Κακουργηματικές διώξεις για «πάρτι» με προμήθειες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

φυλακήΚακουργηματικές διώξεις για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης να ασκηθούν για το “πάρτι” με προμήθειες που καταγγέλεται ότι στήθηκε στο ανοσολογικό τμήμα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Η δίωξη στρέφεται εναντίον της 60χρονης διευθύντριας του νοσοκομείου, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε η ζημιά του Δημοσίου υπολογίζεται στο ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης ο εισαγγελέας ζήτησε να να ασκηθεί ποινική δίωξη για άμεση συνέργεια στην απιστία σε υπάλληλο φαρμακευτικής εταιρείας, ο οποίος απασχολούνταν για μία δεκαετία στο ανοσολογικό εργαστήριο και παρέμεινε στο δημόσιο νοσοκομείο ακόμη και όταν απολύθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία!

Η δίωξη στρέφεται ακόμη και σε βάρος των μελών του διοικητικού συμβουλίου της συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, από την οποία γινόταν, όλα αυτά τα χρόνια, η προμήθεια των συγκεκριμένων αντιδραστηρίων.

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής έρευνα στο συγκεκριμένο τμήμα αγοράστηκαν αντιδραστήρια σε τουλάχιστον 20πλάσιο αριθμό απ’ αυτές που απαιτούνταν για τις εξετάσεις. Τα συγκεκριμένα αντιδραστήρια είναι από τα ακριβότερα στην αγορά, επειδή χρησιμοποιούνται για εξειδικευμένες εξετάσεις που αφορούν ασθένειες όπως λευχαιμία ή νοσήματα του μυελού των οστών.

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *