Τα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου 20-9-11

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τηλε-εκτέλεση

Η τρόικα απαίτησε χθες βράδυ 5 μέτρα φωτιά αμέσως, αλλιώς απείλησε με ματαίωση του νέου δανείου. Απολύσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων. Σε εφεδρεία άλλοι 100.000. Ενιαίο μισθολόγιο με μείωση αποδοχών. Δραστικές περικοπές στις συντάξεις. Να κλείσουν δημόσιοι οργανισμοί. Η κυβέρνηση αντιπρότεινε: όλοι σε εφεδρεία, χωρίς απολύσεις.

Η ΑΥΓΗ: Πέφτουν και τρομοκρατούν

Σκηνικό κρίσης και χρεωκοπίας της χώρας στήνει ο πρωθυπουργός προκειμένου να εκβιάσει την εφαρμογή των οδυνηρών μέτρων που έχει προσυπογράψει με την τρόικα Πογκρόμ με χιλιάδες απολύσεις ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα, μεγάλες περικοπές μισθών, ακόμη και αφαίρεση συντάξεων αναδρομικά στο τραπέζι των συζητήσεων. Συνεχίζεται σήμερα η το βράδυ η τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου με την τρόικα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 900 φορείς και 70.000 υπάλληλοι υπ’ ατμόν!

Ζοφερό διαγράφεται το μέλλον τουλάχιστον 900 δημοσίων φορέων και των περίπου 70.000 υπαλλήλων που υπηρετούν σ’ αυτούς καθώς η κυβέρνηση παραδίδει τις τύχες τους στα χέρια των τροϊκανών.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Να διώξουμε την τρόικα και να γυρίσουμε πίσω στη δραχμή

Δεν πρέπει οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι φονιάδες των λαών να μας εξευτελίζουν κάθε μέρα. Διαφορετικά η χώρα είναι καταδικασμένη να βουλιάξει στη φτώχεια, τη δυστυχία, την πείνα και την εξαθλίωση.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ψυχοπάθεια. Ολη τη νύχτα αντιπρόεδρος και τρόικα εκτελούσαν την κοινωνία

Θρίλερ χωρίς τέλος για απελπισμένους μισθωτούς-συνταξιούχους. Μείωση όλων των συντάξεων πάνω από 1.500 ευρώ και διακοπή (!) για τους κάτω των 55 ετών. Στα 6.000 ευρώ (ή στα 4.000) κατεβαίνει το αφορολόγητο.

ΕΘΝΟΣ: Κόψτε 2 δισ. από μισθούς, συντάξεις και με απολύσεις

Περικοπές δαπανών ύψους 2 δισ. ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου αξιώνει η τρόικα στις διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο. Το ποσό θα εξοικονομηθεί με μείωση στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και ψαλίδισμα στις συντάξεις όλων των Ταμείων. Θα χρειαστούν χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κάτω τα χέρια από τα ΟΥΚ

Την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο εμείς δικάζουμε τους καλύτερα εκπαιδευμένους στρατιώτες μας. Ολοι σήμερα στο Ναυτοδικείο Πειραιά στις 8 πμ στην Ακτή Μουτσοπούλου για να συμπαρασταθούμε στους Έλληνες Οϋκάδες που διώκονται από το σύστημα και την παρακμιακή σαβούρα της νέας τάξης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σκηνικό τρόμου με απολύσεις και μειώσεις μισθών

Βλέπουν την πόρτα εξόδου τουλάχιστον 50.000 εργαζόμενοι στον ευρύτερο, αλλά και στο στενό δημόσιο τομέα. Ψαλίδι έως 40% στις αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Ερχονται και μεγάλες περικοπές στις συντάξεις όλων των Ταμείων.

ΕΣΤΙΑ: Αγώνας δρόμου για την σωτηρία

Οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν ότι τόσο για την ύφεση όσο και για την επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών ευθύνεται το μνημόνιο. Εν τούτοις τα μέτρα που περιλαμβάνει το μνημόνιο δεν είναι παρά οι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει στην χώρα μας εδώ και δεκαετίες.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέα μείωση των συντάξεων

Στο στόχαστρο της τρόικας τίθεται η διακοπή των συντάξεων στρατιωτικών, αστυνομικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από το 55ο έτος της ηλικίας τους. Παράλληλα εξετάζεται η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης και του ποσοστού αναπλήρωσης που θα οδηγήσει σε μειώσεις έως 393 ευρώ.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νευρική κρίση στην κυβέρνηση λόγω απολύσεων και συντάξεων

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση καθώς η τρόικα απαιτεί γενναίες περικοπές στο σκέλος των δαπανών, μέσω απολύσεων στο Δημόσιο και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Η ΝΙΚΗ: Εισφορά 1% σε όλες τις καταθέσεις

Η πρόταση βρίσκεται στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών και κερδίζει διαρκώς έδαφος, εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης που κρατά η τρόικα. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι τράπεζες έχουν περίπου 187 δισ.ερώ και μπορούν χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και μπλόκα να εισπράξουν.

Ο ΛΟΓΟΣ: Η τρόικα επιμένει για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων

Τίποτα δεν άλλαξε μεταξύ του μεσημεριού της Παρασκευής που ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του Eurogroup και του δράματος που εκτυλίσσεται στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό από το μεσημέρι του Σαββάτου.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ξεσηκωθείτε! Όλοι στο Σύνταγμα αύριο Τετάρτη στις 7 μμ κόντρα στα χαράτσια

Τέρμα στους εκβιασμούς και τις απειλές κυβέρνησης-τρόικας. Οργανωμένη άρνηση πληρωμής. Μπορούμε να το επιβάλουμε. Να γίνει αγωνιστική κοσμοπλημμύρα σε όλη τη χώρα, να εμποδίσουμε να νομοθετήσουν το χαράτσι.

ΤΑ ΝΕΑ: 800.000 όμηροι δημόσιοι υπάλληλοι

Ομηροι είναι οι περισσότεροι από τους 800.000 υπαλλήλους του ευρύτερου, αλλά και του στενού δημόσιου τομέα: ανάλογα με την τελική συμφωνία με την τρόικα, μεγάλος αριθμός από τους υπαλλήλους αυτούς θα βρεθεί μπροστά στο ενδεχόμενο είτε της υποχρεωτικής μετάταξης σε άλλη θέση είτε της ένταξης στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ακόμη και της απόλυσης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Πίεση για μέτρα άμεσης και… μόνιμης απόδοσης

Επαναλαμβάνεται σήμερα η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ε.Βενιζέλου και των εκπροσώπων της τρόικας που ξεκίνησε χθες στις 7.22 μμ με αντικείμενο τον προσδιορισμό των μέτρων τα οποία θα διορθώσουν τις αποκλίσεις του εφετινού προϋπολογισμού και θα επιτρέψουν την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 χωρίς υπερβάσεις.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Προς συμφωνία με τρόικα

Σε καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, που ξεκίνησαν χθες στις 19.22 και διεκόπησαν στις 21.45 για να συνεχιστούν εκ νέου σήμερα.

ΚΕΡΔΟΣ: Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για μισθούς, συντάξεις και απολύσεις

Πολύωρο θρίλερ με την έκταση του “κουρέματος” σε μισθούς, συντάξεις καθώς και τον αριθμό των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα εξελίχθηκε χθες στην τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, χωρίς κάποιος να μπορεί να αποκλείσει και νέα φορολογικά μέτρα.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η τρόικα απαιτεί δραστικό περιορισμό του Δημοσίου

Ταχύτατες και άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο ακόμα και χωρίς εργασιακή εφεδρεία με την κατάργηση των οργανικών θέσεων με στόχο την εξοικονόμηση 1,1 δισ.ευρώ απαίτησε η τρόικα από τον υπουργό Οικονομικών Ε.Βενιζέλο κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=311241

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *