Τραγικές ελλείψεις στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

panarkadikoΧωρίς γαστρεντερολόγο, νευρολόγο και δερματολόγο το Νοσοκομείο Τρίπολης

Δραματικές ελλείψεις προσωπικού και υπολειτουργία κρίσιμων μονάδων, κατέγραψε η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), σε 24 Νοσοκομεία της Χώρας.

Άνω των 6.000 γιατρών ΕΣΥ, λείπουν απ’ τις νοσοκομειακές μονάδες της Ελλάδας, με αποτέλεσμα όσο περισσότερο μειώνεται το ενεργό ανθρώπινο δυνάμικο στελέχωσης, τόσο περισσότερο να παραμένουν άνευ εξυπηρέτησης και περίθαλψης οι ασθενείς.

Σε ό, τι αφορά το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, απουσιάζει γαστρεντερολόγος, νευρολόγος, δερματολόγος, ενώ μεγάλα κενά απαντώνται στη Γυναικολογική, ΩΡΛ, παιδιατρική, Ουρολογική, Κλινική, καθώς και στο τμήμα του Αναισθησιολογικού, στη Μονάδα εντατικής θεραπείας και στην Αιμοδοσία.

Υπάρχουν μόνο ένας παιδοχειρούργος κι ένας γναθοχειρούργος, ενώ στη μονάδα τεχνητού νεφρού, οι ασθενείς θα συναντήσουν μόνο έναν νεφρολόγο.

Ο κος Παπασταματάκης, πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Τρίπολης, μάς ενημέρωσε πως τα παραπάνω στοιχεία τα οποία εντοπίσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του iatronet.gr, είναι πέρα για πέρα αληθή, επιβεβαιώνοντας τις τραγικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, κάτι το οποίο έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία, ακόμα και στην ίδια τη ζωή των ασθενών.

http://www.arcadiaportal.gr/news/tragikes-elleipseis-sto-panarkadiko-nosokomeio-tripolis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *