Νέα από Αρκαδία. Επίδειξη πυγμής

ARKADIA18-150x150177 Αναδιφώντας την ιστορία βλέπουμε πως ο Βενιζέλος, όταν υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει τη σφοδρότατη οικονομική κρίση του μεσοπολέμου, στηρίχτηκε σε ένα κρατικό μηχανισμό που στελεχώθηκε με ό, τι καλύτερο υπήρχε στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης και της εφαρμοσμένης οικονομικής πολιτικής, οργάνωσε την άσκηση της εξουσίας με ανθρώπους που δεν ήταν απαραίτητα επαγγελματίες της πολιτικής, αρκετοί εκ των οποίων στη συνέχεια έμειναν στην Ιστορία του τόπου όχι μόνον ως δημόσιοι λειτουργοί υψηλού ήθους και ικανοτήτων, αλλά και ως διανοούμενοι, σκαπανείς της νεότερης Ελλάδας.

Τηρουμένων των αναλογιών, όταν κατέχεις υπεύθυνη πολιτική θέση στο δήμο, ως πρώτος δημότης της πόλης και θέλεις να αφήσεις έργο, αναθέτεις καθήκοντα σε ομάδες δοκιμασμένων στελεχών που έχουν την ανιδιοτέλεια, τον πατριωτισμό και τις ικανότητες να το πετύχουν. Επιλέγεις αντιδημάρχους ικανούς να συγκρουστούν με κατεστημένα συμφέρονται και κακομαθημένους επιχειρηματίες.

Επιχειρηματίες που απλώνουν την επικράτειά τους στον πεζόδρομο κατά το δοκούν, που προκαλούν ηχορύπανση στην πόλη σε μεγάλη έκταση από το κατάστημά τους, που αδιαφορούν για το κοινό καλό, που μετέρχονται των πιο απίθανων τρόπων για να πλουτίσουν σε βάρος αυτής της πόλης.

Αυτούς δεν τους αντιμετωπίζεις με συστάσεις, αλλά με συνεργάτες σου που είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν μαζί τους και να «ματώσουν», εφαρμόζοντας απλά και μόνο το νόμο.

Όμως όλοι οι συνεργάτες στο δημοτικό συμβούλιο δεν είναι ίδιοι. Κάποιοι ξεχωρίζουν και είναι εκείνοι που μπορούν να ανταποκριθούν στο βαρύ έργο του αντιδημάρχου. Η αντιδημαρχία δεν είναι χώρος βολέματος όλων των συμβούλων, πασαρέλα παρέλασης ατόμων ανίκανων, που έτυχε να εκλεγούν λόγω νευραλγικής θέσης που κατείχαν στο δημόσιο ή όπου αλλού. Δεν είναι θέση φιλανθρωπίας και «καλάθι του φτωχού αδελφού».

Οι αλλαγές που σημειώθηκαν εσχάτως στις θέσεις των αντιδημάρχων από το δήμαρχο ακολούθησαν την πεπατημένη των τελευταίων χρόνων. Ίσα ίσα για να βολευτούν όλοι. Και να μην αλλάξει τίποτα. Με τους αρουραίους της διαφθοράς στην πόλη να αλωνίζουν.

Μην ξεχνάμε πως μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο. Και είναι κομμάτι δύσκολο να δυσαρεστήσεις στελέχη σου και κομματική πελατεία. Αυτό έπρεπε να γίνει στην αρχή της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής. Τώρα είναι πλέον αργά. Το παιχνίδι χάθηκε στο δρόμο. Ας προσπαθήσουν οι επόμενοι.

Υδρόβια πουλιά

Καλούνται οι φυσιολάτρεις από τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού να παραστούν , σε εκδήλωση παρατήρησης και αναγνώρισης υδρόβιων πουλιών στον υγρότοπο Μουστού, αυτό το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Τούτο θα καταστεί εφικτό με την καθοδήγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης και με τη βοήθεια των οδηγών αναγνώρισης και του ειδικού εξοπλισμού παρατήρησης. Παράλληλα, την ίδια μέρα, ο Φορέας Διαχείρισης θα συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά, στις μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών 2014, που διοργανώνονται παγκοσμίως υπό το συντονισμό της Wetlands International. Η καταμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στο υγροτοπικό σύμπλεγμα του Μουστού, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Ο Φορέας Διαχείρισης πρόκειται να συμμετάσχει στις καταμετρήσεις με επτά άτομα από το προσωπικό του και θα διαθέσει τον ειδικό εξοπλισμό παρατήρησης (κιάλια, τηλεσκόπια, οδηγοί αναγνώρισης), για το σκοπό αυτό.

Περιοδεία ΣΥΡΙΖΑ

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 ο Βουλευτής Μεσσηνίας και υπεύθυνος του τομέα Ενέργειας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη – περιοδεία στο Ενεργειακό Κέντρο της Δ.Ε.Η στην Μεγαλόπολη. Θέμα συζήτησης θα είναι το η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ

Νέοι αγρότες

Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα στο πρόγραμμα “Εγκατάσταση Νέων Αγροτών” θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση με πλήρη φάκελο υποψηφιότητας κατά το διάστημα από 18-3-2014 έως 16-05-2014. Δικαιούχοι του μέτρου δύναται να κριθούν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της Ελληνικής Επικράτειας, εγγεγραμμένοι στο ΟΣΔΕ που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης κατά το προηγούμενο δεκατετράμηνο από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης εφόσον πληρούνται αθροιστικά και οι παρακάτω προϋποθέσεις: Είναι ηλικίας 18-40 ετών, είναι μόνιμοι κάτοικοι περιοχής με πληθυσμό μικρότερο των 100.000 κατοίκων, η γεωργική τους εκμετάλλευση να έχει τουλάχιστον μέγεθος απαιτήσεων σε εργασία μισή ΜΑΕ (1ΜΑΕ =1750 ώρες εργασίας), διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή να αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών κλπ. Η οικονομική ενίσχυση πρώτης εγκατάστασης νέου αγρότη καταβάλλεται σε τρείς δόσεις και κυμαίνεται από 10000 Ε έως 20000 Ε. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για πληροφορίες στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

«Όχι» στην αυτοαξιολόγηση

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ, σε συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 στο 4ο ΓΕΛ αποφάσισε να ζητήσει από τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους διδασκόντων να αναβάλλουν τις συνεδριάσεις των συλλόγων αυτών για την αυτοαξιολόγηση. Τούτο γιατί το σύστημα αυτό, αν εφαρμοστεί, θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών αλλά και στην απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Επίσης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ ζήτησε όπως οι παραπάνω φορείς μη συμμετέχουν στα επιμορφωτικά σεμινάρια, ενώ οι σχολικοί σύμβουλοι να μη συμπράξουν στην προετοιμασία τους.

Παραίτηση Αγγελάκα

Την παραίτηση του από την θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες ο Μανώλης Αγγελάκας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αγγελάκας θα αναλάβει Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του, έντονα ακούγεται το όνομα του μέχρι πρότινος συνεργάτη του Γιώργου Διδασκάλου που προέρχεται από την Αργολίδα και είναι μάλιστα αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας.

«Έκλεισε τον κύκλο του»

Τη μεγάλη και προφανώς οριστική έξοδο από την αυτοδιοικητική σκηνή, όπως όλα δείχνουν, προετοιμάζει αυτή την περίοδο ο τέως αιρετός νομάρχης Μεσσηνίας και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Δημήτρης Δράκος. Η εκκωφαντική αποχή τα τελευταία δύο χρόνια από τα αυτοδιοικητικά της Περιφέρειας, όπου επέλεξε να ασχοληθεί μετά την κατάργηση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, φαίνεται πως έχει φέρει μεγάλη γκρίνια στο συνδυασμό του «Δυνατή Πελοπόννησος», με αποτέλεσμα να του ασκούνται πιέσεις για παραίτηση. Κάτι που μάλλον επιθυμεί και ο ίδιος, θεωρώντας πως έχει «κλείσει τον κύκλο του». Πηγή: www.tharrosnews.gr

Χαμογελάτε

– Γιατρέ, συνεχίζω να βλέπω τις κηλίδες που σας είχα πει.

Δεν σας βοήθησαν τα καινούρια γυαλιά;

– Πώς! Βέβαια! Τώρα βλέπω τις κηλίδες καλύτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *