Νέα από Αρκαδία. Η «ώρα» των συνδικαλιστών

ARKADIA18-150x15017Σε «χρυσοφόρες» επενδύσεις είχαν επιδοθεί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης αλλά και πολύ αργότερα πολλοί εκ των συνδικαλιστών διαφόρων τομέων του δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Είτε ΔΕΗ λέγεται αυτός, είτε αστυνομία, είτε ταχυδρομικό ταμιευτήριο, είτε όπως θέλετε πείτε τον. Κάποιοι εκπρόσωποι των εργαζομένων, θεωρούσαν σκόπιμο και λογικό και φυσιολογικό, ελέγχου μη υπάρχοντος και τιμωρίας απουσιαζούσης, να πλουτίζουν παράνομα και ανεξέλεγκτα, αυξάνοντας σταθερά και μόνιμα το μισθό τους.

Σε μια περίοδο που έχουν περικοπεί μισθοί και συντάξεις, που δεν υπάρχει υγειονομικό υλικό τα νοσοκομεία, διευθυντικά στελέχη π.χ πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Κρήτης , εξασφάλιζαν μέχρι προ τινος έναν ακόμη μισθό βάζοντας υπερωρίες τις οποίες δεν δικαιούνταν, σύμφωνα με το νόμο. Κάτι ανάλογο συνέβαινε και σε δικό μας νοσοκομείο πριν από λίγα χρόνια, όπου γνωστός και μη εξαιρετέος συνδικαλιστής, απουσίαζε διαρκώς από τη θέση του, όντας απασχολημένος με επιχειρήσεις στο κλεινό άστυ, υπό τις ευλογίες και την υψηλή προστασία ισχυρού πολιτικού παράγοντα, χωρίς να ιδρώνει κανείς. Και νάταν μόνο αυτός;

Το πάρτι αυτό των συνδικαλιστών, υπερκομματικό από κάθε άποψη, με τις προκλητικές σπατάλες, τα επιδόματα καφενείου και τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό, αποκαλύπτει την ασυδοσία που κυριαρχούσε επί ολόκληρες δεκαετίες όχι μόνο στα υπουργικά γραφεία, αλλά σε όλο το νοσηρό σύστημα της εξουσίας. Στον αγροτικό τομέα, επίσης, μπορεί η αγροτική παραγωγή της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες να έφθινε συνεχώς, μπορεί η πλειονότητα των αγροτών να στέναζε στα χωράφια βυθισμένη στα χρέη, όμως οι «άρχοντες του κάμπου» το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονταν ήταν η προσωπική τους καλοπέραση και η εξασφάλιση φίλων και ημετέρων. Εξ ου και κάθε χρόνο, οι τσιφλικάδες της Θεσσαλίας, καβάλα στα γιγαντιαία τρακτέρ τους έκοβαν τη χώρα στα δύο για εβδομάδες, ζητώντας «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά». Και πετύχαιναν τις περισσότερες φορές τα μέγιστα γι αυτούς. Γνωστά όλα αυτά σε όλους μας, αφού εμείς πληρώναμε εν τέλει το λογαριασμό στο ακέραιο.

Όμως το τρελό πάρτι κάποιων συνδικαλιστών τελείωσε ή τουλάχιστον πρέπει να τελειώσει σύντομα. Ο λαός απαιτεί όχι μόνο λόγια με διαπιστώσεις και αφορισμούς. Αξιώνει την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι και παράλληλα την επιστροφή των χρημάτων που κατασπαταλήθηκαν, συνήθως με τις «ευλογίες» των εκάστοτε κυβερνώντων.

Υποψηφιότητες

Πολύ κοντά στο να καταλήξουν στα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών αλλά και δημάρχων των μεγάλων πόλεων βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, πλέον, τα περιθώρια για άλλες αναβολές είναι ελάχιστα. Την Τετάρτη συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και στις 1 και 2 Φεβρουαρίου η Κεντρική Επιτροπή ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει για τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 60.000 κατοίκων.

Με βάση τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει σε όλη την Ελλάδα υπό την εποπτεία του υπεύθυνου του Τομέα Αυτοδιοίκησης Κώστα Πουλάκη, που είναι και περιφερειακός σύμβουλος στην Θεσσαλία για την περιφέρεια Πελοποννήσου προκρίνονται: Ο πρώην υποψήφιος περιφερειάρχης και νυν βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος ο οποίος όμως δεν είναι και ιδιαίτερα πρόθυμος καθώς και ο έτερος βουλευτής Δημήτρης Κοδέλας. Έτσι, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τον ανεξάρτητο βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη ο οποίος, λόγω του «παπανδρεϊκού» παρελθόντος του, αντιμετωπίζει αντιδράσεις από τις τοπικές οργανώσεις, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει με τον αντικαταστάτη του βουλευτή Πετράκου στο περιφερειακό συμβούλιο, Νίκο Πατσαρίνο. Άλλωστε, πρόκειται για μία περιφέρεια που δεν είναι μέσα σε αυτές που η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι πρέπει (μπορεί) να κερδίσει.

Δήμος Γορτυνίας

Διεκδικεί το δήμο Γορτυνίας ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Ηραίας κ. Σταύρος Χριστόπουλος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Τούτο ανακοίνωσε προχθές Κυριακή 19 Ιανουαρίου στην αίθουσα της Παγγορτυνιακής, στην Αθήνα.

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Σταύρος Χριστόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο που επιτέλεσε αυτός και οι συνεργάτες του στα δώδεκα χρόνια που βρίσκονταν στη διοίκηση του Δήμου Ηραίας, ενώ ανέπτυξε σε επιγραμματικές γραμμές τις θέσεις και το όραμά του για τη Γορτυνία 2014-2019. Επιπλέον αναφέρθηκε στα σχόλια που ακούγονται το τελευταίο καιρό από συγκεκριμένα κέντρα παραπληροφόρησης περί εμπλοκής του με τη δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας αυτά ως αναληθή και ψευδή, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους προκείμενου να πλήξουν τη δυναμική της υποψηφιότητά του.

Διατηρητέο δημοτικό σχολείο

Από το υπουργείο Πολιτισμού εξεδόθη απόφαση με ημερομηνία 20-1-2014 σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζεται ως μνημείο το δημοτικό σχολείο Βυτίνας. Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση επί του ανωτέρω κτιρίου (επισκευές, συντήρηση, προσθήκη) ή οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα πλησίον αυτού, χωρίς προηγουμένως να ζητηθεί η έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δια των αρμοδίων Υπηρεσιών του (Δ/νση Νεώτερης & Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, Ερμού 17, Τ.Κ. 101 86 Αθήνα, τηλ. 210-3312027, Δ/νση Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων, Ερμού 17, τηλ. 210- 3228333 και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων.

Δημοτικοί έλεγχοι

Καθήκοντα δημοτικών αστυνομικών, μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, αναλαμβάνουν με εντολή του δημάρχου κ. Σμυρνιώτη, έξι υπάλληλοι του δήμου. Με συστάσεις στην αρχή και με πρόστιμα στη συνέχεια, οι υπάλληλοι αυτοί καλούνται να θέσουν κάποιο φραγμό στην αυθαιρεσία του παρκαρίσματος στην πόλη και των τραπεζοκαθισμάτων, να εποπτεύουν την ελεγχόμενη στάθμευση στα πάρκιγκ της Κάτω Αγοράς, της Δαρειώτη και της Εθνομαρτύρων αλλά και να ελέγχουν το ωράριο εισόδου των οχημάτων τροφοδοσίας στους πεζόδρομους της πόλης. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα.

Η ακόλουος της Γαλλικής πρεσβείας

Τις δυνατότητες ανάπτυξης σχεδίου ανταλλαγών και συνεργασιών μεταξύ σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Γαλλίας, αλλά και μεταφοράς τεχνογνωσίας στην εφαρμογή πολιτικών ενσωμάτωσης μεταναστών στη μαθητική κοινότητα, εξέτασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η κα Odile Cobacho, ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα για θέματα εκπαιδευτικής συνεργασίας, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014.

Στεφανιογράφος

Ξεκινούν τις μέρες αυτές οι εργασίες εγκατάστασης του στεφανιογράφου στο Παναρκαδικό νοσοκομείο από την ανάδοχο εταιρεία General Electric, ώστε εντός δύο μηνών να έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό αναφέρθηκε από το διοικητή του νοσοκομείου κ. Χρόνη οποίος αναφερόμενος και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που βρίσκεται αχρησιμοποίητος σε αποθήκες του ιδρύματος ανέφερε πως σύντομα, εντός των επόμενων δυο μηνών, θα λυθεί το θέμα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το νοσοκομείο.

Χαμογελάτε

Από τα κορυφαία σχολικά «διαμάντια».

Τα Χερουβίμ και τα Σεραβίμ ήταν μικρά αγγελάκια που πετούσαν δεξιά-αριστερά στο πλάι των μεγάλων αγγέλων. Τα Χερουβίμ χερούβιζαν (δεξί πέταγμα) και τα Σεραβίμ σερούβιζαν (αριστερό πέταγμα). Στην ανάγκη υπήρχαν και τα Πτερουβίμ για πέταγμα κατευθείαν στη μέση. (Γυμνάσιο Κορίνθου)

-Ερώτηση: Τι γνωρίζετε για τις εικονομαχίες;

Απάντηση: “Εικονομαχίες ήταν οι μάχες που έκαναν οι λαοί για τις εικόνες. Όποιος κέρδιζε τη μάχη κέρδιζε και τις εικόνες”. (Γυμνάσιο Αθήνας)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *