Δεν αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ψηφοφορία για τα φάρμακα

βουληΔεν αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διεξαχθείσα ψηφοφορία επί της τροπολογίας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Η σοβαρή διάσταση που υπήρξε κατά την ψηφοφορία, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «άκυρη και παράνομη διαδικασία», καταγράφηκε και επισήμως δια της δήλωσης που κατέθεσαν ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Παναγιώτη Κουρουμπλής, σύμφωνα με την οποία «η διεξαχθείσα ψηφοφορία είναι παράνομη ως απολύτως αντικανονιστική και αντισυνταγματική, εφόσον αυθαιρέτως στην συγκεκριμένη τροπολογία συμπεριλαμβάνονται πέντε διαφορετικά άρθρα, στα οποία δεν καταγράψατε τις διαφορετικές ψήφους των βουλευτών μας» (σ.σ. οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ των τεσσάρων άρθρων της τροπολογίας που αφορούσαν άλλα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας και καταψήφισαν το τελευταίο άρθρο για τα φάρμακα). «Νόμιμο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν υπάρχει και δεν θα γίνει δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η φαλκίδευση της ψήφου μας», δήλωσαν οι τρεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, ο Αδ. Γεωργιάδης πέρασε στην αντεπίθεση εξαπολύοντας βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Φαντάζεστε κάποια εταιρεία από αυτές που μειώνουμε τώρα την τιμή των φαρμάκων, να θελήσει να χρησιμοποιήσει την δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφύγει την μείωση της τιμής στα δικαστήρια. Αντιλαμβάνεστε ότι εγώ δεν υπονοώ ότι παίζετε ένα τέτοιο παιχνίδι εδώ, αλλά ένας κακοήθης θα μπορούσε να σας κατηγορήσει για κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά ζητώντας από τον Παν. Λαφαζάνη να ανασκευάσει την δήλωση.

Οπως είπε, εξάλλου, «παρότι ο αρχηγός σας με κατηγόρησε ως τον χειρότερο υπουργό Υγείας που μπορούσε να υπάρξει, σήμερα ψηφίσατε τις τέσσερις από τις πέντε τροπολογίες μου, άρα προφανώς για να ψηφίζετε “ναι” και μάλιστα με τόσο πάθος, που να θέλετε να καταγραφεί στα πρακτικά, κάτι καλό έχω κάνει κι εγώ».

http://www.defencenet.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *