Γιατρός συνελήφθη για παθητική δωροδοκία

γιατροίΕίχε προηγηθεί καταγγελία γυναίκας σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος γιατρός της ζήτησε πεντακόσια ευρώ για να την χειρουργήσει σε δημόσιο νοσοκομείο. Για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, από αστυνομικούς του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής, ένας Έλληνας γιατρός – πανεπιστημιακός υπότροφος δημόσιου νοσοκομείου- ηλικίας 41 ετών.

Είχε προηγηθεί στις 4 Δεκεμβρίου του 2013 η καταγγελία Ελληνίδας στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος γιατρός της ζήτησε το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ προκειμένου να την χειρουργήσει σε δημόσιο νοσοκομείο.

Χθες το μεσημέρι και πριν η καταγγέλλουσα παραλάβει το εξιτήριο του νοσοκομείου, επισκέφθηκε τον γιατρό στο γραφείο του στο νοσοκομείο και του παρέδωσε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Αμέσως, αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, εισήλθαν στο γραφείο, ακινητοποίησαν τον γιατρό και μετά από έρευνα, βρήκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *