Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής. Σχόλια..

παιδιαΈνωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής

Αγαπητέ κε Αναγνώστου,

Σας ευχαριστούμε για την τόσο χρήσιμη και διδακτική ιστορία που μας στείλατε, αν και δεν μπορέσαμε να την συνδέσουμε με τα πραγματικά γεγονότα. Την είχαμε και εμείς ακουστά. Βλέπετε και εμείς από χωριό είμαστε, αλλά φαίνεται μας μεγάλωσαν γονείς με διαφορετικό πολιτισμό.

Μας χωρίζουν κάποιες διαφορές κε Αναγνώστου. Εμείς για παράδειγμα δεν βάζουμε το κάθε τι πίσω από κοματικά πιστεύω ή συμφέροντα και λειτουργούμε με ανθρώπινα μέτρα.

Αν και ο λόγος που σας έθιξε (θετικά χαιρετίζουμε) δεν μας είναι προφανής, και δεν συνάδει με την νοημοσύνη και την κουλτούρα μας, θα σας απαντήσουμε με ένα εξ ίσου γνωστό γνωμικό. Έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.

Οφείλουμε βέβαια να σας ζητήσουμε συγνώμη που δεν σκεφτήκαμε καθόλου την δική σας κουλτούρα και πολιτισμό, και που θα ήταν ίσως ικανοποιημένη αν χρησιμοποιούσαμε υβρεολόγιο προς τον Θεσμό του Υπουργού Υγείας, αντί της φράσεως που χρησιμοποιήσαμε.

Σας ευχαριστούμε πάντως που μπήκατε στον κόπο να μας το υποδείξετε.

Θεωρούμε ότι είναι εντελώς περιττό να προσπαθήσουμε να σας δώσουμε να καταλάβετε την δική μας άποψη, αφού φαίνεται ότι αντιλαμβάνεστε και αξιολογείτε εντελώς διαφορετικά τα πράγματα και έχετε μπερδέψει τα παραμύθια με την πραγματικότητα.

Στις 28 Ιανουαρίου 2014 – 5:36 μ.μ., ο χρήστης ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ <analab@otenet.gr> έγραψε:

Αντί σχολίου

Κάποτε ο Ναστραντί Χότζας εκτελούσε χρέη Κατή. Τον επισκέπτεται ένας χωρικός και του λέιε Κατή μου εγώ η γυναίκα και τέσσερα παιδιά μου ζούμε σε ένα σπιτι 40 τετραγωνικά και δεν χωράμε , βγάλε μας μια απόφαση να μας δόσουν μεγαλύτερο σπίτι. Ο Χότζας αφού το σκέπτεται λίγη ώρα . Ρωτάει έχεις ζωντανά στο σπίτί ; 10 κότες , εξι αρνια , μια γελάδα και το μοσχάρι της και τον γάϊδαρο. Ωραία βάλε και τις κότες στο σπίτι και έλα σε δυό μέρες να μου πείς. Ερχεται ο χωρικός σε δυό μέρες και του λέει ο Χότζας είσαι πιό άνετα τώρα ; Οχι Χόντζα μου χειρότερα. Ωραία βάλε και τα εξι αρνιά στο σπίτι και έλα σε δύο μέρες Γυρίζει ο χωρικός σε δυό μέρες και τον ρωτάει ο Χότζας όλα εντάξη ; Τι εντάξη Χότζα μου χειρότερα τα πράγματα . Ε τότε βάλε την Γελάδα και το Μοσχάρι στο σπίτι να νοιώσεις άνετα και έλα σε δυό μέρες να μου πέις, Γυρίζει ο χωρικός σε δυό μέρες και γκρινιάζει πάλι για το στρίμωγμα. Εντάξη του λέει ο Χότζας δεν είναι τίποτα όλα θα διορθωθούν μόλις βάλεις και τον γάΙδαρο μέσα και έλα σε δύο μέρες να δείς που όλα θα πάνε καλά. Γυρίζει ο χωρικός απελπισμένος Χότζα μου ούτε να ξαπλώσουμε δεν μπορούμε Τί να κάνουμε ; Βγάλε όλα τα ζώ α έξω και έλα σε δυό μέρες να μου πείς πώς είναι το σπίτι τώρα. Γυρίζει σε δυό μέρες ο χωρικός ενθουσιασμένος Χότζα μου ευχαριστώ τώρα είμαστε πολύ άνετοι . Χαιρετίζω θατικά τις αποφάσεις σου.

Στις 27/1/2014 7:52 μμ, ο/η enosi elpaidatt έγραψε:

Σήμερα 27/1/2014, μέσα από τηλεφωνική συνομιλία, ο Υπουργός Υγείας κος Άδωνις Γεωργιάδης, με διαβεβαίωσε ότι:

1. Την Τετάρτη θα αφαιρεθούν τα εμβόλια από το πλαφόν.

 

> 2. Το Synagis ομοίως θα αφαιρεθεί και αυτό μαζί με τα εμβόλια από το πλαφόν, την Τετάρτη.

 

3. Όσοι από τους συναδέλφους, για κάποιους προσωπικούς λόγους (ασθένεια, εγκυμοσύνη κλπ), δεν λειτούργησαν το ιατρείο τους όπως κανονικά θα έπρεπε πέρυσι, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν σήμερα χαμηλό πλαφόν, να στείλουν στον ΕΟΠΥΥ, στην γνωστή ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει ανακοινωθεί για παράπονα, mail, και να αναφέρουν τον λόγο ώστε να γίνει αύξηση του πλαφόν τους.

 

Και τα τρία αυτά προβλήματα δημιουργούσαν μεγάλη δυσπραγία στην ομαλή εφαρμογή του τόσο σημαντικού για την υγεία των παιδιών εμβολιαστικού προγράμματος.

> Ιδιαίτερα το Synagis (μονοκλωνικά αντισώματα) που λόγω της υψηλής τιμής του (730 ευρώ η δόση) κινδύνευε να μην συνταγογραφείται από τους συναδέλφους παιδιάτρους (έκλεινε το πλαφόν τους με σχεδόν μία δόση και άλλοι δεν μπορούσαν ούτε την μία να συνταγογραφήσουν λόγω πολύ χαμηλού πλαφόν).

Χαιρετίζουμε θετικά τις αποφάσεις.

 

Κ. Νταλούκας

Παιδίατρος

Πρόεδρος Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.

One thought to “Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής. Σχόλια..”

  1. Η υποταγή και η δουλικότητα σε όλο της το μεγαλείο.
    Αυτός είναι ο πολιτισμός και η δήθεν κουλτούρα σας;Να ευχαριστείτε κατά συρροήν υβριστές του ιατρικού κόσμου(Αδωνις..) επειδή αφαίρεσε από το πλαφόν το τάδε ή το δείνα εμβόλιο ενώ την ίδια στιγμή συντελείται η μεγαλύτερη υγειονομική καταστροφή που έχει ζήσει αυτή η χώρα;
    Με ασφαλισμένους να μην μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους,να τους δίνουν αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα φάρμακα!!.Με την εξαίρεση συνταγογράφησης και αποζημίωσης τόσων φαρμάκων τα οποία τα αγοράζουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι;Με ελλείψεις φαρμάκων;Με την αύξηση συμμετοχής τους στην φαρμακευτική δαπάνη και το 1Ε /ανά συνταγή;Με τους γιατρούς απλήρωτους σε παλαιά ληξιπρόθεσμα αλλά και τις νεότερες οφειλές και με μιά συνεχή απαίτηση γιά επιστροφή μέσω παράνομων και εξοργιστικών rebate και clawback ;
    Γιατί δεν βγήκατε να πείτε τίποτε γιά όλα αυτά; Παρά μόνο ασχολείστε με το αυτονόητο(εσείς το θεωρήσατε επίτευγμα κιόλας του αξιότιμου κ.Υπουργού) σε κάθε ευνομούμενη χώρα να μπορεί ο γιατρός να συνταγογραφεί τα απαραίτητα φάρμακα και εμβόλια που χρειάζεται ο ασθενής του;
    Αφήστε λοιπόν τις δημόσιες ευχαριστίες προς τον ..θεσμό του ΥΥγείας και αφού έχετε την δυνατότητα της προσωπικής επαφής μαζί του-την οποία δεν έχουμε δυστυχώς ή ευτυχώς εμείς- να μεσολαβήσετε γιά την επίλυση και των πολύ πιό σοβαρών προβλημάτων του κλάδου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *