Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας, κ. Αντώνη Μπέζα στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

70d5ec_PHOTO PREVEZAΟ Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, επισκέφθηκε το Σάββατο 19.1.2014 το ΓΝ Πρέβεζας συνοδευόμενος από την Υποδιοικήτρια της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λένα Αλμπάνη. Στην επίσκεψη παρόντες ήταν, ο βουλευτής Πρέβεζας κ. Δημήτρης Τσουμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου. Μετά τη πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Νίκου Γεωργάκου και των εκπροσώπων του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, ο κ. Μπέζας, προέβη, μεταξύ άλλων, στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Το πρώτο μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι στόχος μας, ως Υπουργείου Υγείας, είναι όχι να υποβαθμίσουμε αλλά, εντελώς αντίθετα, να αναβαθμίσουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας. Το ΕΣΥ έχει προβλήματα, όμως παρά τα προβλήματα στέκεται όρθιο, παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες και θα πρέπει να εξακολουθήσει να παρέχει ακόμα περισσότερο αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Το 2013 ήταν μια δύσκολη χρονιά και στην Υγεία. Εμείς, ως πολιτική ηγεσία, σταθήκαμε απέναντι στις προκλήσεις και θέσαμε τις βάσεις για να υπάρξει μια ριζική αναδιοργάνωση του συστήματος Υγείας.

 

Πιστεύουμε ότι το 2014 αυτή η ριζική αναδιοργάνωση θα δώσει τους πρώτους καρπούς. Και θα πρέπει να δώσει τους πρώτους καρπούς γιατί ο στόχος είναι να έχουμε αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτές είναι οι ανάγκες που υπάρχουν και αυτή είναι η κατεύθυνση προς την οποία κινούμαστε.

 

Όσο αφορά το Γ.Ν. Πρέβεζας εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι το Νοσοκομείο προφανώς θα εξακολουθεί να λειτουργεί ως Γ.Ν. με τον Οργανισμό του 2012. Καμία κατάργηση κλινικής δεν πρόκειται να υπάρξει, καμία κατάργηση τμήματος δεν πρόκειται να υπάρξει και κανένας από το προσωπικό δεν πρόκειται να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Αντιμετωπίζουμε τα διάφορα επιμέρους προβλήματα του στα πλαίσια της υφιστάμενης νομοθεσίας αλλά και των δημοσιονομικών περιορισμών που υπάρχουν. Οι πολίτες δεν βρίσκονται στον αέρα, υπάρχει ένα νοσοκομείο που το παρακολουθούμε και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν ζωτικά προβλήματα. Αν υπάρξουν κενά στο προσωπικό θα τα καλύψουμε είτε με μόνιμο προσωπικό είτε με επικουρικούς ιατρούς και αν στη πορεία διαπιστώσουμε οικονομικές ανάγκες τότε θα το ενισχύσουμε με πρόσθετη επιχορήγηση».

 

Ο κ. Μπέζας ανακοίνωσε επίσης, ότι θα προχωρήσει μέχρι το καλοκαίρι η λειτουργία Τομέα του ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο Πρέβεζας ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και εξυπηρέτηση στη διακομιδή ασθενών. Τέλος, δήλωσε ότι η Νομαρχιακή Μονάδα του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα δεν πρόκειται να κλείσει αλλά στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, 24ώρης λειτουργίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *