεστίαση του την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 στο Ξενοδοχείο Μαίναλο Resort (πλατεία Άρεως), αποφάσισε ομόφωνα όπως, ο όμιλος απόρων ψυχοπαθών που έχει ιδρυθεί και τελεί υπό την αιγίδα του, συνδράμει οικονομικά την αστυνομική διεύθυνση Αρκαδίας. Ο σκοπός της χρηματικής βοήθειας των πεντακοσίων (500,00€) αφορά την μερική εξόφληση φαρμακευτικού υλικού που χρησιμοποιείται για την αρωγή των κρατουμένων που τελούν υπό την ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας.

Μαστογραφικός έλεγχος

Η κινητή μονάδα Μαστογράφου της Αντικαρκινικής Εταιρείας ξαναέρχεται στα Λαγκάδια με πρωτοβουλία του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών, στις 14 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή.

Καλούνται οι συμπατριώτισσες άνω των 35 ετών να προσέλθουν για μαστογραφικό έλεγχο. Η μονάδα θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί στην πλατεία του Ταξιάρχη.

Διήμερο στο Μαίναλο

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων πραγματοποιεί διήμερο στο χιονισμένο Μαίναλο, το προσεχές Σαββατοκύριακο 1 και 2 Φεβρουαρίου 2014, με διανυκτέρευση, το Σάββατο το βράδυ, στο ορειβατικό καταφύγιο της Οστρακίνας «Παναγιώτης Αλεξόπουλος». Θα γίνουν πορείες για ορειβάτες όλων των δυνατοτήτων. Το βράδυ του Σαββάτου, θα γίνει το πατροπαράδοτο ορειβατικό γλέντι με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του ΣΑΟΟ. Για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στο καταφύγιο στις 01/02/2014 το βράδυ, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Απονομή οφικίου

Την περασμένη Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου στον εφημέριο – προϊστάμενο της ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βασιλείου π. Ιωάννη Κ. Σουρλίγγα. Ο εν λόγω κληρικός εργάζεται και εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες της ενορίας του στην Τρίπολη και των Ενοριών Πάπαρι και Δάφνης Μανιατίου του πρώην Δήμου Βαλτετσίου, διακονεί επίσης στα γραφεία της Μητρόπολης ως Λογιστής της και έχει υπό την Προεδρία την Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου Νεστάνης Μαντινείας.

Φυλακές

Σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούν για ανέγερση φυλακών στη Μεσσηνία ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας δήλωσε πως δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση επ αυτού. Όμως, στο βαθμό που ισχύει κάτι τέτοιο, τούτο δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό, αφού δεν πρόκειται για καινούργιες φυλακές αλλά για μεταστέγαση των υπαρχουσών, στις οποίες εργάζεται σημαντικός αριθμός ατόμων, τα οποία θα αναγκαστούν να αλλάξουν τόπο κατοικίας. Η επιτροπή αξιολόγησης των φυλακών, που συστάθηκε προς τούτο, έχει κατατάξει στην πρώτη θέση την Αρκαδία και κάθε τροποποίηση της σειράς θεωρείται μη σύννομη.

Χορωδία Τρίπολης

Από τη Χορωδία Τρίπολης ανακοινώνεται πως την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, Σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών, η Μικτή Χορωδία του Σωματείου θα ψάλει στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου Τρίπολης ενώπιον του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, των Αρχών της Πόλης και των Δασκάλων, Καθηγητών και Μαθητών μας. Η σύνθεση της τετράφωνης -μετ’ Αρτοκλασίας- Λειτουργίας ανήκει στον Θεόδωρο Παπακωνσταντίνου…

Χαρείτε τη βόλτα.

Οι απόψεις του George Carlin για το πώς θα παραμείνετε νέο.ι

1.Κρατήστε μόνον τους ευχάριστους φίλους. Οι γκρινιάρηδες σας ρίχνουν. 2.Να μαθαίνετε συνεχώς! Μάθετε περισσότερα για τους υπολογιστές, τις τέχνες, την κηπουρική, ο,τιδήποτε, ακόμη και για το ραδιόφωνο. Να μην αφήνετε ποτέ τον εγκέφαλο ανενεργό. «Ένα ανενεργό μυαλό είναι το εργαστήρι του Διαβόλου». Και το επίθετο του διαβόλου είναι Αλτζχάιμερ. 3. Απολαύστε τα απλά πράγματα.

 

4.Γελάτε συχνά, διαρκώς και δυνατά. 5. Τα δάκρυα τυχαίνουν… Υπομείνετε, πενθήστε, και προχωρήστε παραπέρα. 6. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ό,τι αγαπάτε, είτε είναι η οικογένεια, τα κατοικίδια, η μουσική, τα φυτά, τα ενδιαφέροντά σας, ο,τιδήποτε. Το σπίτι σας είναι το καταφύγιό σας.

 

7. Να τιμάτε την υγεία σας: Εάν είναι καλή, διατηρήστε την. Εάν είναι ασταθής, βελτιώστε την.

 

8. Πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε ότι τους αγαπάτε, σε κάθε ευκαιρία.

 

ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα. Το ταξίδι της ζωής δεν είναι για να φθάσουμε στον τάφο με ασφάλεια σ’ ένα καλοδιατηρημένο σώμα, αλλά κυρίως για να ξεγλιστρούμε προς όλες τις πλευρές, πλήρως εξαντλημένοι, φωνάζοντας «…ρε γαμώτο…..τί βόλτα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *