ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ. Πρωτοφανής συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση του κλάδου27-11-2013

ποσευπικα (2)Αθήνα, 27/11/2013

Η πρωτοφανής συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση του κλάδου, σε ποσοστό άνω του 90% πανελλαδικά, είναι μια έμπρακτη ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους, που σχεδιάζουν σε κλειστές πόρτες την αποδόμηση του Δημόσιου Συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ο αγώνας των γιατρών – οδοντιάτρων του ΕΟΠΥΥ, είναι αγώνας με Κοινωνική αναφορά που έχει σαν στόχο την αξιοπρεπή πρωτοβάθμια περίθαλψη για όλους τους πολίτες.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εστιάζει την προσοχή του, στη συμπλήρωση ενός αριθμού διαθεσίμων για να ικανοποιήσει τον Μινώταυρο των δανειστών.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μιας αξιόλογης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δεν μπορεί να γίνεται με τη λογική της εξυπηρέτησης ενός συγκεκριμένου αριθμητικού δεδομένου απολύσεων.

Για χρόνια, οι ασφαλισμένοι που προσέρχονται στα πολυιατρεία έχουν σαν μοναδικό τους οικογενειακό γιατρό, τον γιατρό ειδικότητας που τους παρακολουθεί, την ΧΑΠ, το γλαύκωμα, το διαβήτη κλπ, την πορεία δηλαδή χρόνιων παθήσεων αλλά και την πρόληψη και τη φαρμακευτική τους αγωγή.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα για καμία λογιστική σκοπιμότητα να τους αφαιρέσει την πολιτισμένη πρόσβαση τους στον γιατρό που έχουν επιλέξει και εμπιστεύονται στα προβλήματά τους στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Επιτέλους ο Υπουργός Υγείας, ας κατανοήσει ότι ο σχεδιασμός και η αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας, είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση δεν μπορεί να συμβαδίζει με τη λογική αναλογικών υπολογισμών.

Ας συνυπολογίσει το Κοινωνικό κόστος, το αδιέξοδο που οδηγεί την περίθαλψη με τις αλλεπάλληλες μιντιακές εμφανίσεις του και ας δείξει διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης με τα συνδικαλιστικά όργανα, που για χρόνια υπηρετούν στο χώρο της υγείας. Ας εξηγήσει στους πολίτες σε τι θα εξυπηρετήσει η καινούργια κατάσταση που ευαγγελίζεται;

Η αγωνιστική διάθεση μας είναι δεδομένη, δεν υπάρχει πισωγύρισμα, η καθολική συμμετοχή των συναδέλφων μας αλλά και η συμπαράσταση των ασφαλισμένων, μας οδηγεί στον μονόδρομο της τελικής νίκης.

Αυτός ο αγώνας θα φτάσει μέχρι τέλους, γιατί δεν είναι συντεχνιακός, αλλά κινητοποίηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες που οδηγούνται καθημερινά στο περιθώριο.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)

 

 

4 thoughts to “ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ. Πρωτοφανής συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση του κλάδου27-11-2013”

  1. Μία απορία:

    Τα ιδιωτικά σας ιατρεία ήταν κλειστά στη διάρκεια της απεργίας σε ποσοστό 90% ή μήπως παρέμειναν ανοιχτά για την “εξυπηρέτηση¨ των ασφαλισμένων;;;

  2. Αγωνίζονται οι καλοί συνάδελφοι του τέως Ι.Κ.Α. να κρατήσουν τις θεσούλες τους. Και τους πιάνει και ο πόνος για το “δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης”. Αλήθεια τις θεσούλες αυτές πώς τις πήραν; Με κρίσεις, με ΑΣΕΠ ή μήπως με μέσον; Και όλα αυτά τα χρόνια που ήταν διορισμένοι και έπεφτε ο μισθός (και όχι μόνο), ενώ παράλληλα είχαν και το ιδιωτικό τους ιατρείο (με πελατεία τροφοδοτούμενη από το Ι.Κ.Α.) μήπως αξιολογήθηκαν ποτέ για τις γνώσεις τους, την επάρκειά τους και την επιστημονική τους αρτιότητα;
    Ε όχι κύριοι “συνάδελφοι”, δεν θα δακρύσω για το δράμα που ζείτε. Αρκετά πια!

  3. Χωρίς να ανήκω στους απεργούντες μιά και δεν είμαι στο ΙΚΑ,τα ιατρεία τους προφανώς είναι ανοικτά όπως και των λοιπών ΕΟΠΠΥιτών που συμμετέχουν σε αυτό το σύστημα υγείας -κοροιδία σύμφωνα με το οποίο η ιατρική επίσκεψη αποζημιώνεται με 10 ευρώ μεικτά.Και το χειρότερο γιά τον ασφαλισμένο αλλά καλό γιά την τσέπη των ΕΟΠΠιτών,εάν κατά τύχη αρρωστήσεις οξέως δεν υπάρχει ραντεβού με τον ΕΟΟΠΥ ή έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι συμβεβλημένοι γιατροί και πρέπει να τους τα σκάσεις γιά να μη σε δούν μετά….θάνατον!!.
    Ωραίο σύστημα υγείας!!!
    Οι 9 που θα προλάβουν τζάμπα.Οι υπόλοιποι να πληρώνουν τον ΕΟΠΠΥίτη γιά να γίνουν καλά!!!
    Κατά τα άλλα μας φταίει το ΙΚΑ ενώ όλα τα άλλα λειτουργούν σωστά!!

  4. Quiz.
    Υπάρχει καλύτερο από:Μηνιαίο μισθό.Πληρωμένη ασφάλεια.Σίγουρη πελατεία για το ιδιωτικό ιατρείο.Άγχος μηδέν.
    Έρχομαι και εγώ και μάλιστα άμισθος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *