Ιατρικός Σύλλογος Έβρου. Ψήφισμα για ΕΟΠΥΥ

εβροςΤα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου 2013 συζήτησαν και αποφάσισαν,

ΟΜΟΦΩΝΑ

Υιοθετούν το ψήφισμα των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ και των Ιατρικών συλλόγων της Α.Μ.Θ., το οποίο έχει ως εξής:

«Αγωνιζόμαστε ως εργαζόμενοι και ως πολίτες.

Ως εργαζόμενοι, διεκδικούμε τα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μας στην εργασία και την προστασία της από το κράτος και ως πολίτες φορολογούμενοι, το δικαίωμα πρόσβασης σε δημόσια και δωρεάν υγεία.

Σας καλούμε σε κοινό αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων στην υγεία των πολιτών.

Σας καλούμε να καταγγείλετε τις ενέργειες της κυβέρνησης που οδηγούν στην διάλυση και το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) και σε απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Σας καλούμε να στηρίξετε τη: ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΦΥ όλων των Ελλήνων, Να στηρίξετε και να ενισχύσετε τη λειτουργία των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ και των εργαστηρίων του, Να μην επιτρέψετε ούτε μια διαθεσιμότητα – απόλυση υγειονομικού εργαζόμενου στις δομές του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να παραμείνει ο μοναδικός πάροχος υγείας. Το κόστος περίθαλψης μέσα στις μονάδες είναι για το κράτος πολύ μικρότερο από αυτό που αποδίδει ήδη στους ιδιώτες και το οποίο θα βαρύνει κάθε ασφαλισμένο χωριστά και ζητούμε να σταματήσει. Επισυνάπτουμε σχετικές μελέτες των βιοπαθολογικών εργαστηρίων Πάτρας και Πειραιά. Η ύπαρξη των δημόσιων πολυιατρείων και εργαστηρίων με τις δωρεάν παροχές, είναι ανάχωμα για τη συγκράτηση των τιμών στην αγορά υγείας.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου που εξουσιοδότησαν οι Σύλλογοι Ιατρών Α.Μ.Θ.

Οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ απεργούν και μαζί τους σήμερα (11-12-2013) και οι νοσοκομειακοί ιατροί (ΟΕΝΓΕ) αλλά και οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) για τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας.

Απεργούμε για να υπερασπιστούμε ότι απέμεινε από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και διεκδικούμε ένα καθολικό, ολοκληρωμένο, αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας με ισότιμες ποιοτικές ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, άσκηση πολιτικών πρόληψης ανασφάλιστων.

Δεν πρέπει να γίνει καμία απόλυση ειδικού και εξειδικευμένου ιατρού από τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ).

Αυτό το υγειονομικό δυναμικό η χώρα το έχει ανάγκη (πρέπει να σταματήσει αυτή η αιμορραγία εξειδικευμένων ιατρών στο εξωτερικό όπου και γίνονται ανάρπαστοι).

Οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ πρέπει να αξιοποιηθούν να στελεχωθούν μέσα από συγκεκριμένες στρατηγικές και να αναβαθμιστούν.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια αποδόμησης των μονάδων του ΕΟΠΥΥ.

Η λεγόμενη μεταρρύθμιση που εξαντλείται μόνο σε απολύσεις και κλείσιμο μονάδων υγείας, ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά ΔΙΑΛΥΣΗ.

-Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του Υγειονομικού Χάρτη της Χώρας.

-Χωρίς μελέτη των ιδιαιτεροτήτων των διαφόρων περιοχών καθώς και της δικής μας Περιφέρειας και

-με Προϋπολογισμό υγείας που υπολείπεται της βιωσιμότητας του Συστήματος Υγείας.

Ζητούμε από εσας και την κοινωνία να στηρίξει τον ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ των ιατρών και όλων των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ (νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού).

-Ζητούμε από την πολιτεία να ενσκήψει μέσα από συνεργασία με τον ΠΙΣ (Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο) και τους ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και όχι μέσα από εντάσεις και απειλές που καλλιεργούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα, στην περίθαλψη των πολιτών που βιώνουν τα μεγαλύτερα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και τώρα κινδυνεύουν να στερηθούν ένα μεγάλο κομμάτι της περίθαλψης τους.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *