Νέα από Αρκαδία. Δημοτικοί σύμβουλοι συμφερόντων

ARKADIA18-150x15017Η ενεργός παρουσία με «μαχητικότητα» και πείσμα κάποιων εκ των δημοτικών μας εκπροσώπων στα δημοτικά συμβούλια από τη μια μεριά σε αντιδιαστολή με την απλή παρουσία των υπολοίπων, χωρίς καμιά συμμετοχή στα τεκταινόμενα, μαρτυρούν πολλά για τον τρόπο με τον οποίον διεξάγεται η μάχη της ουσίας και των εντυπώσεων στα συμβούλια αυτά. Ιδίως όταν οι κάμερες της τηλεόρασης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι στραμμένα πάνω τους. Η καταγραφή των επιδόσεων δημοτικών συνδυασμών και κυρίως προσώπων αναδεικνύει τις προσωπικές επιδιώξεις αλλά και τις πικρίες, κυρίως συμβούλων της μειοψηφίας, με πολιτικές βλέψεις αλά και κάποιων της πλειοψηφίας που είτε δεν αξιοποιήθηκαν σε αντιδημαρχιακά πόστα είτε διαφωνούν με κεντρικές επιλογές. Σχοινοτενείς διάλογοι άνευ ουσίας, πολύωροι διαπληκτισμοί, βερμπαλισμοί και κενολογίες, χαρακτηρίζουν πλείστα όσα δημοτικά συμβούλια, από τα ίδια συνήθως πρόσωπα, 4-5 τον αριθμό, αφού τα υπόλοιπα είτε λουφάζουν είτε περί άλλα τυρβάζουν, εξαντλώντας το ενδιαφέρον τους στη συμπλήρωση ΠΡΟ-ΠΟ είτε στην διαδικτυακή περιπλάνηση μέσω του κινητού τους.

Συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν, σε καίριες συζητήσεις για την ποιότητα ζωής των δημοτών, όπως η διαχείριση των σκουπιδιών, οι αναπλάσεις αστικών χώρων αλλά και οσάκις απαιτείτο λήψη απόφασης για απαλλοτριώσεις ακινήτων για το κοινό καλό.

 

Λίγοι, ελάχιστοι εξέφρασαν ή εκφράζουν συγκροτημένη άποψη και ακόμη πιο λίγοι διαφοροποιήθηκαν κατά την ψηφοφορία, με τους περισσότερους να συστοιχίζονται πίσω από τη θέση του επικεφαλής της παράταξης, μη γνωρίζοντες τις περισσότερες φορές τι ψηφίζουν.

 

Αλλά είναι έγκλημα κοινωνικό, που θα έπρεπε να διώκεται αυτεπαγγέλτως, η υποταγή των δημοτικών ενεργημάτων αποκλειστικά και μόνο στους όρους αντιπαλότητας ή στη φανατισμένη επιδίωξη να κερδηθεί η παρτίδα. Να αντιλαμβάνονται κάποιοι τη δημοτική πολιτική μόνο σαν παιχνίδι εντυπωσιασμού φανατικών «φιλάθλων». Είναι αδιανόητο στη σημερινή εποχή του διαδικτύου το «άσπρο» του δημάρχου να είναι «μαύρο» για την αντιπολίτευση και τανάπαλιν. Αφήνουμε κατά μέρος το «όχι» σε όλα και εις το διηνεκές, της Λαϊκής Συσπείρωσης και κάποιων ομοειδεατών τους. Τουλάχιστον να συνειδητοποιούσαν κάποτε την κατάσταση που έχουν περιέλθει και να προσπαθούσαν να αλλάξουν ρότα; Θα ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να προσφέρουν στην πόλη τους και στην παράταξή τους.

Κινητικότητα στο Μαλλιαροπούλειο

Οργανώνεται σιγά σιγά το Μαλλιαροπούλειο και σύμφωνα με ανακοίνωση τέσσερις εκδηλώσεις προβλέπεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτές είναι:

29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου “Κυρία Μαργαρίτα” του Ρομπέρτο Ατάυντε σε σκηνοθεσία Γιώργου Κριθάρα με τη Χριστίνα Μπιρμπίλη Καραλέκα

9 Δεκεμβρίου “Η Ελλάδα διαβάζει ποίηση” με τους ποιητές Δημοσθένη Δαβέτα, Γιώργο Μπλάνα, Αντώνη Φωστιέρη, Θανάση Χατζόπουλο, Γιώργο Χουλιάρα

14-15 Δεκεμβρίου

“Αηδόνι ήταν…” ταξιδεύοντας με τα πουλιά στο κλασικό τραγούδι Γιέλενα Γιοβάνοβιτς Μπακοπούλου, σοπράνο , Λουκάς Λυμπερόπουλος, φλάουτο, Γιώργος Κότσικας, πιάνο, Σέβη Στάικου, απαγγελία.

20-21 Δεκεμβρίου “Μουσικές βραδιές” με τον Ανδρέα Πυλαρινό και τη Φιλαρμονική Τρίπολης

Ερμηνεύουν ο βαθύφωνος Κωνσταντίνος Σφυρής, ο τενόρος Γιάννης Φράγκος και οι υψίφωνοι Χριστίνα Αθανασοπούλου, Γιελένα Γιοβάνοβιτς Μπακοπούλου, Ελένη Λυγιά, Μανταλένα Πυλαρινού

Υποψηφιότητες

Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να αργούν, έχουν οριστεί για τον Μάιο του 2014, ωστόσο οι υποψηφιότητες δίνουν και παίρνουν. Στο πλαίσιο αυτό είτε πραγματοποιούνται σε ορισμένες περιοχές είτε πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε άλλες, δημοσκοπήσεις, προκειμένου να μετρηθεί η απήχηση των υποψηφίων. Για το λόγο αυτό έχουν ετοιμαστεί λίστες υποψηφίων με προεξάρχουσες τις περιφέρειες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει πολιτική μάχη. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr τα ονόματα που προκρίνονται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ είναι: Οι βουλευτές Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος (είναι και περιφερειακός σύμβουλος) και Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας ή ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο δ.σ. Τρίπολης Τάσος Παπαζαχαρίας ο οποίος όμως μπορεί να είναι υποψήφιος στο Δήμο Τρίπολης. Ωστόσο δεν αποκλείεται εφόσον προκριθεί η λύση της διεύρυνσης να είναι υποψήφιος άλλο πρόσωπο-έκπληξη εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Έτρεξε με τα παιδιά

Μαθήματα δύναμης και αγάπης παρέδωσε την περασμένη Κυριακή ο Γιάννης Κούρος, ο «αενάως κινούμενος» υπερδρομέας ο οποίος λίγο διάνυσε τα 90 χιλιόμετρα ανθρωπιάς, από τα Σφακιά στα Χανιά, με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την κτιριακή βελτίωση του Κέντρου Αποκατάσταση Παίδων και Νέων Κρήτης αλλά και την οικονομική ενίσχυση ιδρυμάτων της πόλης.

Μαζί του στην εκκίνηση στα Σφακιά, βρέθηκαν περίπου 10 παιδιά, δρομείς, καθώς και 8 άτομα από το Σύλλογο εθελοντικής προσφοράς και στήριξης “Ορίζοντες”, εκ των οποίων ένα σε αναπηρικό καροτσάκι δίνοντας επιπλέον ένα συγκινητικό μήνυμα δύναμης και ελπίδας.

Ενθρόνιση Μητροπολίτη

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα έγινε η ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου Αντωνόπουλου στο Ναύπλιο, Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013.

Τον μητροπολίτη υποδέχθηκε ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Αργολίδος, ο Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος καθώς κι ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου. Η υποδοχή έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου όπου τελέσθηκε η ακολουθία της ενθρόνισης, σε ατμόσφαιρα φορτισμένη από έντονη συγκίνηση.

Ο νέος μητροπολίτης Αργολίδος, τόνισε μεταξύ άλλων, στον ενθρονιστήριο λόγο του για το μεγάλο έργο του προκατόχου του, Μακαριστού Μητροπολίτη Ιακώβου, καθιστώντας σαφές ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Έτρεξε σαν σίφουνας

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι συμμετείχαν στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας όταν είδαν να τους προσπερνάει σαν σίφουνας ένας… παπάς με τα ράσα του να ανεμίζουν από την ταχύτητα! Όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν ένας απλός ιερωμένος αλλά ταυτόχρονα και στρατιωτικός ιερέας που υπηρετεί στο Α΄ Σώμα Στρατού, πατέρας πέντε παιδιών. «Ήθελα να δείξω ότι η Εκκλησία είναι κοντά στον λαό, τόνισε, και παρίσταται σε όλες τις εκδηλώσεις, από τις κοινωνικές έως τις αθλητικές, γι’ αυτό συμμετείχα στον μαραθώνιο. Είδα ότι στον κόσμο άρεσε η συμμετοχή μου. Απ’ όπου περνούσα με χειροκροτούσαν πολύ περισσότερο από τους υπολοίπους. Κάποιοι μάλιστα μου ζητούσαν την ευχή μου. Την έδινα ενώ έτρεχα!»

Ανακαίνιση για … κλάματα

Δεν ξέρουμε τι σόι ανακαίνιση έγινε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο και γιατί, παρότι έχουν περάσει τόσοι διοικητές, αυτό εξακολουθεί να μπάζει από παντού, μετά από κάποια βροχή. Όπως προχθές όπου επιστρατεύθηκαν κουβάδες και λεκάνες για να αντιμετωπίσουν το κακό στη πτέρυγα των επειγόντων περιστατικών. Τι θα γίνει τελικά κ. διοικητά του νοσοκομείου;

Χαμογελάτε

Ο Ισοκράτης από ένα φλύαρο υποψήφιο μαθητή του ζήτησε διπλό μισθό και όταν ο μαθητής ζήτησε να καταλάβει τον λόγο, ο Ισοκράτης του εξήγησε:

-Τον ένα μισθό θα τον δίνεις για να μάθεις να σωπαίνεις, και τον δεύτερο,

για να μάθεις να μιλάς.

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *