ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ. Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 16,17,18 & 19 Δεκεμβρίου.

ποσευπ εοπυυΑθήνα, 10-12-2013

Μετά την πρωτοφανή συμμετοχή των Προέδρων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, από όλη τη Χώρα, στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 9/12/2013, η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε να υλοποιήσει την ομόθυμη απόφαση για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 16,17,18 & 19 Δεκεμβρίου.

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, άνω του 90%, μας οδηγεί στο μονόδρομο της τελικής νίκης.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να παρουσιάσει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για μια ισχυρή Δημόσια Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Δεν είναι δυνατόν ο σχεδιασμός του Υπουργού, να αρχίζει και να τελειώνει στον αριθμό των γιατρών που θα απολυθούν.

Ο πολίτης της Χώρας μας απαιτεί δίκαια μια αξιοπρεπή Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και κυρίως ζητάει το γιατρό, που χρόνια τον περιθάλπτει, να τον βρίσκει σε Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Ιατρείο δωρεάν, χωρίς συμμετοχή.

Καλούμε σε αυτή την προσπάθειά μας τους συναδέλφους συμβεβλημένους να συντονιστούν στον αγώνα μας που είναι κοινός για την αξιοπρέπεια του κλάδου.

Η απαλλοτρίωση των δημόσιων πολυϊατρείων θα είναι και η ταφόπλακα για κάθε ελεύθερο επαγγελματία που θα υπαλληλοποιηθεί από τους μεγάλους επιχειρηματίες στον χώρο της υγείας.

Ο αγώνας είναι κοινός και έχει την κοινωνική του αναφορά σε όλους τους πολίτες, που αν υλοποιηθούν τα σχέδια του Υπουργού, θα ψάχνουν μάταια για τον οικογενειακό τους γιατρό.

Η Δημόσια Πρωτοβάθμια Περίθαλψη είναι κατάκτηση των ασφαλισμένων, το κοινωνικό δίκτυο που προστατεύει τους αδύναμους πρέπει να αναβαθμιστεί και όχι να καταστραφεί.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *