Ένταση στη σύσκεψη για την εργασιακή εφεδρεία στο Υ.Υ.

Σε πολύ υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι μεταξύ των εκπροσώπων των διοικήσεων των εποπτευομένων από το υπουργείο Υγείας φορέων και του γενικού γραμματέα Προνοίας Γ. Κατριβάνου, με θέμα την εργασιακή εφεδρεία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των διοικήσεων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ζητούν περικοπές προσωπικού ακόμη και από το… ΚΕΘΕΑ και το ΕΠΙΨΥ!

Ο γενικός γραμματέας Προνοίας ζήτησε επιτακτικά από τις διοικήσεις των εποπτευομένων φορέων να καταθέσουν άμεσα στο υπουργείο Υγείας λίστες με το 10% του προσωπικού τους το οποίο θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία, ενώ σχεδόν το σύνολο των εκπροσώπων των φορέων δήλωσε στον Γ. Κατριβάνο ότι όχι μόνο δεν έχουν καταγράψει πλεονάζον προσωπικό, αλλά, αντιθέτως, αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

Οι τόνοι, μάλιστα, ανέβηκαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης του γενικού γραμματέα Προνοίας με τον διευθυντή του ΚΕΘΕΑ Χαρ. Πουλόπουλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ αποστέλλει σήμερα επιστολή προς το υπουργείο Υγείας, στην οποία εξηγεί ότι το Κέντρο ούτε δύναται ούτε προτίθεται να θέσει μέρος του προσωπικού του σε εργασιακή εφεδρεία.

Διαμαρτυρία από την ΠΟΕΔΗΝ

Την ίδια στιγμή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας διοργανώνει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), μετά το πέρας της πανελλαδικής σύσκεψης σωματείων, η οποία θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. στο θέατρο “Άλφα” (Πατησίων 37 και Στουρνάρη, Αθήνα).

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την αντίθεσή της στην εργασιακή εφεδρεία και ζητεί μεταξύ άλλων φορολογική δικαιοσύνη, νέο ενιαίο μισθολόγιο και αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Κατάληψη στο υπ. Υγείας

Εξάλλου, σε κατάληψη διαρκείας του κεντρικού κτηρίου του υπουργείου Υγείας στην Αθήνα (Αριστοτέλους 17) προχωρούν από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του υπουργείου, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την εργασιακή εφεδρεία, τη φορολογική επιδρομή και τις περικοπές στους μισθούς τους.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=640120

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *