Το κίνημα αναπήρων απευθύνει έκκληση προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

κινημα αναπήρωνΈκκληση – κάλεσμα προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που απεργούν απευθύνει η ΕΣΑμεΑ, αναφορικά με τους γιατρούς που έχουν οριστεί μέλη επιτροπών των ΚΕΠΑ. Στο όνομα των χιλιάδων Ελλήνων και Ελληνίδων με αναπηρία, με σεβασμό στους αγώνες του ιατρικού κλάδου για διατήρηση των θέσεων εργασίας και την αξιοπρεπή παρουσία του ιατρικού σώματος του ΕΟΠΠΥ, η ΕΣΑμεΑ ζητά από τους γιατρούς – μέλη των επιτροπών να στηρίξουν τα άτομα με αναπηρία, καθώς καθημερινά ακυρώνονται 850 ραντεβού ατόμων με αναπηρία από τα ΚΕΠΑ που βρίσκονται έτσι κι αλλιώς στην αναμονή από έξι μήνες έως ενάμιση χρόνο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βρεθούν χωρίς σύνταξη ή επιδόματα αναπηρίας για 5 μήνες επιπλέον τουλάχιστον!

 

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τους γιατρούς να δείξουν κοινωνική αλληλεγγύη στο θέμα των ΚΕΠΑ.

 

Η επιστολή προς τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ:

 

«Κύριε Πρόεδρε,

 

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία αναγνωρίζοντας την συμβολή των ιατρών του ΕΟΠΠΥ στην προσπάθεια μας να αρθεί το αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί τα άτομα με αναπηρία από την σύσταση του ΚΕΠΑ και παράλληλα σεβόμενοι τους αγώνες σας για διατήρηση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων σας και την αξιοπρεπή παρουσία του ιατρικού σώματος του ΕΟΠΠΥ στην τόσο αναγκαία αυτή την περίοδο πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κάνουμε έκκληση στο διοικητικό συμβούλιο και τους συναδέλφους σας που έχουν οριστεί μέλη επιτροπών των ΚΕΠΑ να στηρίξουν την προσπάθεια μας διότι καθημερνά ακυρώνονται 850 ραντεβού ατόμων με αναπηρία από τα ΚΕΠΑ της χώρας που βρίσκονται σε αναμονή από έξι μήνες έως ενάμιση χρόνο.

 

Αντιλαμβάνεστε ότι ευρισκόμενοι σε απόγνωση χωρίς αναπηρική σύνταξη ή επιδόματα αναπηρίας όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας θα πρέπει να παρατείνουν αυτήν την δραματική περίοδο της ζωής τους που αισθάνονται ως προφυλακισθέντες για τουλάχιστον πέντε μήνες έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

 

Eμείς ως η πλέον ευπαθής ομάδα του ελληνικού λαού ευρισκόμεθα στην ζωή με αξιοπρέπεια γιατί έχουμε την διαρκή στήριξη σας.

 

Ελπίζοντας στην θετική σας ανταπόκριση».

 

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

http://www.zougla.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *