Νέα από Αρκαδία. Φροντίζουμε πριν έρθει το κακό

ARKADIA18-150x15017Οι θεομηνίες δεν είναι άγνωστες στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Επαναλαμβάνονται κάθε τόσο με σημαντικές υλικές, κυρίως, καταστροφές. Τούτο έχουμε βιώσει πριν πολλά πολλά χρόνια και στο νομό μας, όπου περιοχές σαν του Αστρους ή των Δολιανών γνώρισαν την καταστροφική μανία του νερού. Αυτή που έπληξε τη Ρόδο ενέχει τα στοιχεία της τραγωδίας αλλά και του εγκλήματος. Η αδιαφορία και το «δεν βαριέσαι» των αρμοδίων τοπικών υπηρεσιών επέτρεψαν να στρωθεί η κοίτη ενός χειμάρρου με μπετόν, ματαιώνοντας τη δυνατότητα απορρόφησης των βρόχινων υδάτων από το χώμα, συντελώντας στην εξουδετέρωση της αντοχής της μικρής γέφυρας, που κατέρρευσε από την ορμητικότητα του νερού, με αποτέλεσμα να θρηνεί το νησί ανθρώπινες υπάρξεις.

Έχει κατ επανάληψη τονιστεί, μετά από ανάλογες καταστροφές πως, η υπερφίαλη περιφρόνηση στη Φύση και μαζί οι πολλαπλές διοικητικές παθογένειες και η νοοτροπία πολλών πολιτών που, χάριν του ατομικού συμφέροντος, δεν δίστασαν να μπαζώσουν, με συνοπτικές διαδικασίες και με κρατική ανοχή, ρέματα και μικρά ποτάμια για να χτίσουν, υποτίθεται, νέα καταλύματα και τουριστικές εγκαταστάσεις, είναι βασικού υπεύθυνοι της εγκληματικής αυτής ενέργειας. Οι όποιες, εκ των υστέρων κινητοποιήσεις για εντοπισμό ευθυνών και αναζήτηση των αιτίων της καταστροφής είναι εκ του πονηρού και στάχτη στα μάτια όλων μας.

Η τραγωδία της Ρόδου πρέπει να κινητοποιήσει όλους τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς και όχι μόνο παράγοντες του τόπου μας. Ξέρουμε ότι με τα στοιχεία της φύσης δεν μπορεί κανείς να τα βάλει. Τουλάχιστον ας έχουμε δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ανεμπόδιστης απορροής του νερού σε περίπτωση θεομηνίας, για να μην καταριόμαστε εαυτούς και αλλήλους για εγκληματικές παραλείψεις μας. Ας έχουμε καθαρά τα αποχετευτικά δίκτυα ομβρίων και τα ρέματα, όπου υπάρχουν και είναι γεμάτα από μπάζα και σκουπίδια. Περιστατικό όπως αυτό, που προ ενός ή δύο ετών είχε συμβεί στο χώρο του στρατοπέδου, δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Υπάρχουν νόμοι, ας εφαρμοστούν και όπου δεν εφαρμόζονται ας αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για να τιμωρηθούν σύμφωνα με όσα ορίζουν οι σχετικές διατάξεις. Για να μη χαθούν πάλι, άδικα, ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας, όχι της θεομηνίας, αλλά της διαχρονικής μας αδιαφορίας και ατιμωρησίας.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης συνήλθε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθεί το εκτός ημερήσιας διατάξεως θέμα το οποίο είχε να κάνει για την τοποθέτηση και αποξήλωση Χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών στο Δήμο Τρίπολης για τον εορτασμό των Χριστουγέννων 2013 και της Πρωτοχρονιάς. Ενόψει τον εορτών θα τοποθετηθούν Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά όπως κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον Δήμο Τρίπολης, προκειμένου η πόλη να στολιστεί και να μπει στο κλίμα την Εορτών.

Το ποσό για την τοποθέτηση και αποξήλωση Χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών ανέρχεται στις των 15.000,00 ευρώ για το οικονομικό έτος 2013 και στις 9.600,00 ευρώ για το οικονομικό έτος 2014.

Επίθεση Τσιαμούλου ….

Προσωπική εμπάθεια διαβλέπει στην επιστολή Κοτσιάνη, μετά την αθώωσή του πρώην δημάρχου από το δικαστήριο, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του συλλόγου Φιλικών κ. Τσιαμούλος, ο οποίος σε απάντησή του αναφέρει πως ουδέποτε εστράφη ο ίδιος ή οι Φιλικοί δικαστικά εναντίον του κ. Κοτσιάνη αλλά ό,τι συνέβη : «ήταν η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης μετά την άθλια εικόνα που αντίκρισαν οι ελεγκτές της Υγειονομικής Υπηρεσίας. Για δύο πολύ απλούς λόγους: 1) Γιατί πιστεύαμε ότι η αντιπαράθεση είναι καθαρά πολιτική, με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Τρίπολης και των κατοίκων της. Σε αυτόν τον αγώνα δεν χωρούσαν ποτέ προσωπικές εμπάθειες και 2) Ακόμη κι αν δεν πιστεύαμε ότι ο αγώνας είναι καθαρά πολιτικός, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε δικαστική δίωξη κάποιου για πολιτική ανικανότητα».

 

…Κατά Κοτσιάνη

Όσον αφορά τη μεταφορά των απορριμμάτων και το τεράστιο κόστος των 3 εκατομμυρίων ευρώ που ο κ. Κοτσιάνης αναφέρει , ο κ. Τσιαμούλος απαντά ότι ο πρώην δήμαρχος πρέπει να ρωτήσει τη σημερινή Δημοτική Αρχή γιατί απλά έχει την αποκλειστική ευθύνη. «Το μεγάλο πρόβλημα του πρώην Δημάρχου, κατά Νίκο Τσιαμούλο, είναι ότι δεν μπορούσε να αντιληφθεί και να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο οι πρώην Δήμαρχοι Κωνσταντόπουλος και Σωτηρόπουλος ,οι οποίοι προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα ακόμα και αν η νομοθεσία τους επέτρεπε να έχουν χωματερές. Γιατί όπως είναι γνωστό από το 2008 και έπειτα ,στη δική του θητεία οι χωματερές κρίθηκαν παράνομες και έπρεπε άμεσα να κλείσουν». Τέλος κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο ότι έχει περιπέσει σε αφάνεια και πως « δεν μπορεί πλέον να προσφέρει παρά μόνο την αποχή του από τα δημόσια πράγματα. Ότι αποτελεί πλέον παρελθόν και περιθώριο για την Τρίπολη, για την τοπική μας κοινωνία, για τους πολίτες».

Μελέτη για διαβούλευση

Υποβλήθηκε χθες και αναρτάται σήμερα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.ppel.gov.gr)για διαβούλευση του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ», το σύνολο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και των χαρτών και διαγραμμάτων που τη συνοδεύουν, ούτως ώστε να υπάρξει η πληρέστερη κατά το δυνατόν ενημέρωση και συμμετοχή

Σίτιση φοιτητών

Το Τμήμα Φοιτητικών Θεμάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοίνωσε τις Ονομαστικές Καταστάσεις Σίτισης των Δικαιούχων –Επιλαχόντων και μη Δικαιούχων για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14, μετά από έλεγχο και αξιολόγηση των αιτήσεων για δωρεάν Σίτιση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από την Επιτροπή Φοιτητικής Μέριμνας και την κατακύρωσή τους με το Πρακτικό της Επιτροπής Φοιτητικής Μέριμνας. Οι ονομαστικές καταστάσεις ανακοινώνονται με την επιφύλαξη πιθανής τροποποίησης της λίστας, εξαιτίας ενδεχόμενης εισαγωγής και νεοεισαχθέντων μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και των νεοεισαχθέντων φοιτητών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.3794/2009 .

Διαμαρτυρία

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας με ψήφισμα του συμπαραστέκεται στον αγώνα της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του: Για την αποδιοργάνωση μονάδων και εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ, για τη μείωση των παροχών στους ασφαλισμένους Για τις άδικες και υπερβολικές τιμωρίες των γιατρών, για την καθυστέρηση της ένταξης τους στο ενιαίο μισθολόγιο, για τις δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας , για τις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Προς τούτο ζητά: Να μην απολυθεί και να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα κανένας γιατρός – οδοντίατρος από τον ΕΟΠΥΥ Την στήριξη και ενίσχυση των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης με συγκεκριμένες ενέργειες Την άμεση λειτουργία μηχανημάτων και εργαστηρίων , που υπάρχουν εντός των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Βιολογικός Αστρους

Ανάδοχος της δημοπρασίας για τα δίκτυα του βιολογικού καθαρισμού στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας αναδείχτηκε η εταιρεία ALPHA DOMUS ATE με ποσοστό έκπτωσης 45,6% και με προϋπολογισμό έργου τα 8,8 εκ. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 13 εταιρείες που προσέφεραν υψηλή έκπτωση. Μετά από αυτό και αφού γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος θα υπογραφεί η σύμβαση και το έργο θα αρχίσει να υλοποιείται. Έτσι, ευελπιστούν οι δημοτικές αρχές και οι κάτοικοι πως αν όλα πάνε καλά και το έργο ολοκληρωθεί, η περιοχή θα απαλλαγεί από ένα μεγάλο βραχνά, αυτόν της διαχείρισης των λυμάτων.

Χαμογελάτε

Ένας σοφιστής υποστήριζε ότι από όλα τα πράγματα την μεγαλύτερη αξία έχει ο λόγος, οπότε και ο βασιλιάς της Σπάρτης Άγης του είπε:

– Δηλαδή όταν δεν μιλάς δεν έχεις καμία αξία;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *