Συνάντηση ΙΣΑ με Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ

4_12_2103_ISA_Kouvelis2 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ.Κουβέλη είχε σήμερα το ΔΣ του ΙΣΑ με αφορμή την επερχόμενη μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας. Τη συνάντηση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ και του Προέδρου του ΙΣΑ Γ.Πατούλη πλαισίωσαν ο Γεν Γραμματέας του ΙΣΑ Στ.Τσούκαλος, ο Ταμιας του ΙΣΑ Φ.Πατσουράκος και τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ Μ.Ζαχαραιάδης, Ν.Μπατάκης και Γ.Μαρίνος.

Από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο Πρόεδρος Γ.Πατούλης τόνισε ότι ο εξειδικευμένος γιατρός πρέπει να παραμείνει στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη γιατί η άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος εκεί αποτελεί το κύριο ανάχωμα της Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης και της εξοικονόμησης τεράστιων ποσών για το ελληνικό κράτος, αφού όταν κρατήσουμε το νοσούντα πληθυσμό εκτός νοσοκομείου με αποτελεσματική εξειδικευμένη περίθαλψη, θα έχουμε τεράστια 4_12_2103_ISA_Kouvelis1μείωση στην υγειονομική δαπάνη. Ταυτόχρονα, μίλησε για την πρόταση του ΙΣΑ στο σχέδιο μεταρρύθμισης της Υγείας, με τον οικογενειακό γιατρό να αναλαμβάνει την κάλυψη της προληπτικής ιατρικής στο γενικό πληθυσμό και να αποτελεί το γιατρό αιχμής στα παραμεθόρια για την ασφαλή αντιμετώπιση του επείγοντος και την αποτελεσματική διακίνηση των σοβαρών περιστατικών .

Ο κ.Πατούλης τόνισε ιδιαίτερα ότι πρώτα πρέπει να υπάρξει σαφής σχεδιασμός για το «τι Υγεία χρειάζεται η Ελλάδα» και μετά να γίνει λόγος για την αξιοποίηση και την αξιολόγηση το ιατρικού δυναμικού. «Οι απολύσεις δε φέρνουν λύσεις. Επιφέρουν μόνο αδιέξοδα και δημιουργούν μεγάλη ανασφάλεια στην έλληνα ασθενή που ήδη περιμένει 3 και 4 μήνες για να εξεταστεί από γιατρό»

Ο Πρόεδρος κ. Φ. Κουβέλης εξέφρασε και τον δικό του προβληματισμό σε σχέση με την ακολουθούμενη από τον Υπουργό Υγείας πολιτική και διαβεβαίωσε δήλωσε ξεκάθαρα ότι «είμαστε ενάντια στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις, όμως είμαστε υπερ μιας κινητικότητας που θα μπορεί να καλύψει τα κενά και της ανάγκες της χώρας απ’άκη σ’άκρη.

Επίσης επισημάνθηκαν ο επιχειρούμενος ευτελισμός της επιστημονικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας του Έλληνα Ιατρού και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τον ακρωτηριασμό της Υγείας για τον έλληνα ασθενή, σε όλα τα επίπεδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *