Ημερίδα με θέμα “Ο Ιατρικός Τουρισμός στην Πράξη”

19_12_2013GB_iatrikos_tourismos_1Το θεσμικό πλαίσιο και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού, παρουσίασαν η Υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης στην ημερίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) με θέμα «ο Ιατρικός Τουρισμός στην Πράξη.»

Στην ημερίδα, για τις προτάσεις στο παρόν και το μέλλον του ιατρικού τουρισμού μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και υπεύθυνος της διυπουργικής τριμελούς Επιτροπής Ιατρικού Τουρισμού Γιώργος Πατούλης.

Ο κος Πατούλης μίλησε για το έργο που έκανε η τριμελής Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν επίσης, η Ντόρα Ψαλτοπούλου Παθολόγος και η Ηλεκτρα Παπαζάχου Δικηγορος, από το Σεπτέμβριο 2013 που ανέλαβε τις υποχρεώσεις της προς την ανάπτυξη του λειτουργικού πλαισίου του Ιατρικού Τουρισμού.

Τα 5 βήματα του προγράμματος της επιτροπής παρουσίασε ο κος Πατούλης λέγοντας:

«Η Ελλάδα, δήλωσε, έχει πολλά πλεονεκτήματα ως «χώρα προορισμός» στον ιατρικό τουρισμό διότι συνδυάζει την εύκολη πρόσβαση σε χαμηλού κόστους ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με ένα έγκριτο υπερεξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό που κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης θα ζήλευε. Στην πρώτη φάση του προγράμματος μας, ξεκινήσαμε την υλοποίηση σε πέντε βήματα ανάπτυξης: 1) την καταγραφή των δομών 2) την πιστοποίηση των παρόχων 3) τη γνωστοποίηση των δομώ και των παρόχων σε παγκόσμια κλίμακα 4) τη στελέχωσή τους με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο και 5) την οικονομική διευκόλυνση είτε μέσα από προγράμματα συγχρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, είτε μέσα από άλλους πόρους.» Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λέγοντας: «στη διαδραστική αυτή συνεργασία των δύο Υπουργείων με τους ιατρικούς φορείς, οι ΟΤΑ αποτελούν κεντρικό πυλώνα εισροής επενδυτικών κεφαλαίων και ανάπτυξης των δομών ιατρικού τουρισμού σε κάθε τοπική κοινωνία.»

Την έναρξη της ημερίδας έκανε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ανέφερε ότι ο ιατρικός τουρισμός εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης, τονίζοντας ότι το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, διαμόρφωσαν το θεσμικό πλαίσιο, βάσει του οποίου θα αναπτυχθούν οι τουριστικές δραστηριότητες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, επισήμανε ότι με τον ιατρικό τουρισμό μπορούν να γίνουν θαύματα, εννοώντας ότι υπάρχουν πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία και ειδικότερα για το τουριστικό προϊόν. Εστιάζοντας στις δράσεις του υπουργείου του, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι προωθείται νομοθετική πρωτοβουλία για απλοποίηση της αιμοκάθαρσης, όπως επίσης και επικαιροποίηση του πλαισίου για τον ιαματικό τουρισμό.

 

Στη σημερινή εκδήλωση, μίλησαν επίσης ο καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής Γιάννης Τούντας, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης, ο διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού Αθηνών Bασίλης Αποστολόπουλος, η RegionalManagerTreatmentAbroad Μαρία Γεώργα, ενώ ακλούθησε συζήτηση και ερωτήσεις.

2 thoughts to “Ημερίδα με θέμα “Ο Ιατρικός Τουρισμός στην Πράξη””

  1. Κι’ αλλη φωτογραφια ο προεδρος…

    Δεν χανει ευκαιρια, οπου δει φλας πλασαρεται.

    Εντονες φημες κυκλοφορουν οτι “στηνεται” ακομα κι’ αν αστραφτει …

  2. Λίγα τα λόγια σου με τον Πρόεδρο (με κεφαλαίο). Όπως ο ντα Βίντσι ήταν γιατρός,ζωγράφος,μηχανικός,χημικός και εφευρέτης, εμείς έχουμε την τύχη και την τιμή να μας εκπροσωπεί ένας γιατρος-δημαρχος-φιλανθρωπος και τώρα και υπεύθυνος ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού. Σίγουρα μου ξεφεύγουν κι άλλες ιδιότητες αλλά είναι εμφανές πως πρόκειται για έναν σύγχρονο ντα Βίντσι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *