Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Την αλήθεια ποιός την φοβάται άραγε;

Μητροπολιτικο ιατρειοΗ αλήθεια είναι ότι ο πολίτης σήμερα όταν μεταβεί στο Δημόσιο Νοσοκομείο για να αντιμετωπισθεί πρέπει να έχει ασφάλιση ή να πληρώσει ο ίδιος για την νοσηλεία του, αλλιώς το κόστος αυτό μετακυλίεται ως χρέος στο δημόσιο ταμείο και ακολουθούν οι διαδικασίες είσπραξης του χρέους, σύμφωνα με την εφορία. Αυτό σημαίνει απλά ότι ο ανασφάλιστος και αδύναμος να ανταποκριθεί οικονομικά ασθενής βρίσκεται μπροστά στο τρομερό και απάνθρωπο δίλημμα, να νοσηλευθεί ή όχι;

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και ασθενής με οικονομική αδυναμία (απορία) για να χειρουργηθεί σήμερα στο Δημόσιο Νοσοκομείο θα πρέπει να ακολουθηθεί από τους γιατρούς ένας γραφειοκρατικός μαραθώνιος.

Η αλήθεια είναι ότι το Υπουργείο Υγείας ήταν ενήμερο με έγγραφο του Κοινωνικού μας ιατρείου από τις 9 Δεκεμβρίου 2013 και πάλι στις 19 Δεκεμβρίου 2013, για τα δέκα επείγοντα περιστατικά που έχρηζαν άμεσης νοσηλείας. Επιπρόσθετα είχε και επίσημα ενημερωθεί με το υπ’ αρ. πρωτ. 3325/20-12-13 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, η οποία τους είχε παραπέμψει το αίτημα μας ως αρμόδιους.

Η αλήθεια είναι ότι αντέδρασε μόνο στις 2 Ιανουαρίου 2014, όπου μετά την έκκλησή μας για βοήθεια, κινητοποιήθηκε πλήθος ενεργών πολιτών και κατακλύσθηκε με μηνύματα διαμαρτυρίας το Υπουργείο. Τότε μας ζητήθηκε η λίστα με τους ασθενείς και η συνεργασία μας για την εισαγωγή τους σε Νοσοκομεία, πράγμα που κάναμε άμεσα. Εκείνη την στιγμή πληροφορηθήκαμε την άσχημη εξέλιξη για τον 66χρονο ασθενή μας, ο οποίος συμπεριλαμβανόταν σε αυτή την λίστα και ο οποίος πριν έρθει στο κοινωνικό ιατρείο είχε ήδη επισκεφθεί δύο δημόσια νοσοκομεία, στα οποία επειδή του ζητήθηκε να πληρώσει για εξετάσεις και νοσηλεία, αναγκάσθηκε να αποχωρήσει μόνο με σύσταση φαρμακευτικής αγωγής.

Η αλήθεια είναι ότι ο ασθενής στο τέλος είχε εισαχθεί σε Δημόσιο Νοσοκομείο. Το ότι όμως ο ασθενής έμεινε χωρίς καμία θεραπεία από τα μέσα Οκτώβρη μέχρι λίγες μέρες πριν τον θάνατο του γιατί δεν είχε ασφάλεια δεν έπαιξε κανένα ρόλο άραγε;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε ραντεβού του Ιατρείου με τον Υπουργό στις 13 Νοεμβρίου 2013. Με πρωτοβουλία εθελοντή μας είχε κλεισθεί ένα ραντεβού στις 10 Οκτωβρίου 2013 με την πεποίθηση ότι αντιπροσωπία του συντονιστικού μας οργάνου θα έθετε διάφορα θέματα στην προσοχή του Υπουργού. Φυσικά και χρονικά αυτό το ραντεβού δεν είναι ΚΑΜΙΑ σχέση με το θέμα των 10 ανασφάλιστων ασθενών, πόσο μάλλον αυτό του 66χρονου ασθενή που δεν είχε καν έρθει στο ιατρείο μας ακόμα. Το ραντεβού ακυρώθηκε για λόγους ανωτέρας βίας και καμία σχέση δεν είχε με “πολιτικά παιχνίδια” όπως αναφέρει ο Υπουργός.

Η αλήθεια είναι ότι τα πολιτικά παιχνίδια τα παίζουν οι πολιτικοί και όχι οι απλοί πολίτες. Γιατί πολιτικό παιχνίδι είναι να αγνοείς τις εκκλήσεις ενός κοινωνικού ιατρείου επί ένα μήνα, αλλά και της Γ. Γραμματείας της Κυβέρνησης για την τύχη δέκα ανασφάλιστων ασθενών και μόλις πιέζεσαι από την κοινωνία και τους δημοσιογράφους να δίνεις λύση μέσα σε λίγες ώρες!

Πολιτικό παιχνίδι είναι να λέγεται δια στόματος Υπουργού, ότι υπάρχει πάγια εντολή για νοσοκομειακή περίθαλψη επειγόντων περιστατικών σε ανασφάλιστους πολίτες, χωρίς να διευκρινίζεται η όλη διαδικασία.

Επομένως εμείς ως Κοινωνικό ιατρείο δεν εστιάζουμε μόνο σε αυτό το θλιβερό περιστατικό, υπάρχουν πολλά ακόμη αντίστοιχα και τραγικά, αφού ως γνωστόν η ασθένεια δεν περιμένει τις υπογραφές και την γραφειοκρατία. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της αφιλοκερδούς προσφοράς και είμαστε πρόθυμοι να συνεργασθούμε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να βρεθεί λύση στο μέγα θέμα της πρόσβασης όλων των πολιτών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, χωρίς αποσπασματικότητα και αποκλεισμούς.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-20:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό

Θάνατο ανασφάλιστου πολίτη καταγγέλλει Φιλανθρωπική Οργάνωση

Τη μάχη για την ζωή του έχασε ένας ανασφάλιστος πολίτης 66χρονών αφού δεν μπορούσε να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο

 

Την τελευταία του πνοή ένας 66 χρόνος ανασφάλιστος συμπολίτης μας ο οποίος δεν είχε την δυνατότητα να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.

 

Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού ένας από τους δέκα ασθενείς, των οποίων την κατάσταση δημοσιοποιήσαμε από τις 09 Δεκέμβρη 2013 και παλεύαμε να νοσηλευτούν με διαδικασία επείγοντος σε δημόσιο νοσοκομείο, έχασε την μάχη για την ζωή.

 

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους ο 66χρονος ασθενής ήρθε στο ιατρείο μας στα μέσα Οκτωβρίου με συμπτώματα έντονου πόνου στον θώρακα και αιμόπτυση. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις (αξονική) και έπρεπε άμεσα να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο για να διερευνηθεί η κατάσταση του. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε δημόσιο νοσοκομείο που θα τον δεχτεί χωρίς κόστος, αφού αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά.

Να σημειωθεί εδώ ότι στις 09 Δεκέμβρη 2013 οι γιατροί έκαναν την πρώτη τους έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας και επειδή δεν είχαν απάντηση επανερχόμαστε εκ νέου στις 20 Δεκέμβρη 2013 τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι στα πρόθυρα να χάσουν την ζωή τους. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος ασθενής άντεξε μέχρι τις 30 Δεκέμβρη 2013.

Σε λίστα

Η λίστα των γιατρών του Κοινωνικού ιατρείου περιλαμβάνει οκτώ ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, ένα με ανεύρυσμα αορτής και έναν με λέμφωμα non hodgkin που έχει άμεση ανάγκη ειδικής χημειοθεραπείας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.