Νέα συνάντηση Γιατρών ΕΟΠΥΥ – Υπουργείου

εοπυυΣυνεχίζεται ο «διάλογος» για τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ, εν μέσω της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι βρίσκονται εν αναμονή της απάντησης του Υπουργείου στα αιτήματα τους.

Νέο «ραντεβού» έχει οριστεί για σήμερα μεταξύ της ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας, αν και το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι και το… θερμότερο.

Οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν πως θα συνεχίζουν την απεργία τους έως και τις 3 Ιανουαρίου, αντιδρώντας στην κίνηση της Αριστοτέλους να στείλει στη Βουλή τροπολογία για τη σύσταση συγκεκριμένης μορφής θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ, ένα 24ωρο αφότου άρχισε ο διάλογος.

Σύμφωνα με τους Γιατρούς, η κίνηση αυτή ουσιαστική «εκμηδενίζει τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης και τορπιλίζει το διάλογο», δημιουργώντας «εκ των προτέρων συνθήκες απομάκρυνσης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τις Μονάδες Υγείας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το πραγματικό κίνητρο της ψευδεπίγραφης μεταρρύθμισης της υγείας».

Η Ομοσπονδία των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ και ο ΠΙΣ ζήτησαν ως βασικό προαπαιτούμενο στο διάλογο την ύπαρξη και γνωστοποίηση μελέτης και σχεδίου χωροταξικής κατανομής των Κέντρων Υγείας καθώς και των προβλεπομένων θέσεων των γιατρών που θα υπάγονται στις ΥΠΕ, ώστε οι τυχόν ενδιαφερόμενοι γιατροί προκειμένου να θελήσουν να ενταχθούν σε αυτά, να έχουν εικόνα διαθέσιμων θέσεων. Ωστόσο, η απάντηση του ΓΓ του Υπουργείου ήταν πως τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει. Επιπλέον, οι γιατροί ζήτησαν και πάλι μορατόριουμ 2 μηνών, καθώς και εξασφάλιση μεταβατικής περιόδου ενός έτους, τουλάχιστον, για όσους επίσης επιλέξουν την ένταξη, αιτήματα για τα οποία αναμένουν απάντηση στη σημερινή συνάντηση.

Πάντως, αμέσως μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας, ενώ από το πρωί πραγματοποιείται έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου των Ιατρών της Αττικής.

http://www.virus.com.gr/site/index.php/health/health-and-pharma-news-reports/item/1417-nea-synantisi-giatron-eopyy-ypourgeiou

Γράφει: 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *