Νέα από Αρκαδία. Αιμοδυναμικό εργαστήριο Παναρκαδικού νοσοκομείου

ARKADIA18-150x15017Σήμερα, εν μέσω της δεινής οικονομικής κρίσης και της αναγκαστικής υποχρηματοδότησης του συστήματος υγείας, η όλη κατάκτηση στον τομέα αυτό, με τις όποιες αδυναμίες της, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια και άμεσα σε κατάρρευση. Παρήγορο το γεγονός πως όπου η πολιτεία αδυνατεί να ανταπεξέλθει, κάποτε κάποτε εμφανίζεται ο από μηχανής θεός που βελτιώνει τα πράγματα. Όπως εν προκειμένω στο Παναρκαδικό νοσοκομείο όπου δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν οι ευπατρίδες δωρητές, οι οποίοι με χρήματά τους κρατούν όρθιο το ίδρυμα. Μόνο που στο έμπρακτο ενδιαφέρον αυτών των ανθρώπων η επίσημη πολιτεία αντιτάσσει την αδιαφορία της. Την εξοργιστική έως εγκληματική αδιαφορία της μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, αν όχι και του ίδιου του υπουργού, που κλείνουν προκλητικά τα μάτια στη δωρεά των εξακοσίων χιλιάδων ευρώ της ομογενούς από τη Νεστάνη, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, προς δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου.

Σε κάποιον χάριζαν γάιδαρο κι εκείνος τον κοίταζε στα δόντια, λέει ο θυμόσοφος λαός μας και η παροιμία αυτή ταιριάζει γάντι στην περίπτωση. Ως άλλοι πόντιοι Πιλάτοι, λοιπόν, οι εμπλεκόμενοι στην αξιοποίηση του σημαντικού αυτού ποσού, υπεύθυνοι κρατικοί λειτουργοί, κωλυσιεργούν, παραπέμποντες τη δωρήτρια από τον Αννα στον Καϊάφα της γραφειοκρατίας χωρίς αποτέλεσμα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του υπουργού κ. Γεωργιάδη. Και ο χρόνος παρέρχεται και η προκαταβολή που έχει δοθεί στην εταιρεία για την αγορά των μηχανημάτων εξαντλείται – ήδη λίγες μέρες απέμειναν ως το τέλος του χρόνου – με αποτέλεσμα όλα να βρίσκονται στον αέρα.

Γι αυτό και από τη στήλη αυτή απευθύνουμε έκκληση στον υπουργό υγείας, μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου κ. Βαλασόπουλου, να στέρξει στην αξιοποίηση της δωρεάς και να επιταχύνει τις διαδικασίες αγοράς και λειτουργίας των μηχανημάτων εξοπλισμού του αιμοδυναμικού εργαστηρίου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να υπονομεύουμε με την αδιαφορία μας τέτοιου μεγέθους δωρεές.

Από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου περιμένουμε έργα και μόνον έργα. Καλές είναι οι εμφανίσεις και τα ωραία λόγια από τηλεοράσεως, καλές οι φωτογραφήσεις και οι υποσχέσεις προς τους Αρκάδες, όμως πρέπει να στοχεύουν σε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Διαφορετικά, τι να πούμε. Ίσως το έχει η εποχή. Οι φούσκες να σκάνε η μία πίσω από την άλλη και μαζί τους αυτή της «φλύαρης» πολιτικής τάξης, που πλέον δεν έχει τίποτε να κάνει, ούτε να πει…

Υποψηφιότητες

Δειλά δειλά άνοιξε η συζήτηση για τις υποψηφιότητες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαίου. Κυρίως για τις Περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας όπου, κατά τα φαινόμενα, δεν θα αποφύγουμε το κομματικό «καπέλωμα», για μια ακόμη φορά. Έτσι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου από πλευράς ΝΔ στο γραφείο του πρωθυπουργού βρίσκονται οι φάκελοι του πρώην βουλευτή Λακωνίας Γρηγόρη Αποστολάκου (νυν προέδρου ΟΠΕΚΕΠΕ), του απερχόμενου δημάρχου Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια (πρώην Προέδρου ΟΝΝΕΔ) και του πολιτευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη, γιού του επί πολλά έτη χειρουργού στο Παναρκαδικό νοσοκομείου Παναγιώτη Χρυσομάλλη. Αλλα πρόσωπα που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών είναι και ο Γιάννης Μανώλης, ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ καθώς και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.

Στην 7η θέση

Στην 7η θέση πανελληνίως «σκαρφάλωσε», την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου (25-11 έως 1-12) και τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου (9 έως 15-12) το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, σύμφωνα με τις έγκυρες μετρήσεις «e-radio.gr», υπολειπόμενο μόνο «μεγάλων» σταθμών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Real Fm 97.8, SKAI Radio 100.3, ALPHA 98.9, Radio Thessaloniki 94.5).

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης βρίσκεται, σταθερά πλέον, στις θέσεις 7 έως 12 σε πανελλήνια ακροαματικότητα στην κατηγορία του ως ενημερωτικό ραδιόφωνο. Την περίοδο του Πάσχα μάλιστα, έχει βρεθεί ακόμα και στις θέσεις 3η και 4η, χάρη σε special εορταστικό πρόγραμμα που ετοιμάζουν γι’ αυτή την περίοδο οι συντελεστές του σταθμού, φανερώνοντας τη σοβαρή, υπεύθυνη και συστηματική δουλειά που γίνεται στο σταθμό, η οποία επιβραβεύεται από τους όπου γης ακροατές του, με τα υψηλά ποσοστά ακροαματικότητας.

Κοινωνικό Φαρμακείο

Στα πλαίσια των δράσεων του Δήμου για την αντιμετώπιση της οικονομικής δυσχέρειας των πολιτών δημιουργήθηκε το Κοινωνικό Φαρμακείο στην οδό Λαγοπάτη στο Δημαρχείο Τρίπολης στον 1o όροφο του κτιρίου. Σκοπός του να προσφερθεί φαρμακευτικό υλικό στους αναξιοπαθούντες συνδημότες οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Θα λειτουργεί σε συνεννόηση με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αρκαδίας, ο οποίος θα παραχωρεί Φαρμακοποιό για τη σωστή χορήγηση των φαρμάκων.

Τις μέρες αυτές και έως την παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου, καθημερινά και τις ώρες 10:00-11:00 και 17:00-18:00 φαρμακοποιός θα βρίσκεται στο Κοινωνικό Φαρμακείο όπου θα μπορούν να πηγαίνουν οι συνδημότες με την κάρτα απορίας τους και το βιβλιάριό τους για να παίρνουν τα φάρμακα όπου χρειάζονται. Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι κανονικές μέρες και οι ώρες λειτουργίας του Φαρμακείου.

Ομάδα Διάσωσης

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης μια μη κυβερνητική οργάνωση Έρευνας και Διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ζητά τη βοήθεια όλων μας, ώστε να μπορεί να παρέχει την καλύτερη, κατά το δυνατόν, εξειδικευμένη και άριστη παροχή βοήθειας στην πόλη. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι για κάθε προσφορά 5 ή 6 ευρώ θα λάβετε ως αναμνηστικό δώρο το ετήσιο επιτοίχιο ή επιτραπέζιο ημερολόγιο της Ε.Ο.Δ. με φωτογραφικό υλικό από επιχειρήσεις και εκπαιδεύσεις της χρονιάς που πέρασε, μαζί με χρήσιμες συμβουλές πρόληψης και αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

«Τα ρούχα του Βασιλιά»

Η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης παρουσιάζει την Παιδική παράσταση «Τα ρούχα του Βασιλιά», το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, διασκευασμένο από τον Γιάννη Καλατζόπουλο σε σκηνοθεσία της Λαμπρινής Μίχου. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης «Ο Πολύβιος» τις ημερομηνίες: 20, 21, 22, 23 και 27, 28, 29 Δεκέμβρη 2013 με ώρα έναρξης 08.00’ μμ.

Χριστουγεννιάτικες συναυλίες

Δύο χριστουγεννιάτικες συναυλίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο. Μουσική επιμέλεια Ανδρέας Πυλαρινός.

Ερμηνεύουν ο βαθύφωνος Κωνσταντίνος Σφυρής, ο τενόρος Γιάννης Φράγκος και οι υψίφωνοι Χριστίνα Αθανασοπούλου, Γιελένα Γιοβάνοβιτς Μπακοπούλου, Ελένη Λυγιά, Μανταλένα Πυλαρινού.

Συμμετέχουν: Χορωδία Τρίπολης, Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης και η Φιλαρμονική Τρίπολης.

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 21:00 και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 20:00.

« Μυστήριον ξένον και παράδοξον »

Η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας μας προσκαλεί να συνεορτάσουμε τα Χριστούγεννα με ύμνους και κάλαντα στην εκδήλωση με τίτλο « Μυστήριον ξένον και παράδοξον », τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7.00μ.μ. στο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως.

Χαμογελάτε

Συζήτηση μεταξύ Chaplin και Einstein :

– Αυτό που θαυμάζω στην τέχνη σου, λέει ο Albert Einstein, είναι η παγκοσμιότητά σου. Δεν βγάζεις λέξη, κι’ όμως… όλος ο κόσμος σε καταλαβαίνει .

– Αυτό αληθεύει, απαντάει ο Chaplin, αλλά το δικό σου κατόρθωμα είναι πολύ πιο σπουδαίο : Όλος ο κόσμος σε θαυμάζει, ενώ κανείς δεν σε καταλαβαίνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *