Συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών για τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα

ΙΣΑsmallΤην έναρξη της συστηματικής συνεργασίας τους για την αποτελεσματική εφαρμογή των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών ανακοίνωσαν σήμερα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών κος Α. Σκουτέλης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ με την παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών.

Οι δύο φορείς ξεκινούν ένα πλαίσιο συνεργασίας, με την συγκρότηση κοινής Ομάδας Αξιολόγησης της εφαρμογής των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων, καθώς την ανάπτυξη προγραμμάτων ενημέρωσης και εκπαίδευσης των ιατρών, με την συνεργασία των επιστημονικών ιατρικών εταιρειών ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων.

Άμεση στόχοι της συνεργασίας αυτής είναι, να προωθηθεί μέσα από τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα ένα πλαίσιο καλής ιατρικής πρακτικής, βασισμένης στην τεκμηριωμένη ιατρική (evidencebasedmedicine)

·να επιτευχτεί η μελέτη και η παρακολούθηση της Κλινικής Συνταγογράφησης μέσα από την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ιατρών από την εφαρμογή των Πρωτοκόλλων Συνταγογράφησης

να τεθούν οι βάσεις για την ενσωμάτωση στην κλινική πρακτική των ιατρών των κλινικών διαγνωστικών και διαφοροδιαγνωστικών πρωτοκόλλων.

Μέσα από τη συνεργασία αυτή, ο ΙΣΑ και η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών ανοίγουν νέους επιστημονικούς ορίζοντες στον ιατρικό κόσμο. Πιστεύουμε, ότι μέσα από την πρωτοβουλία αυτή και τις δράσεις μας, θα προσφέρουμε το καλύτερο στους ιατρούς μέλη μας, τόσο στην καθημερινότητα της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος όσο και στην επιστημονική τους κατάρτιση.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκ μέρους της Ιατρικής Εταιρεία Αθηνών, ο Πρόεδρος κος Α. Σκουτέλης, η Αντιπρόεδρος κα Ν. Μαγκίνα, ο Γεν. Γραμματέας κος Ε. Θηραίος και ο Ειδικός Γραμματέας κος Σ. Παπαγεωργίου και εκ μέρους του ΙΣΑ, ο Πρόεδρος κος Γ. Πατούλης και ο Ταμίας κος Φ. Πατσουράκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *