Ο μεγαλογιατρός της φοροδιαφυγής

σδοεΣτα δίχτυα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έπεσε πριν από μερικές ημέρες γνωστός γιατρός της Μυκόνου, ο οποίος είχε «λησμονήσει» να δηλώσει στην εφορία πάνω από 800.000 ευρώ!

Πρόκειται για καρδιολόγο ο οποίος δραστηριοποιείται στο «νησί των ανέμων» και, όπως αποδείχθηκε από τον έλεγχο που διενήργησαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ, για τα έτη 2008, 2009 και 2010 δεν είχε εκδώσει αποδείξεις ύψους 833.000 ευρώ.

«Μετά την έρευνα που έγινε για τα έτη 2008, 2009 και 2010 διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω γιατρός δεν είχε κόψει αποδείξεις αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ως εκ τούτου, τα χρήματα αυτά δεν φαίνονταν πουθενά. Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο καταλογισμού προστίμων» εξηγούν στελέχη της υπηρεσίας στο zougla.gr.

Γιατροί με καταθέσεις εφοπλιστών!

Εκατοντάδες είναι πάντως οι γιατροί του ΕΣΥ που, στο πλαίσιο της έρευνας που έκαναν οι «ράμπο» της ναυαρχίδας του Υπουργείου Οικονομικών για τη διακίνηση του «μαύρου χρήματος» στον χώρο της υγείας, διαπιστώθηκε ότι έχουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς δυσθεώρητα ποσά, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα νόμιμα εισοδήματά τους.

Ως εκ τούτου, εκφράζονται υπόνοιες πως πρόκειται για χρήματα που πήραν από «φακελάκια» ή παράνομη άσκηση του επαγγέλματός τους.

Τα πρώτα στοιχεία που αποκαλύπτονται από την έρευνα δείχνουν ότι τουλάχιστον ένας στους τρεις γιατρούς που ελέγχθηκαν έχει βρεθεί με «ακάλυπτα» ποσά στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Τα… πρόστιμα των «εικονικών»

Την ίδια ώρα, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα συνολικά αποτελέσματα των ελέγχων για τα έτη 2012 και 2013 που αφορούσαν στις συναλλαγές που έγιναν μέσω εικονικών και πλαστών τιμολογίων.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν στην ηλεκτρονική εφημερίδα ότι για το έτος 2012 το ΣΔΟΕ στους 36.000 ελέγχους που διενήργησε βεβαίωσε 1.028.000 παραβάσεις και εντόπισε εικονικά τιμολόγια αξίας 902 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσον αφορά στο 2013, στους 31.000 ελέγχους που έκαναν τα στελέχη της Δίωξης, καταλόγισαν 986.000 παραβάσεις για εικονικές συναλλαγές ύψους 609 εκατ. ευρώ.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

http://www.zougla.gr/greece/article/o-megalogiatros-tis-forodiafigis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *