Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών καρδιολόγων.Προς.Πρόεδρο και Δ.Σ ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ

καρδιαΑθήνα 17-12-2013

ΠΡΟΣ:Πρόεδρο και Δ.Σ ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ

Αγαπητέ κ.Πρόεδρε,

Στην τηλεοπτική εκπομπή του MEGA Ανατροπή στις 16/12/2013 αναφέρθηκε από τον συμμετέχοντα Γ.Γ της Ομοσπονδίας σας κ.Μπονάνο ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες Ιατροί κλείνουν σε 1-2 μέρες το πλαφόν των 200 επισκέψεων και ότι στοιχίζουν ακριβά συγκριτικά με τους συναδέλφους τους του ΙΚΑ.

Πιστεύω ότι τέτοιες απόψεις που εμμέσως κατηγορούν τους συναδέλφους ελευθεροεπαγγελματίες ότι παρανομούν, αφού αφήνεται να εννοηθεί ότι ψευδώς λέγεται ότι έχει κλείσει το πλαφόν δεν συντελούν στο κλίμα ομονοίας και κοινού αγώνα που πρέπει να έχουμε οι Ιατροί που βαλλόμαστε πανταχόθεν.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες Ιατροί πληρώνονται καθαρά 6,5 ευρώ για κάθε επίσκεψη και πρέπει από αυτά να πληρώσουν προσωπικό, ενοίκια, αγορά μηχανημάτων και άλλα λειτουργικά έξοδα. Σε συνδυασμό με τα Rebate και Clαwback τελικά ένας κλινικοεργαστηριακός Ιατρός πρέπει να πληρώνει τον ασθενή του για να εξεταστεί και όχι να πληρώνεται από αυτόν αφού μετά από μελέτη της Ενωσης μας που παρουσιάστηκε στον Υπουργό Υγείας στην ημερίδα του ΙΣΑ το συνολικό κόστος ενός Ιατρείου αν εφαρμοστούν τα ανωτέρω φτάνει το 110-120% του κύκλου εργασιών του που φυσικά καθιστά αδύνατη την λειτουργία του.

Ως προς το θέμα του κλεισίματος του πλαφόν των 200 επισκέψεων μετά από 1-2 μέρες κάθε μήνα όπως ισχυρίστηκε ο κ.Μπονάνος και χωρίς να αποκλείσουμε ότι δεν υπάρχουν και Ιατροί που παρανομούν (πλην όμως οι ελάχιστοι δεν μπορεί να σπιλώσουν όλους και να χρησιμοποιούνται για παράδειγμα) η λύση είναι απλή και έχει προταθεί στον ΕΟΠΥΥ χωρίς όμως να εφαρμοστεί. Με την συμπλήρωση των 200 επισκέψεων κάθε Ιατρός να υποχρεούται να τυπώνει από το e-dapy κείμενο που να επιβεβαιώνει ότι έχει κλείσει το πλαφόν του και το οποίο να το αναρτά στο Ιατρείο του. Έτσι με τον τρόπο αυτό και δια μέσου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία και θα εκλείψουν οι όποιες πιθανές παραβατικές συμπεριφορές.

Αγαπητέ κ.Πρόεδρε,

Στα πλαίσια της υποστήριξης του έργου σας και του κοινού αγώνα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων των Ιατρών παρακαλούμε στο μέλλον να αποφεύγονται τέτοιου είδους ατυχείς ατεκμηρίωτες απόψεις που κάθε άλλο συμβάλλουν στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *