Πρόγραμμα κατ οίκον νοσηλείας για παιδιά με καρκίνο.

Περισσότερα από 313 παιδιά έχουν εξυπηρετηθεί από το πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Νοσηλείας», για παιδιά με νεοπλασίες, το οποίο υλοποιείται με επιτυχία τα τελευταία 2 χρόνια από τον Σύλλογο ΦΛΟΓΑ.

Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 6.100 επισκέψεις από εξειδικευμένους νοσηλευτές, σε όλη την Αττική, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής αυτών και των οικογενειών τους.

Παράλληλα το πρόγραμμα μειώνει σημαντικά την κίνηση στα νοσοκομεία και κατ’ αυτόν τον τρόπο συνεισφέρει στη βελτίωση των συνθηκών της νοσοκομειακής περίθαλψης των παιδιών που την έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο της εορτασμού των δύο ετών από την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος, οι φίλοι και τα μέλη του συλλόγου «Φλόγα», ξενάγησαν περισσότερα από 100 παιδιά της Φλόγας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και ζωγράφισαν μαζί τους, δίνοντάς τους δύναμη στον καθημερινό αγώνα,που καλούνται να δώσουν.

«Το πρόγραμμα Νοσηλεία στο Σπίτι ήταν ένα όνειρο των πρώτων γονιών που ίδρυσαν τη Φλόγα. Οι σχεδόν καθημερινές επισκέψεις στα νοσοκομεία, εξοντώνουν τα παιδιά και τις οικογένειες. Στα δύο χρόνια που λειτουργεί το πρόγραμμα αποφύγαμε 6.100 επισκέψεις παιδιών στο νοσοκομείο και καλύψαμε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά που μπορούσαν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα.», ανέφερε η Πρόεδρος της Φλόγας κα Μαρία Τρυφωνίδη.

Της Αιμιλίας Σταθάκου

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=93818&catID=19

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *