«Άνοιξαν» κλίνες ΜΕΘ

μεθ Περισσότερα από εκατό κρεββάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έχουν τεθεί σε πλήρη λειτουργεία, χάρη στην κινητικότητα, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας.

Αριθμός κρεββατιών ΜΕΘ μεγαλύτερος και από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, έχουν τεθεί σε λειτουργεία, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως ανέφερε, ανοικτά είναι πλέον 542 κρεβάτια ΜΕΘ, όταν το Δεκέμβριο του 2012, ήταν σε λειτουργία 436 κρεβάτια, ενώ όταν ανέλαβε τη θέση του Υπουργού ο αριθμός είχε πέσει στα 400. Την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, λειτουργούσαν 515 κλίνες ΜΕΘ.

«Ένας από τους βασικούς στόχους και της κινητικότητας, όπως την κάναμε το καλοκαίρι, αλλά και των προσλήψεων μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, ήταν να θεραπεύσουμε, στο μέτρο του εφικτού, αυτό το πρόβλημα», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, προσθέτοντας πως, «μετά την εφαρμογή της κινητικότητας και τη μεταφορά προσωπικού, καθώς και μετά την πρόσληψη των εργαζομένων μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, από χθες έχουμε σε πλήρη λειτουργία 542 κρεβάτια».

Το σύνολο των δυνατοτήτων της χώρας σε κρεβάτια ΜΕΘ είναι 630, στις ιδανικές συνθήκες της πλήρους στελέχωσης του ΕΣΥ και του 100% των πόρων.

Αρχική Σελίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *