Νέα από Αρκαδία. Αδικαιολόγητα εισοδήματα

ARKADIA18-150x15017Αυτό το σήριαλ με το «πόθεν έσχες» των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων κάθε χρόνο , δεν λέει να τελειώσει. Όχι τόσο γι αυτά που δηλώνουν όσο για το γεγονός πως απουσιάζει κάθε αναφορά στο «πόθεν» των εισοδημάτων τους. Έτσι, λοιπόν, δηλώνουν όσα θέλουν κι όποια θέλουν. Ούτε «έσχες» αληθινό, ούτε «πόθεν» φανερό. Όσο να περάσουν στη σύνταξη και να απολαύσουν ό,τι με …ιδρώτα μάζεψαν στα χρόνια των αγώνων και της προσφοράς στο έθνος.

Χρόνια τώρα ακούμε ότι θα αλλάξει η διαδικασία ώστε να μην αποτελεί η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες τους μια ακόμη τυπική διαδικασία, η οποία έρχεται στη δημοσιότητα, ασχολούμαστε για λίγο μαζί της, μία – δύο ημέρες και μετά την ξεχνάμε. Εις μάτην. Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη, καθώς χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει, η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται σε ένα παιχνίδι υποκρισίας για χαζοχαρούμενους πολιτικούς και πολίτες. Όλα αυτά την ώρα που οι Έλληνες σφίγγουν το ζωνάρι, παρακολουθώντας κάθε τόσο να λαμβάνονται και νέα μέτρα, ανήμποροι να αντιδράσουν, φοβισμένοι και απελπισμένοι για το μέλλον.

Και όχι μόνον αυτό. Μέχρι προ τινος ασκούσαμε κριτική στους έχοντες και κατέχοντες της δεξιάς πτέρυγας, καθώς κάποιων τα εισοδήματα ήταν προκλητικά και αδικαιολόγητα. Φέτος η κριτική εστιάζεται και σε κάποιους της Αριστεράς, των οποίων τα εισοδήματα και κυρίως οι επενδύσεις συγκρούονται δυνατά με την ηθική της Αριστεράς και με τη διάθεση των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων που αυτή εκπροσωπεί. Εξ ου και το ερώτημα που έρχεται στα χείλη όλων: πως θα γίνει πάμπλουτα στελέχη της Αριστεράς να υιοθετήσουν πολιτικές οι οποίες υπηρετούν τους εργαζόμενους και τους φτωχούς; Ειδικά όταν αυτά τα στελέχη παίζουν ρόλο επιτελικό, έχουν την ευθύνη της επεξεργασίας της οικονομικής πολιτικής συγκεκριμένου κόμματος, που αύριο ίσως γίνει κυβέρνηση;

Ποια εγγύηση έχουν τα λαϊκά στρώματα ότι η οικονομική πολιτική που προτείνεται είναι στην υπηρεσία των δικών τους συμφερόντων και δεν επιχειρεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα: και με τους φτωχούς και με το κεφάλαιο;

Δεν ξέρουμε τι να πούμε για την κατάσταση αυτή της χώρας. Ίσως το μόνο που μπορούμε να ψελλίσουμε είναι το ρηθέν από πρωθυπουργικά χείλη του παρελθόντος: Αυτή είναι η Ελλάδα.

Αυτός, λοιπόν, είναι ο κόσμος μας, κι εμείς που «ανήκομεν εις την Δύσιν» καμαρώνουμε σαν γύφτικα σκεπάρνια. Απέναντι στους «πεπτοκώτες» που χρεοκόπησαν τη χριστιανικότερη ιδεολογία της ισότητας των ανθρώπων.

Κιβωτός του κόσμου

 

Τα παιδιά της “Κιβωτού του Κόσμου” προέρχονται από πολύ φτωχές και δύσμοιρες οικογένειες. Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού “Κιβωτός του Κόσμου” φροντίζει να έχουν φαγητό, ενδύματα, υποδήματα, σχολικά εφόδια, γιατρούς και φάρμακα.

Για το λόγο αυτό οι μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου, μέσα στο πνεύμα της γιορτής των Χριστουγέννων, επέλεξαν φέτος να σταθούν πλάι τους.

Όσα χρήματα συγκέντρωσαν από την πώληση των ημερολογίων τους τα διέθεσαν ώστε να βάλουν ένα λιθαράκι στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αυτών των παιδιών.

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης επέλεξαν να παραδώσουν είδη διατροφής για άπορες οικογένειες του Λεωνιδίου. Τελος, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί όλοι οι μαθητές του Σχολείου θα βρίσκονται στη Πλατεία Ηρώων όπου θα πουν τα κάλαντα στα Τσακώνικα, στα Αγγλικά, στα Ρώσικα, και στα Αλβανικά. Από το leonidion.gr

Στολίζουν την πόλη

Το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου το μεσημέρι , ο Φιλοτεχνικός Όμιλος και ο Δήμος Τρίπολης, μαζί με «καλλιτέχνες» όπως το Μουσικό Σχολείο, το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος και ιδιώτες εικαστικοί, στολίζουν κάποια από τα Χριστουγεννιάτικα δένδρα της οδού Εθνικής Αντίστασης, περνώντας μηνύματα δημιουργικότητας, αισιοδοξίας, χαράς.

Νέο ΔΣ ΣΕΒΙΠΕΤ

Ανακοινώθηκε το νέο ΔΣ της ΣΕΒΙΠΕΤ που προέκυψε ύστερα από εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Το νέο ΔΣ είναι: Πρόεδρος Καραγιάννης Γιώργος, Αντιπρόεδρος Τότσης Νίκος, Γραμματέας Ρήγας Ανδρέας, Ταμίας Παπαλάμπρος Ιωάννης, Μέλη Αντωνόπουλος Σπύρος και Κουρής Χρήστος

Πορεία στα χιόνια

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων πραγματοποιεί την προσεχή Κυριακή 22/12/2013 την τελευταία πορεία του έτους στο χιονισμένο βουνό του Μοριά, το όρος Χελμός! Αποχαιρετά το 2013 με μια εντυπωσιακή πορεία ξεκινώντας από το Οροπέδιο του Ξηροκάμπου και συνεχίζοντας μέσα από ένα μαγευτικό τοπίο έως το καταφύγιο του Πούλιου η Βρύση και κατόπιν έως το Χιονοδρομικό Σαλέ! Εκεί όσοι επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν το χιόνι ενώ μια δεύτερη ομάδα θα συνεχίσει ως το Διάσελο στον Ήλιο στα 2160μ έπειτα στην Αετοράχη στα 2340μ και θα επιστρέψει από τα ίδια.

Ειδικό σχολείο και Αστέρας

Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για ακόμη μία χρονιά ο Αστέρας‚ του οποίου αντιπροσωπεία με τους ποδοσφαιριστές Γιώργο Μπαντή και Χρήστο Λισγάρα, συμμετείχε την περασμένη Παρασκευή στην γιορτή που οργάνωσε το Ειδικό Σχολείο στο Κάψια. Η αντιπροσωπεία της ομάδας παρευρέθηκε στη γιορτή με αφορμή τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και πέρασε ευχάριστες στιγμές μαζί με τα παιδιά του σχολείου. Στο κλείσιμο της γιορτής, η αντιπροσωπεία του Αστέρα μοίρασε αναμνηστικά δώρα σε συνεργασία με τη ΝΙΚΕ σε όλα τα παιδιά, ευχόμενη παράλληλα τα καλύτερα για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που έρχονται.

Παράλληλα ο Αστέρας κάλεσε τους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο για τον αγώνα με την Βέροια, να φέρουν μαζί τους τρόφιμα, προκειμένου να δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρίπολης. Μπροστά από κάθε θύρα, υπήρχε ο απαραίτητος αποθηκευτικός χώρος όπου συγκεντρώθηκαν όσο περισσότερα πράγματα, ώστε να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας για το «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι».

Γιατί το λέμε έτσι

Κατά φωνή και γάιδαρος

Οι Φαραώ είχαν γαϊδάρους εξημερωμένους, που τους χρησιμοποιούσαν με τον ίδιο τρόπο, που τους χρησιμοποιούμε κι εμείς σήμερα. Οι αρχαίοι, τους θεωρούσαν σαν σύμβολο πολλών αρετών και σαν ιερά ζώα. Θεωρούσαν μάλιστα πως όταν ένας γάιδαρος γκάριζε, προτού αρχίσει μια μάχη, οι Θεοί τους

προειδοποιούσαν για την νίκη. Ήταν δηλαδή ένας καλός οιωνός. Κάποτε ο Φωκίωνας ετοιμαζόταν να επιτεθεί στους Μακεδόνες του Φιλίππου, αλλά δεν ήταν τόσο βέβαιος για το αποτέλεσμα, επειδή οι στρατιώτες του ήταν λίγοι. Τότε αποφάσισε να αναβάλει για λίγες μέρες την επίθεση, ώσπου να του στείλουν τις επικουρίες, που του είχαν υποσχεθεί οι Αθηναίοι. Πάνω όμως, που ήταν έτοιμος να διατάξει υποχώρηση, άκουσε ξαφνικά το γκάρισμα ενός γαϊδάρου απ’ το στρατόπεδό του. – Κατά φωνή κι ο γάιδαρος! αναφώνησε ενθουσιασμένος ο Φωκίωνας. Έτσι διέταξε ν’ αρχίσει η επίθεση,

με την οποία νίκησε τους Μακεδόνες. Από τότε ο λόγος έμεινε, και τον λέμε συχνά, όταν βλέπουμε ξαφνικά κάποιον γνωστό ή φίλο μας, που δεν τον περιμέναμε.

 

 

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Αδικαιολόγητα εισοδήματα”

  1. Ποια εγγυηση εχουν τα λαϊκα στρωματα !;!;!;!;!;!

    Για ποια εγγυηση μιλατε ;;;
    Τα ιδια τα λαϊκα στρωματα θελησαν να επικρατησει αυτη η κατασταση, φερνοντας στην εξουσια παραμυθατζηδες και τυχαρπαστους, ωστε να μην ελεγχονται οι κομπινες που εκαναν !!!
    Αν ηθελαν να προωθησουν τους ικανους και τους αμεμπτους θα το εδειχναν χρονια πριν, ακολουθωντας και τις νουθεσιες τους.
    Αλλα οχι, δεν μας βολευε !!! Πως θα κονομαγαμε εις βαρος των αλλων; Πως θα διπλοδουλευαμε χωρις να δηλωνουμε τα εισοδηματα μας; Πως θα χτιζαμε το αυθαιρετακι μας; Πως θα περναγαμε το κοκκινο χαρακτηριζοντας το “βαθυ πορτοκαλι”; Πως θα δουλευαμε χωρις να δινουμε αποδειξεις; Πως θα παιρναμε το φακελακι μας, πως το ενα, πως το αλλο ;;;
    Ακομα και σημερα, μετα απο 5 ετη εξευτελισμου, τις ιδιες κομπινες και τα ιδια κολπα αποκαλυπτονται καθημερινα απο τον …στερουμενο φαιας ουσιας λαο της επονομαζομενης …Ελλαδας.

    Ο… ταλαιπωρος ο λαουτζικος…

    Χαμπαρι δεν πηρε ακομη οτι μονος του εβαζε τα χερακια του και εβγαζε τα ματακια του!
    Καμμια εκπληξη ομως. Παντα ετσι ηταν.
    Ανεκαθεν εριχνε το φταιξιμο στους αλλους και περιμενε απο το διπλανο να βγαλει το φιδι απ’ την τρυπα !!!
    Και ακομα χειροτερα, πιστευει οτι αν αλλαξει αποχρωση ή κομμα θα βρει αυτους τους ικανους για να τον γλιτωσουν απο τη μιζερια του…

    Αλλα ακολουθωντας το δογμα Τομπουλογλου ( ” δεν ειμαι’γω μ@λ@κ@ς να κονομανε οι αλλοι κι’ εγω να μην παιρνω μια…” ) αυτη ειναι η καταληξη της… εξυπνοτερης ρατσας του πλανητη …

    Αντε και Καλα Χριστουγεννα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *