Σε εργασιακή εφεδρεία 200 εργαζόμενοι από τον χώρο της υγείας

Περίπου 200 εργαζόμενοι φορέων  που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας εκτιμάται ότι θα τεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε εργασιακή εφεδρεία. Στο «καθεστώς» της εφεδρείας δεν εντάσσονται οι εργαζόμενοι των 130 νοσοκομείων και των 100 προνοιακών ιδρυμάτων.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία που αφορούν τους «επίμαχους» φορείς –πρόκειται για τα εποπτευόμενα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔΔ)- και το πλεονάζον προσωπικό τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχει το protothema.gr, το μέτρο αφορά τους εξής φορείς ΕΦΕΤ, ΙΦΕΤ, ΕΟΦ, ΕΚΕΒΥΛ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, ΕΚΕΨΥΕ. Στο σύνολό τους οι φορείς απασχολούν  περίπου 2.000 άτομα, συνεπώς βάσει του νόμου πρέπει να «απομακρυνθεί» στην παρούσα φάση το 10% του προσωπικού, δηλαδή περί τα 200.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνουν ότι το καθεστώς της εφεδρείας θα αφορά αυστηρά όσους βρίσκονται κοντά σε συνταξιοδότηση και όσους έχουν χαμηλά προσόντα μόρφωσης ώστε να μην αποδυναμωθούν οι φορείς από το ικανό επιστημονικό προσωπικό τους.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=147227

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *