Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας. Ιατροτεχνολογική αναβάθμιση του Νοσοκομείου

Καλαμάτα 21.01.2014

Συνεχίζεanapneustires_1ται ομαλά και σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας η ολοκλήρωση των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ της ιατροτεχνολογικής αναβάθμισης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Σήμερα Τρίτη 21/1/2014 παραδόθηκαν στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα από την μειοδότρια εταιρία του διεθνούς διαγωνισμού πέντε (5) τεμάχια αναπνευστήρων ΜΕΘ/Εμφραγμάτων προϋπολογισμού 105.000,00 €. Υπενθυμίζεται ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η Μονάδα Εμφραγμάτω ν ξεκίνησε να λειτουργεί στα τέλη του 2010 και μέχρι σήμερα έχουν νοσηλευτεί 291 άτομα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 1.307 άτομα στην Μονάδα anapneustires_2Εμφραγμάτων. Ο ανωτέρω εξοπλισμός έρχεται να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις μονάδες αυτές σε ιατροτεχνολογικό επίπεδο.

Επίσης μέχρι το τέλος του μήνα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας θα έχει παραδοθεί και ένα πλήρης αναισθησιολογικό συγκρότημα πέντε (5) τεμαχίων συνολικού προϋπολογισμού 250.000€.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της ουσιαστικής συνεργασίας που έχει η Διοίκηση του Γ.Ν Μεσσηνίας με τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν δρομολογηθεί δύο (2) νέες προτάσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για ένταξη σε κοινοτικά προγράμματα για τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα Καλαμάτας & Κυπαρισσίας.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο μήνα προκηρύχτηκαν από το Νοσοκομείο Καλαμάτας οι διεθνείς διαγωνισμοί για την υλοποίηση των παρακάτω υποέργων μέσω ΕΣΠΑ:

1.Προμήθεια εξοπλισμού Μαγειρείων-Πλυντηρίων 545.013€

2.Προμήθεια εξοπλισμού Μηχανογράφησης 245.262€

3.Προμήθεια συγκροτήματος παραγωγής οξυγόνου 558.400€

4.Προμήθεια εξοπλισμού για αναβάθμιση Η/Μ 400.723€

Σημειώνεται ότι οι ημερομηνίες όπου θα ανοιχτούν οι προσφορές για τους παραπάνω διαγωνισμούς είναι 11 και 12 Φεβρουαρίου 2014.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος με αφορμή τα παραπάνω δήλωσε:

« Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς να υλοποιούμε τον σχεδιασμό σύμφωνα με τον οποίο αναβαθμίζεται ποιοτικά η παροχή των υγειονομικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας. Νοιώθω ικανοποιημένος που βρισκόμαστε στην θέση να έχουμε ολοκληρώσει μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα όλα τα ενταγμένα έργα και να αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ.

Ωστόσο η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς. Ακόμα και σήμερα υποβάλλονται νέες προτάσεις που από την μια θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο το Νοσοκομείο μας και από την άλλη θα επιφέρουν οικονομία πόρων. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους συνεργάτες μου. »

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *