Γ.Πατούλης. Χρειαζόμαστε έναν ΕΟΠΥΥ προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες με την αξιοποίηση όλων των νέων γιατρών

8_12_2013_kalamataΧρειαζόμαστε έναν ΕΟΠΥΥ προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες με την αξιοποίηση όλων των νέων γιατρώνΔυναμικό Παρόν έδωσε απόψε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης στη συγκέντρωση του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι ενάντια στην καθολική κατάρρευση των πρωτοβάθμιων δομών του ΕΟΠΥΥ και στον επιστημονικό θάνατο χιλιάδων γιατρών, ο αγώνας πρέπει να είναι ενωτικός, με θέσεις απαρέγκλιτες για έναν ανοιχτό διάλογο από μηδενική βάση.

Ο κ.Πατούλης, μεταξύ των άλλων, τόνισε «Η διαμαρτυρία του ιατρικού σώματος θα συνεχιστεί απέναντι στα μέτρα που ακρωτηριάζουν τις καριέρες και τις ζωές των λειτουργών μας. Οι απολύσεις δε δίνουν λύσεις. Χρειαζόμαστε μια Εθνική Στρατηγική Καθοδήγηση της Υγείας που θα δομεί το σύστημα υγείας πάνω στις πραγματικές ανάγκες της πατρίδας μας και όχι σε κάποιες βεβιασμένες τροϊκανές επιταγές χωρίς πυξίδα στο μέλλον. Χρειαζόμαστε ένα Σύστημα υγείας που θα προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες με το χαμηλότερο κόστος και θα αξιοποιεί το εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό της χώρας μας στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Στο κατώφλι του 2014, είναι αδιανόητο να μην αξιοποιείται ένα μεγάλο σημαντικό υγειονομικό δυναμικό, όταν η χώρα το έχει ανάγκη, γιατί μπορεί να εξυπηρετεί τον ασθενή πολίτη χωρίς ο ίδιος να ταλαιπωρείται. Εδώ και τώρα ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα για νέες συμβάσεις.»

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) πιστεύει ότι η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα ανά ασθένεια και ανά ασθενή, είναι οι δύο βασικοί πυλώνες γρήγορου και άμεσου ελέγχου του κάθε γιατρού που θα συμμετέχει στο σύστημα.

 

Εφόσον υπάρχει ηλεκτρονικός τρόπος παρακολούθησης αυτού, το σύστημα θα πρέπει να είναι ανοιχτό για όλους με τη δυνατότητα σύμβασης κατά πράξη και περίπτωση.

 

Ο ΙΣΑ δηλώνει ότι επιτέλους πρέπει να γίνουν ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ συμβάσεις, ώστε μέσω των Ιατρικών Συλλόγων να επιτευχθεί ο σωστός καταμερισμός των πόρων ανά περιφέρεια και ειδικότητα σε όλη την επικράτεια.

 

Κατά την εκδήλωση, χαιρετισμό απεύθυνε επίσης ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μ.Μιχαήλ και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Γ.Σωφρονάς.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν γραμματέας

Γ.Πατούλης                             Στ.Τσούκαλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *