Την αντίδραση των γιατρών του ΕΣΥ προκαλεί η απόφαση του οικονομικού επιτελείου να περικόψει τα κονδύλια για υπερωρίες και εφημερίες.

ιατροί ΕΣΥ: Όχι σε εφημερίες και υπερωρίες
“Θύμα” του οικονομικού επιτελείου τα νοσοκομεία.
Τη σφοδρή αντίδραση των γιατρών του ΕΣΥ προκαλεί η απόφαση του οικονομικού επιτελείου να περικόψει τα κονδύλια για υπερωρίες και εφημερίες. Σε επικοινωνία του 24h.gr με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Στάθη Τσούκαλο, ξεκαθαρίστηκε ότι τα νοσοκομεία θα μείνουν χωρίς ιατρικό προσωπικό κατά τις εφημερίες, γεγονός που θα έχει τεράστιες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία.
Όπως είπε πρόεδρος των γιατρών, πλέον “το ΕΣΥ θα λειτουργεί λόγω του πατριωτισμού των γιατρών” και τόνισε ότι δεν μπορεί να υπογράφονται αποφάσεις, που να έχουν αποτέλεσμα να μένουν τα νοσοκομεία χωρίς ιατρικό προσωπικό.
Όπως πρώτο μετέδωσε το 24h.gr, λίγο πριν αρχίσει η χθεσινή τηλεδιάσκεψη με την τρόικα, το οικονομικό επιτελείο προχώρησε σε μια ακόμα απόφαση περικοπής κονδυλίων, αυτή τη φορά από το υπουργείο υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, έβαλε την υπογραφή του στην αφαίρεση 250 εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό του συγκεκριμένου υπουργείου. Πρόκειται για χρήματα, τα οποία προορίζονται για την πληρωμή των εφημεριών και των υπερωριών των γιατρών, που εργάζονται στο εθνικό σύστημα υγείας.
Τα ποσά αυτά εντάσσονται σε κωδικούς νοσοκομείων και η αφαίρεσή τους σημαίνει σημαντική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/231798/telos-stis-efimeries-kai-tis-uperories-giatron-tou-esu/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *