ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ. Όλοι ίδιοι – Όλοι ίσοι στον νέο ΕΟΠΥΥ

ενιεοπυυΗ Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι είναι υπέρ της μεταρρύθμισης στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς απώλειες θέσεων εργασίας, καθώς η ΠΦΥ έχει ανάγκη από μεγάλο αριθμό ιατρών κυρίως στην περιφέρεια και τα κέντρα υγείας.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, στήριξε και στηρίζει τον αγώνα των ιατρών του πρώην ΙΚΑ ελαχιστοποιώντας την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων καθώς το σύνολο του πληθυσμού συνεχίζει και έχει ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς ταλαιπωρία, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στα 5000 συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιατρεία.

Θεωρούμε ότι η μεταρρύθμιση αποτελεί ευκαιρία για ενοποίηση των εργασιακών σχέσεων των ιατρών και βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Μετά την πρόσφατη παρέμβαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντού για την μεταρρύθμιση, καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να μας κοινοποιήσει τα προσχέδια των νέων συμβάσεων με σκοπό να αρχίσουμε ΆΜΕΣΑ διάλογο καθώς οι παλαιές συμβάσεις λήγουν τον Μάρτιο και υπάρχει κίνδυνος να μείνουν ακάλυπτοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Θεωρούμε απαραίτητο μέσα από τις νέες συμβάσεις να εξασφαλίζεται, με αξιοπρεπείς όρους συνεργασίας, η ισότητα και η ισονομία για όλους τους συμβεβλημένους ιατρούς, το άνοιγμα του οργανισμού σε όλους τους νέους ιατρούς που επιθυμούν να κάνουν σύμβαση και η ελεύθερη πρόσβαση των ασφαλισμένων στους ιατρούς που θα επιλέγουν.

Εκτιμούμε επίσης ως αυτονόητο ότι ΌΛΟΙ οι συμβεβλημένοι ιατροί θα έχουν την ίδια σύμβαση με τον ίδιο αριθμό επισκέψεων, την ίδια διάρκεια και βέβαια σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ αποφασίσει την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών αυτό πρέπει να γίνει για το σύνολο των συμβεβλημένων ιατρών.

Καλούμε τον ΕΟΠΥΥ σε έναρξη ΆΜΕΣΟΥ διαλόγου με τον θεσμικό φορέα των συμβεβλημένων ιατρών, την ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ, για τους όρους των νέων συμβάσεων και ζητούμε την σύγκληση της επιτροπής διαπραγμάτευσης, προκειμένου να γνωρίζουν και οι συνάδελφοι του πρώην ΙΚΑ τους όρους σύμβασης στα ιατρεία τους πριν αποφασίσουν για το μέλλον.

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ και οι συμβεβλημένοι ιατροί, ως βασικός πυλώνας του νέου ΕΟΠΥΥ, φροντίζει για την άμεση, ποιοτική και χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Η μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει προς όφελος των ασφαλισμένων και των ιατρών. Στον νέο σύστημα πρέπει οι ασφαλισμένοι να έχουν ελεύθερη και άμεση πρόσβαση σε ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες χωρίς το τραγικά προβλήματα του παρελθόντος, τις τεράστιες αναμονές και τα χαράτσια των τηλεφωνικών ραντεβού.

Για το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου                                     Χρ. Παπασιδέρης

2 thoughts to “ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ. Όλοι ίδιοι – Όλοι ίσοι στον νέο ΕΟΠΥΥ”

  1. Καλώς τους καλούς συναδέλφους του δέκαευρου! Αυτοί που εξευτελιζουν το ιατρικό επάγγελμα υπογράφοντας τις συμβάσεις της ντροπής, εξυπηρετώντας και καλά τους ασφαλισμένους, τώρα διεκδικούν αυξήσεις, ίση μεταχείριση, πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών και ότι άλλο τους κατέβει στο κεφάλι. Θέλω κάποιος από αυτούς τους αξιότιμος συναδέλφους να μου λύσει μια απορία: γιατί κάποιος να κάνει σύμβαση με τον εντελώς αναξιόπιστο ΕΟΠΥΥ? Επειδή πιστεύει ότι η αμοιβή των δέκα ευρώ μικτών είναι επαρκής για τις ιατρικές υπηρεσίες και μπορούν να συντηρήσουν ιατρεία με αυτά τα χρήματα, επειδή είναι άχρηστοι και αδαείς και δεν μπορούν να σταθούν στο ελεύθερο επάγγελμα ή επειδή όλα αυτά τα λαμόγια αποσκοπουσαν στα δευτερογενή οφέλη απο τη σύμβαση τους με τον ΕΟΠΥΥ? Συγκεκριμένα, το σενάριο ειναι γνωστό: όλοι αυτοί υποστηρίζουν ότι έχουν κλείσει το πλαφόν από τις πρώτες ημέρες του μήνα. Έτσι, για να εξυπηρετηθεί κάποιος ασφαλισμένος πρέπει να πληρώσει. Ποιος τους ελέγχει αν πράγματι έχουν κλείσει το πλαφόν. Πολλοί απο αυτούς συνεργάζονται με φαρμακεία και μαζεύουν βιβλιάρια για συνταγογράφηση και με αυτόν τον τροπο κλείνουν πλαφόν. Οι περιςοτεροι έχουν μια γραμματέα και γράφει συνταγές και δεν βλέπουν κάν τους ασθενείς και αν κάποιος χρειάζεται εξέταση πληρώνει έξτρα. Όμως το μεγαλύτερο πάρτυ γίνεται με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Οι φασονατζηδες πανε κι έρχονται στους Εοπυυτες. Όλα αυτά ερμηνεύουν τη σπουδή με την οποία τρέχουν να υπογράψουν τις συμβάσεις της ξεφτιλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *