Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Καταστροφικό μέτρο το όριο συνταγογράφησης.

ιατρικός σύλλογος πειραιά 25-11-11Πειραιάς, 17-1-2014

Α.Π. 240

ΕΞΑΙΡ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς τον Υπουργό Υγείας & ΚΑ

τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Καταγγέλλουμε το νέο καταστροφικό μέτρο που αφορά την Περίθαλψη του Ελληνικού Λαού με το όριο συνταγογράφησης, με το οποίο βάζει φραγμούς άνισους και άδικους για Ασφαλισμένους και Ιατρούς.

Η πολιτική του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ καταστρέφει την Περίθαλψη του Ελληνικού Λαού, βάζοντας αφενός τους Ασφαλισμένους να αναζητούν Ιατρό ή να αλλάζουν τον θεράποντα Ιατρό τους με άλλον και αφετέρου στερώντας από τους Ιατρούς τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών Υγείας & Φαρμακευτικής Θεραπείας, χωρίς βεβαίως αυτό να διασφαλίζει την κατάργηση της υπερσυνταγογράφησης. Αντιθέτως !!! Δημιουργεί ανισότητες όταν στην ίδια περιοχή σε Ιατρούς της ίδιας ειδικότητας το πλαφόν κυμαίνεται (σε κάποιους 45.000 ευρώ και σε κάποιους άλλους 500 ευρώ).

Από ποιό Νόμο διέπονται τα ανωτέρω; Η Υπουργική Απόφαση 113429/ΦΕΚ 3117/Β/9-12-13 αναφέρεται στους συμβεβλημένους Ιατρούς κατ΄ αρχήν. Η απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ έχει βάλει πλαφόν σε όλους, συμβεβλημένους και μή. Επίσης:

– Δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι νέοι Ιατροί που άνοιξαν ιατρεία το 2013

– Δεν έχει ληφθεί υπόψη η χειρόγραφη συνταγογράφηση που πραγματοποιήθηκε το 2013

– Δεν έχει ληφθεί υπόψη η περιοδικότητα και η διακύμανση του θεραπευτικού έργου του Ιατρού

– Δεν έχει ληφθεί υπόψη η συνταγογράφηση για άτομα υψηλού κινδύνου (μεταμοσχευθέντες, νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, ειδικά νοσήματα παίδων κλπ.), για τα οποία συνταγογραφούνται φάρμακα υψηλού κόστους

 

Ζητάμε την άμεση απόσυρση της επίμαχης απόφασης του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ και την εφαρμογή ισότιμης συνταγογράφησης. Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας. Ατομικό πλαφόν συνταγογράφησης δεν υφίσταται πουθενά στον κόσμο και δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αλήθεια τί άλλο θα δούμε;

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *