Επιστολή διαμαρτυρίας Ι.Σ.Α. προς Π.Ι.Σ.

ΙΣΑsmallΚύριοι Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μετά από σημερινή απόφασή του, σας εκφράζει, με την παρούσα, τη δυσαρέσκειά του, για τον τρόπο με τον οποίο το προεδρείο του ΠΙΣ αντέδρασε στην πρόσκληση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στη συνάντηση του Προεδρείου του ΠΙΣ με τον Πρωθυπουργό. Σημειώστε ότι από εικοσαημέρου είχε ζητηθεί με σχετική επιστολή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό από τον ΙΣΑ ,στην οποία υπήρξε ανταπόκριση .

Η αντίδραση αυτή του Προεδρείου σας, τέτοιες στιγμές και μπροστά στον Πρωθυπουργό της χώρας είναι τουλάχιστον ατυχής, αφού έτσι το ιατρικό σώμα δεν εμφανίζεται αρραγές όπως πρέπει να είναι τέτοιες ώρες με αποτέλεσμα ν αποδυναμώνεται ο αγώνας του.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να στηρίζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια υπηρετεί το πλαίσιο διεκδίκησης που έχουμε θέσει για την δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το οποίο είναι :

1.Να μην απολυθεί κανείς γιατρός

2.Οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και περισσότερο μάλιστα των χειρουργικών ειδικοτήτων δεν μπορεί να είναι αποκλειστικής απασχόλησης.

3.Δικαίωμα στη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας.

4.Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ έχουν δικαίωμα να κάνουν όλοι οι γιατροί που έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

5.Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να επισκέπτονται ειδικευμένους ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ χωρίς υποχρεωτικά να μεσολαβεί ο οικογενειακός γιατρός.

Ευχόμαστε σε όσους υπηρετούν τους παραπάνω στόχους καλή επιτυχία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *