Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

αδωνις γ. copyΟ Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό στην εκδήλωση “Save Greece from Cancer” για τη συγκέντρωση χρημάτων και την αγορά φαρμάκων για ανασφάλιστους καρκινοπαθείς.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Γεωργιάδης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

Δημοσιογράφος: Θα θέλαμε να σχολιάσετε τη δήλωση του Αντιπροέδρου κα διευθύνοντα συμβούλου της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Γιαννακόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως σε διαγωνισμούς δημόσιου νοσοκομείου μετέχουν και κερδίζουν εταιρείες με σκευάσματα των οποίων η κυκλοφορία έχει απαγορευθεί στην Αμερική λόγω επικινδυνότητας. Τι απαντάτε;

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση στην Ελλάδα να κυκλοφορούν μη ασφαλή φάρμακα. Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν, ελέγχονται και από τον ΕΟΦ και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Εάν ο κ. Γιαννακόπουλος έχει κάποιες ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, το Υπουργείο είναι ανοιχτό για να τον ενημερώσει και να διασκεδάσει όλες του τις ανησυχίες. Όσον αφορά αν κάποιες εταιρείες συμμετέχουν σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα, ένας επιχειρηματίας του βεληνεκούς του κ. Γιαννακόπουλου γνωρίζει τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και φαντάζομαι ότι τους αποδέχεται για να είναι επιχειρηματίας».

Δημοσιογράφος: κ. Υπουργέ, μεγάλη κόντρα σήμερα στη Βουλή για την φαρμακευτική πολιτική. Θα μας πείτε λίγο για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί διαμαρτύρονται για τον κ. Κουρουμπλή;

«Για τον κ. Κουρουμπλή δεν έχω να πω τίποτα. Ο κ. Κουρουμπλής αδειάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάστε την πρότασή του για το μείον 20% που αποκηρύχθηκε από κ. Τσίπρα και από το ίδιο του το κόμμα. Τώρα, όσον αφορά την ουσία, σήμερα ψηφίσαμε στη Βουλή των Ελλήνων με μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Όπως καταλαβαίνετε οι 164 βουλευτές στους περίπου 240 που ήταν παρόντες, είναι μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία, πολύ ευρύτερη της υποστηρίξεως που έχει η Κυβέρνηση. Άρα, αυτό είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου στη νέα φαρμακευτική πολιτική την οποία ξεκινάμε από την επόμενη τιμολόγηση. Στόχος της πολιτικής είναι να διασφαλίσουμε απολύτως την επάρκεια σε καλό, ποιοτικό και ασφαλές φάρμακο στην ελληνική αγορά, με καλές τιμές για τον Έλληνα ασθενή και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πιστεύω ότι αυτή η πολιτική θα αποφέρει πολύ γρήγορα καρπούς και αυτοί οι οποίοι σήμερα ψήφισαν «όχι», ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή και η κα Τζάκρη, θα ντρέπονται μετά από λίγο για την ίδια τους την ψήφο».

Δημοσιογράφος: Κλείνοντας, κ. Υπουργέ, το μήνυμα της αποψινής σας παρουσίας εδώ, σε αυτή την εκδήλωση, ποιο είναι;

«Εδώ βρίσκομαι για να στηρίξω – τη θέσαμε υπό την αιγίδα μας-την προσπάθεια κάποιων νέων ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να συγκεντρώσουν χρήματα για να μπορούν να δίνουν τα ακριβά φάρμακα για τους καρκινοπαθείς. Εκεί η Πολιτεία μας είναι σε αδυναμία. Φυσικά και εμείς λαμβάνουμε μέτρα ως κράτος, για να καλύψουμε την αδυναμία μας όσο περισσότερο μπορούμε αλλά στην εποχή της κρίσης, πιστεύω ότι όσοι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν, είναι καλό μήνυμα για την κοινωνία. Ήθελα με την προσωπική μου παρουσία να δώσω στην υποστήριξή μου, άλλωστε θα δώσω και ο ίδιος κάποια χρήματα από τον προσωπικό μου λογαριασμό».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *