ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ. Συνέχιση του αγώνα ενάντια στη καταστροφή της Δημόσιας Υγείας

εοπυυΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ) Η μαζικότατη Γενική Συνέλευση αποφάσισε, την συνέχιση του αγώνα μας ενάντια στη καταστροφή της Δημόσιας Υγείας. Η Κυβέρνηση πιστή στο μνημονιακό δόγμα για απολύσεις – ανθρωποθυσίες εργαζομένων με τη καταστροφή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία απειλώντας τη συνέχιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Καλούμε, όλη την κοινωνία, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, να εναντιωθούν στα εγκληματικά σχέδια της Κυβέρνησης. Η ώρα μηδέν έχει φτάσει πλέον και όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Προτείνουμε στην ομάδα διαλόγου με συντονιστή τον ΠΙΣ και την ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ, να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό το αδιέξοδο του μέχρι τώρα προσχηματικού διαλόγου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και να αναλάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τις ευθύνες του, για την επερχόμενη γενοκτονία του Ελληνικού λαού.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

8 thoughts to “ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ. Συνέχιση του αγώνα ενάντια στη καταστροφή της Δημόσιας Υγείας”

  1. Το προκλητικό και εξοργιστικό ταυτόχρονα σε αυτήν την ιστορία είναι πως μια συντεχνία που απολάμβανε για δεκαετίες τεράστια προνόμια και επιπλέον ταλαιπωρούσε τους ασφαλισμένους, συνεχίζει μια απεργία για τη διατήρηση κάποιων προνομίων που τους έχουν απομείνει, προτάσσοντας δήθεν τη δημόσια υγεία και το καλό των ασφαλισμένων οι υποκριτές και όχι την κονόμα τους. Για πολλά χρόνια ανεξέλεγκτοι, έβλεπαν τα ΙΚΑ σαν τσιφλίκι τους και τους ασφαλισμένους σαν μια πηγή εσόδων που την αρμεγαν ποικιλοτρόπως.αχτσισι από τις εταιρείες για να υπερσυνταγογραφουν τις μαϊμούδες των φασονατζηδων, δεκαρικακια μέσα στα βιβλιάρια για εξυπηρέτηση εκτός ραντεβού, άφθονες άδειες και κοπάνα οπότε γουστάρουν χωρίς καμμία συνέπεια, αυτά και πολλά αλλά προκλητικά στα οποία οποίος τολμούσε να ακουμπήσει έβρισκε απέναντι τους αρχισυνδικαλες μας για να μη θιχτει αυτό το παρακράτος της υγείας. Οι πρώην πια προνομιούχοι ικατζηδες να αραξουν στη γωνίτσα τους, να πουν και ευχαριστώ για τη θεσούλα στο εσυ που τους προσφέρουν και να σταματήσουν να ξεφτιλίζουν τον ιατρικό κόσμο. Για τον εαυτό τους είχαν φροντίσει όλα αυτά τα χρόνια ας μην ξεφτιλίζουν τους άλλους γιατρούς. Και τέλος οι πατουληδες, βλασταρακοι και λοιποί συνδικαλιστές να κοιτάξουν τα προβλήματα και του υπολοίπου ιατρικού κόσμου και όχι μόνο να αγωνίζονται για τα προκλητικά κεκτημένα των ικατζηδων…

  2. Διάβασα ένα σχόλιο σε άλλο blog το οποίο με λίγα λόγια έλεγε πως σε 10 ημέρες από σήμερα όπου και θα καταργηθούν οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ και θα γίνουν ΕΣΥτες, τότε δεν θα υπάρχει και λόγος ύπαρξης όλων αυτών των συλλόγων ΣΕΥΠ. Θα υπάρχει άραγε; Φυσικά και όχι. Άρα γιατί αγωνίζονται; Για την προσωπική τους επιβίωση και κάποιοων λίγων ιατρών. Πάντως όχι για μένα που είμαι ιδιώτης και δεν αγωνίζεται κανείς.

  3. Για σένα και για μένα ανώνυμε δεν αγωνίστηκε κανείς,γιατι πάντα οι διάφοροι πρόεδροι ήταν ή ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ή ΕΣΥΙΤΕΣ.

  4. Συνάδελφοι. Eίναι η τελευταία μας ευκαιρία. Δεν υπάρχει άλλη. Ας αφήσουμε τα μίση και τα πάθη του παρελθόντος. Δεν οδηγούν πουθενά.

    Το κοινό συμφέρον του ιατρικού κλάδου είναι να ενωθούμε όλοι, απαλλαγμένοι απο τα λάθη του παρελθόντος και να μείνουμε συσπειρωμένοι κόντρα στις ιατροβόρες αλλαγές που επέρχονται.

    Εάν δεν το πετύχουμε και αλληλοχαιρόμαστε με τον δυστυχία του άλλου, παραμένοντας άπραγοι μέχρι να έρθει η σειρά μας, ο Αδωνις θα μας εξωντώσει όλους άνετα, κουνώντας μόνο το μικρό του δακτυλάκι και πολύ σύντομα μάλιστα.

    Ο κόσμος δεν είναι με το μέρος κανενός μας. Δεν συμπαθούν ούτε τους επαγγελματίες, ούτε καν τους ιατρούς που τους βοηθούν στα κοινωνικά ιατρεία.

    ΟΛΟΣ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΤΩΡΑ, παραμερίζοντας τα ατομικά μικρο-συμφέροντα. Ειναι εγνωσμένη αναγκαιότης και επιτακτική ανάγκη.

    Τώρα δεν είναι ο σώζων εαυτόν σωθείτο ή βολευτείτο.

    Η’ τώρα ή ποτέ.

  5. Συνάδελφε ΚΕΝΤΡΙ
    Δέν είναι θέμα χαιρεκακίας.Συμφωνώ μαζί σου.Πρέπει να είμαστε ενωμένοι,αλλιώς είμαστε ευάλωτοι στον κάθε βιβλιοπώλη.Αλλά πρέπει να είμαστε και ίσοι μεταξύ μας στην αφετηρία.
    Κάπου διάβασα οτι ο Κοντός σκέφτεται να τους πληρώνει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
    Σου φαίνεται αυτό δίκαιο?Εγώ γιατί τις πληρώνω μόνος μου?Γιατί αυτός να ξεκινά με ένα μπόνους 3.000-3.500 ευρώ.Είναι πιό έξυπνος από σένα?

  6. “Ο/Η GERONIMO λέει: 3 Ιανουαρίου 2014 στις 10:04 πμ Συνάδελφε ΚΕΝΤΡΙ ….. Είναι πιό έξυπνος από σένα?”
    OXI βέβαια αλλά εαν μείνουμε σε αυτά δεν γίνεται τίποτα. Η άλλη όψη του νομίσματος:

    Μακάρι να κάνει το λάθος ο κ Κοντός να τους δώσει το μπόνους, να γίνει κεκτημένο και μετά να το πάρουμε όλοι μας. Δεν είναι κακό. Εαν βέβαια δούν ενα ιατρικό σώμα αποφασισμένο και ενωμένο. Ολοι “μα όλοι που λέι και ο Αμερικάνος” μπορούμε να επιτύχουμε πολλά.

    Προσωπικά πιστεύω ότι είναι απεργοσπαστικές κινήσεις και τίποτε άλλο. Ενας μπατίρης ΕΟΠΥΥ δεν γίνεται να υλοποιήσει τέτοιες υποσχέσεις. Άλλο το ΙΚΑ που πληρώνονταν μέχρι τώρα και άλλο ο ΕΟΠΥΥ που χρωστά στους πάντες.

    ΕΑΝ βρούν ενωμένους τους ιατρούς τότε : και αναλώσιμα ιατρείου θα πληρώσουν και καλύτερες τιμές στις επισκέψεις θα δώσουν και ασφαλιστικές εισφορές πληρωμένες και πάγια μηνιαία αντιμισθία θα καταβάλουν και άλλη αντιμετώπιση στη συνταγογραφηση και γενική συλλογική σύμβαση θα υπογράψουν. Νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Εαν δεν βρίσκεις πληρώνεις κάτι παραπάνω….

    Φιλικά

  7. Σωστοοοοος !!!

    “Τας Πολεις συνεχειν η Φιλια. Ισχυς εν τη ενωση” .

    Αυτα ελεγαν οι αρχαιοι Ελληνες.

    Αλλα για τη δικη μας φυλη αυτες ειναι αγνωστες λεξεις και εννοιες…
    Που να καταλαβουν οι Τουρκοσποροι και οι Αρβανιτοσποροι απο… ενωση ;

    Ανεμομαζωματα, διαβολοσκορπισματα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *