Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών η συγκέντρωση φαρμάκων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στον Ιερό Ναό Αγ.Αθανασίου στο Πολύδροσο Αμαρουσίου

18_1_2014_ag_athanasios_polidroso_2 Με την ευλογία και την παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου Β συγκέντρωσαν φάρμακα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο ΣΚΑΙ στον Ιερό Ναό Αγ.Αθανασίου στο Πολύδροσο. Η συγκέντρωση φαρμάκων πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεια» και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή εκατοντάδων ενοριτών που κατέθεσαν το φαρμακευτικό τους οβολό με αφορμή τον εορτασμό του Αγ.Αθανασίου σήμερα 18 Ιανουαρίου 2014.

Ο Μακαριώτατος 18_1_2014_ag_athanasios_polidroso_1Αρχιεπίσκοπος κκ. Ιερώνυμος Β, ευχαριστώντας τον κόσμο για τη συγκινητική συμμετοχή του και εμψυχώνοντας τους εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, μίλησε για την ιατρική διακονία και δε δίστασε να τονίσει ότι «Η προσπάθεια αυτή γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα αγκαλιάζοντας χιλιάδες συνανθρώπων μας. Η βοήθεια στον συνάνθρωπο για να βρει το φαγητό του, φάρμακο και το γιατρό του είναι ευλογία. Υπάρχουν δυσκολίες, όμως όταν όλοι μαζί παλεύουμε, θα τις ξεπεράσουμε»

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης δήλωσε: Μεσα από την προσφορά πολύτιμων φαρμάκων εκατομμυρίων ανώνυμων πολιτών που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε» κάθε Σάββατο, σήμερα βρισκόμαστε στη θέση να προσφέρουμε δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που δημιουργήσαμε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου μας μαζί με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και με τη συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που εξετάζουν χιλιάδες ανασφάλιστους ασθενείς εθελοντικά, με μοναδικό στόχο να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή»

«Είναι συγκινητική η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου. Είναι χρεος κάθε συνειδητοποιημένου χριστιανού να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Προσπαθούμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης κάθε μέρα της ζωής τους. Αυτή είναι η ΑΠΟΣΤΟΛΗ μας και αυτό θα πράξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.» τόνισε ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κ.Δήμτσας.

Ο Προϊστάμενος της ενορίας του Αγ.Αθανασίου στο Πολύδροσο Πατήρ Λάμπρος, εξήρε την όλη προσπάθεια και τόνισε ότι όλο το ποίμνιο της ενορίας είναι συστρατευμένο στην προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που επιτελείται από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για την ανακούφιση των ασθενών εμπερίστατων συνάνθρωπων μας.

Δεκάδες περαστικοί αλλά και δεκάδες ενορίτες ανταποκρίθηκαν προσέφεραν είτε αυτά που τους περίσσευαν είτε αγορασμένα από φαρμακεία φάρμακα γι αυτό το σκοπό. Η συμμετοχή του κόσμου ηταν συγκινητική και η προσφορά τους, για την καθένα συνειδητή, και για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πολύτιμη. Συγκεντρώθηκαν φάρμακα κυτταροστατικά, ινσουλίνες για σακχαροδιαβητικούς, ανοσοκατασταλτικά, αντιφλεγμονώδη, ειδικά συμπληρώματα διατροφής για καρκινοπαθείς, καθώς και υγειονομικό υλικό και αναλώσιμα.

Τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα ελέγχουν από ειδική ομάδα διασφάλισης ποιότητας γιατρών και φαρμακοποιών τις επόμενες μέρες και θα κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με την πάθηση για την οποία προορίζονται.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 πρωι με 5:00 απόγευμα και εξυπηρετεί φτωχούς ανασφάλιστους πολίτες με την προσκόμιση του λεχθέντος βιβλιαρίου υγείας, το ΑΜΚΑ και την προσωπική τους ταυτότητα ή την κάρτα ανεργίας.

Επίσης, ξεκινούν Παραρτήματα του ιατρείου στη Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και στη ΓΣΕΒΕΕ για τους άνεργους και ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες, εμπορους και επιχειρηματίες. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 6972 702589 και στο 210 3847374 (Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής) και στο 210 3311962 (Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *