Μετανάστευση. Η Αυστραλία άνοιξε πάλι την πόρτα της

Οι εποχές του ’50 και του ’60, όταν οι Eλληνες έφευγαν μαζικά για την Αυστραλία αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, δεν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η σημερινή κρίση, που κλυδωνίζει την ελληνική οικονομία, αναμένεται να στείλει και πάλι χιλιάδες Eλληνες στη μακρινή ήπειρο.

Ενδεικτικό είναι πως οι αυστραλιανές αρχές δέχονται τον τελευταίο καιρό μπαράζ αιτημάτων από Eλληνες, που ζητούν να μάθουν τα ισχύοντα στις διαδικασίες μετανάστευσης.

“Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των Ελλήνων, το αυστραλιανό υπουργείο μετανάστευσης θα διοργανώσει στην Αθήνα, στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στοχευμένη εκδήλωση για την πληρέστερη ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία”, ανακοίνωσε χθες η αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα. Το πρόγραμμα της Αυστραλίας προβλέπει την υποδοχή περίπου 170.000 νέων μεταναστών ετησίως. Για το 2011-12 το μεταναστευτικό πρόγραμμα προβλέπει 185.000 θέσεις. “Η αύξηση των θέσεων συνδέεται με τις εργασιακές ανάγκες της Αυστραλίας”, αναφέρει η πρεσβεία, προσθέτοντας πως “το επαγγελματικό μεταναστευτικό πρόγραμμα βασίζεται στις ανάγκες της οικονομίας. Δεν υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για την Ελλάδα”.

Τα επαγγέλματα
Για να εξασφαλίσει κάποιος την βίζα, θα πρέπει το επάγγελμά του να συμπεριλαμβάνεται στον ειδικό κατάλογο των 183 επαγγελμάτων υψηλής ζήτησης στην Αυστραλία (η λίστα είναι διαθέσιμη στο www.immi.gov.au).
Η Αυστραλία άνοιξε πάλι την πόρτα της

Ο υποψήφιος πρέπει να είναι κάτω των 50 ετών και να μιλά αγγλικά. Η επιλογή γίνεται βάσει μοριοδότησης. Προτεραιότητα δίνεται στους αιτούντες που έχουν εξασφαλίσει από Αυστραλό εργοδότη προσφορά θέσης εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην ενημερωτική διημερίδα που θα γίνει στην Αθήνα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου μετανάστευσης (http://www.immi.gov.au/skillexpos/skilled-workers.htm). “Το υπουργείο μετανάστευσης αξιολογεί τις αιτήσεις και θα αποστείλει σχετικές προσκλήσεις. Η υποβολή αιτήσεων θα κλείσει όταν ο αριθμός των ενδιαφερομένων με τις κατάλληλες ειδικότητες και προσόντα φτάσει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων”, διευκρινίζει η αυστραλιανή πρεσβεία.

Η συμμετοχή στη διημερίδα δεν εγγυάται την έγκριση βίζας.

Η ΛΙΣΤΑ “ΥΨΗΛΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ”
Ποια επαγγέλματα δίνουν … βίζα

Μηχανικοί και επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας, καθώς και ειδικευμένοι εργάτες από την αυτοκινητοβιομηχανία, από τον κατασκευαστικό κλάδο και από τους κλάδους της ηλεκτρολογίας και της μηχανολογίας, είναι οι ειδικότητες στις οποίες θα επικεντρωθεί η διημερίδα της Αθήνας. Στη μακροσκελή λίστα των επαγγελμάτων που είναι σε ζήτηση στην Αυστραλία συμπεριλαμβάνονται δεκάδες ειδικότητες, όπως μάνατζερ, λογιστές, φοροτεχνικοί, ασφαλιστές, ναυπηγοί, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί και μηχανικοί διαφόρων ειδών (από αεροναυπηγοί μέχρι χημικοί μηχανικοί), γεωπόνοι, χημικοί, κτηνίατροι, φυσιοθεραπευτές, καθηγητές, τεχνολόγοι πυρηνικής ιατρικής, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, λογοθεραπευτές, γιατροί πολλών ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγοι, γαστρεντερολόγοι, νευρολόγοι, παιδίατροι, ψυχίατροι, καρδιοχειρουργοί, νευροχειρουργοί, ορθοπεδικοί, ωτορινολαρυγγολόγοι, δερματολόγοι, γυναικολόγοι, ουρολόγοι, παθολόγοι, ογκολόγοι κ.ά.), νοσηλευτές με διάφορες εξειδικεύσεις, μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, δικηγόροι, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, τεχνικοί τηλεπικοινωνιών, μηχανικοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, συγκολλητές, κλειδαράδες, χτίστες, ξυλουργοί, τζαμάδες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί κ.ά.

Γιάννης Φώσκολος

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63393158

 

5 thoughts to “Μετανάστευση. Η Αυστραλία άνοιξε πάλι την πόρτα της”

  1. Καλησπερα σας. Ειμαι καθηγητρια Αγγλικης και Ρουμανικης γλωσσας. Ενδιαφερομαι πραγματικα για την μεταναστευση μου στην Αυστραλια και θα ηθελα αν σας ειναι ευκολο να με ενημερωσετε για το αν εχω πιθανοτητες να επιλεγω για την μεταναστευση μου και τις πιθανοτητες εργασιας μου. Ειμαι μητερα ενος 6χρονου κοριτσιου που πρασπαθω να το μεγαλωσω μονη μου και φυσικα θα ηθλεα να την εχω μαζι μου.
    Ευχαριστω για τον χρονο που διαθεσατε για να διαβασετε αυτο το μηνυμα.
    Μετα τιμης,
    Γκεοργκιτσα Ευα.

  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ EIMAI ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓ.ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΜΠΙΡΙΑ 10 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ.ΕΙΜΑΙ 29 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ Η ΣΙΖΥΓΩΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 21ΧΡΟΝΩΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΗΩΣΗ ΣΚΟΛΗ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΗ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΜΕΛΩΝ,ΔΙΩΤΗ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ.

  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
    ΜΗΠΩΣ ΖΗΤΑΝΕ ΟΔΗΓΟΥΣ Δ & Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ? (ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ – ΦΟΡΤΗΓΑ)
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *