ΕΓΕΣΥΝΑ. Απεργία νοσοκομειακών γιατρών Παρασκευή 29-11-13

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ  (Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Ν.Α.) 

 

υγεια-225x200231ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας (ΕΓΕΣΥΝΑ) αποφάσισε τη συμμετοχή της Ένωσης στην απεργία που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ την

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 Νοεμβρίου 2013 

για τα τεκταινόμενα στον χώρο της υγείας που δεν έχουν τέλος και ειδικότερα:

Εδώ και καιρό έχουμε διαπιστώσει ότι μισθοί, συντάξεις και  ΕΣΥ είναι τα μόνιμα θύματα και οι εύκολοι στόχοι των ανεπαρκών πολιτικών μας και των πειραματιζόμενων υπαλλήλων της τρόικας, ώστε να σωθεί τελικά η χώρα μας, η οποία με την σειρά της θα σώσει την ευρωζώνη, η οποία θα σώσει την Αμερική, που αν κλονιστεί λίγο ακόμη θα καταστραφεί ο κόσμος …!!!

Αν τελικά είναι τόσο σημαντικό το έργο που μας ζητούν να κάνουμε ως εργαζόμενοι του ΕΣΥ, οφείλουν τουλάχιστον να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Συγκεκριμένα, το να πληρώνονται με περικοπή οι γιατροί του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για τις εφημερίες τους,  μετά από επτά (7) μήνες και κατόπιν πιέσεων είναι τουλάχιστον κοροϊδία. Ζητιανεύουμε το μισθό μας… αλλά  μέχρι πότε !

Αν τελικά είναι τόσο σημαντικό το έργο που ζητούν από τον πολίτη της Αρκαδίας, το κράτος οφείλει να του παρέχει το θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό της υγείας στο νοσοκομείο της περιοχής του και μάλιστα να του διαθέτει ένα νοσοκομείο με ασφαλή προγράμματα εφημεριών και όχι να αναζητείται παιδίατρος στους όμορους νομούς. Με τον ανεπαρκή οικονομικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας είναι πιθανόν κάποια περιστατικά το επόμενο χρονικό διάστημα, να μεταφερθούν για απλές επεμβάσεις σε νοσοκομεία των Αθηνών.

Στον χώρο της υγείας είναι σε εξέλιξη ένα ακόμα καυτό θέμα. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τις αλλαγές που διαρρέουν για το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΥΥ, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία να ανησυχούν κυρίως τους κατοίκους του νομού μας. Σύντομα  θα βρεθούμε σε καθεστώς διαθεσιμότητας και κινητικότητας.

Η υποστελέχωση των νοσοκομείων σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι ένα ακόμα αγκάθι.

Απεργούμε λοιπόν γιατί οφείλουμε να το κάνουμε !

 

Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *