Νέα από Αρκαδία. Ρεύμα σε όλους

ARKADIA18-150x150177Η έλλειψη του ρεύματος, βασικού αγαθού, σε πολλά νοικοκυριά και οι τραγικές συχνά συνέπειές του όπως ο χαμός του 13χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη, έφερε το πρόβλημα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Η πρωτοβουλία του δημάρχου Τρίπολης με τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, όπως αυτή διαμορφώθηκε στην προ ημερών συνεδρία του, για συνέχιση της ηλεκτροδότησης των αδυνάμων είναι αυτονοήτως προς την ορθή κατεύθυνση. Έστω και καθυστερημένα, παρότι γνωρίζαμε τις δυσχέρειες από πέρυσι τουλάχιστον, όταν γενικεύθηκε το φαινόμενο των παγωμένων πολυκατοικιών και η αιθάλη από τα τζάκια σκέπασε το Μαντινειακό οροπέδιο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως για μια πολιτισμένη κοινωνία η οποία έχει την αυτονόητη υποχρέωση να υπερασπιστεί το αναφαίρετο και ανθρώπινο δικαίωμα της πρόσβασης σε ηλεκτρικό ρεύμα σε όλα ανεξαιρέτως τα νοικοκυριά της πόλης μας καθώς σε τέτοια ζητήματα επιβίωσης και ανθρωπισμού είναι υποχρέωσή της να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να συμβάλλει αποφασιστικά στην επίλυσή τους. Μόνο τότε, άλλωστε, καταξιώνεται ο ρόλος της και η ύπαρξή της.

Το ζήτημα από εδώ και πέρα είναι να κινητοποιηθούν και να δράσουν οι υπηρεσίες του δήμου Τρίπολης γρήγορα και μεθοδικά. Από αύριο ο χειμώνας με βροχές και παγωνιές επανέρχεται δριμύτερος. Και κάθε καθυστέρηση ίσως καταστεί μοιραία για κάποιους εκ των συμπολιτών μας. Δεν ξέρουμε πόσο οργανωμένος είναι ο δήμος μας και πόσο ικανός και έτοιμος για να ανταπεξέλθει σε τόσο κρίσιμες περιστάσεις. Προφανώς η εμπειρία από το κοινωνικό παντοπωλείο και ιατρείο που λειτουργεί σε συνεργασία με κάποιες συλλογικότητες πολιτών, που έχουν κινητοποιηθεί και έχουν διαμορφώσει μια ουσιαστική φροντίδα αλληλεγγύης, μπορούν να προσφέρουν ένα δίχτυ προστασίας στους έχοντες ανάγκη.

Αλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η ελπίδα για διάσωση και δημιουργία βρίσκεται ακριβώς στην επίγνωση όλων μας της καταστροφής, της συνειδητοποίησης δηλαδή ότι ζούμε μια μείζονα ιστορική μετάβαση, αμετάκλητα, χωρίς επιστροφή στην προτέρα κατάσταση. Της συνειδητοποίησης ακόμα ότι οι απώλειες είναι βαθιές και μόνιμες και ότι το προέχον δεν είναι τόσο η ανάκτηση των απολεσθέντων, αλλά το χτίσιμο υγιών και ανθεκτικών δομών, καθώς θα ανοιγόμαστε στο μέλλον. Και οι δομές αυτές ξεκινούς από τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

Ξήλωμα αυθαιρέτων

Οργή και αγανάκτηση στο Παράλιο Αστρος από τους επιχειρηματίες των οποίων κάποιες κατασκευές προς την πλευρά της θάλασσας ξηλώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Κτηματική Υπηρεσία ως αυθαίρετες και παράνομες, καθότι εντός του αιγιαλού. Το αίτημα του δήμου για επανακαθορισμό του αιγιαλού, μετά από πολλά ήξεις – αφίξεις της εν λόγω υπηρεσίας απορρίφθηκε και το γκρέμισμα ήταν μονόδρομος. Εκείνο που απομένει πλέον είναι η πεζοδρόμηση της οδού Καλίτση και η τοποθέτηση προσωρινών στεγάστρων από τις επιχειρήσεις μπροστά από τα καταστήματα , με το χώρο ελεύθερο προς την πλευρά της θάλασσας. Όπως δηλαδή κάποτε είχε προταθεί από το δήμο, αλλά συναντούσε σθεναρές αντιδράσεις από τους ίδιους επιχειρηματίες.

« Το καλάθι του πτωχού αδελφού»

Εν αναμονή της μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων, η Μητρόπολη στα πλαίσια του Φιλανθρωπικού Προγράμματος της « Το καλάθι του πτωχού αδελφού», προσκαλεί όλους να στηρίξουν όσους έχουν ανάγκη, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας, κατεψυγμένα κρέατα και ψαρικά, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικών κ.α. Η συγκέντρωση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου , από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

«Πατέρας» σου λέει, του Έθνους.

Τα αρνητικά σχόλια πολλών βουλευτών προκάλεσε η συμπεριφορά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Καπερνάρου προς τον συνάδελφό του από το ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ Καπερνάρος την ώρα που βρισκόταν στο βήμα του ομιλητή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος άρχισε να φωνάζει και να «πετάγεται» διαρκώς. Η συμπεριφορά του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κωνσταντινόπουλου που καθόταν σχετικά κοντά του. «ΣΔΟΕ», «ΣΔΟΕ», φώναζε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στον κ. Καπερνάρο όταν «πεταγόταν», σε μια προσπάθεια να τον πικάρει. Τότε, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ γύρισε προς το μέρος του κ. Κωνσταντινόπουλου και άρχισε να φωνάζει «λουλού», «λουλού». Η συμπεριφορά αυτή του Βασίλη Καπερνάρου προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων από τους υπολοίπους βουλευτές. Πηγή: iefimerida.gr

Κουρά μοναχού

Το περασμένο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος τέλεσε την ακολουθία του εσπερινού στην Μονή Τιμίου Προδρόμου, Καστρίου Κυνουρίας και προέβη στην κουρά του μοναχού Σταύρου Δελημανώλη, πτυχιούχου ιατρικής από το Παράλιο Αστρος. Πλήθος κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και προσκυνητών προσήλθαν στη Μονή και παρακολούθησαν την τελετή της κουράς, μεταξύ αυτών και ο κ. Πέτρος Τατούλη, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

 

Την επομένη, σε κλίμα συγκίνησης και με Αγιορείτικη μεγαλοπρέπεια, τελέστηκε στην Ι.Μ. Ορθοκωστάς η χειροτονία σε διάκονο του αυτού μοναχού, από τον Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο. Και εδώ συγγενείς, φίλοι και συμπατριώτες παραβρέθηκαν στο μυστήριο και ευχήθηκαν «καλή ιεροσύνη», αναφωνώντας με παρρησία «άξιος, άξιος».

 

Δημόσια Βιβλιοθήκη

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή θα πραγματοποιηθεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 18:00. Η γιορτή θα περιλαμβάνει παιχνίδι με φίλους, μουσική, κατασκευές και άλλα πολλά για να διασκεδάσουν τα παιδιά.

 

Όπλα στο Ξηροπήγαδο

 

Τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των όπλων και των πυρομαχικών, που βρέθηκαν χθες στο λιμανάκι του Ξηροπηγάδου, ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα. Συγκεκριμένα βρέθηκαν 1 πυροβόλο όπλο LANCHESTERMK1,1 περίστροφο S&W357 MAGNUM, 155 σφαίρες 357 MAGNUM, 300 σφαίρες 9MMLUGER, 987 σφαίρες 22LR και 101 σφαίρες 9Χ18 MAKAROV. Τα όπλα και τα πυρομαχικά πρόκειται να μεταφερθούν στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου και από εκεί στη Δ.Ε.Ε./Τ.Ε.Ο. για εξέταση. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Π. Αστρους

 

Πηγή: astrosnews.gr

 

Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ

 

Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη έχει προγραμματίσει o ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, με σκοπό την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής. Προς τούτο καλούνται τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας την ημέρα αυτή στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας στη Τρίπολη για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Τάδε έφη

Το να κάνεις ένα φίλο είναι ΕΥΛΟΓΙΑ…

Να έχεις ένα φίλο είναι ΔΩΡΟ…

Να κρατήσεις ένα φίλο είναι ΑΡΕΤΗ…

Το να είναι ο καθένας φίλος σου είναι ΤΙΜΗ… Paolo Koelhio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *