Νέα από Αρκαδία. Τι δήμαρχο θέλουμε;

ARKADIA18-150x15017Τα όσα αποκαλύπτει τις μέρες αυτές ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA στα δελτία ειδήσεών του για το δήμαρχο της πόλης, τις δαπάνες του οποίου, ύψους 75.000 ευρώ για το εορταστικό τετραήμερο εκδηλώσεων για την Άλωση της Τριπολιτσάς απέρριψε το Ελεγκτικό Συνέδριο, μη εγκρίνοντάς τες, παράλληλα με τις καταγγελίες ότι η σύζυγός του τυγχάνει να είναι εκ των προμηθευτών στα σχολεία του Δήμου, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα diavgeia, ενώ και άλλος προμηθευτής, ο κουνιάδος της ιδιαιτέρας του έχει σχέση με το περιβάλλον του Δημάρχου , χωρίς κατά το δήμαρχο να υπάρχει κανένα μεμπτό σημείο, είναι ενδεικτικά σημεία των ημερών που διερχόμαστε.

Τούτο γιατί η αποδέσμευση της πολιτικής από την ηθική έχει συντελεστεί σιωπηρά εδώ και καιρό και το, κατά Βουλγαράκη νόμιμον, είναι πλέον και ηθικόν.

Ουδείς ισχυρίστηκε για τον κ. Δήμαρχο ότι παρανομεί ο ίδιος ή η σύζυγός του που μετέχει η επιχείρησή της σε προμήθεια μηχανογραφικού υλικού του δήμου. Ούτε άλλωστε και στο δημοτικό συμβούλιο είχε κάτι ευθέως ειπωθεί, αν και έμμεσα είχε υπονοηθεί από δημοτικούς συμβούλους. Όμως το προπετές και αλαζονικό του ύφος στην προσπάθειά του να αμυνθεί, μας προκαλεί να του υπενθυμίσουμε πως η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τιμία αλλά και να φαίνεται. Συνεπώς η συμμετοχή μιας οικογενειακής επιχείρησης σε δημοπρασίες του δήμου μπορεί μεν να είναι και είναι σύννομη, είναι όμως ανήθικη όταν γίνεται σε περίοδο κρίσης και φοροστεναγμού για τους αδύναμους. Γι αυτό και όταν ένας πολιτικός άνδρας αντλεί νομιμοποίηση για τις πράξεις του από τον φλοιό της νομιμότητας, και όχι από τον πυρήνα της προσωπικής ηθικής ευθύνης, τότε κάτι δεν πάει καλά.

«Η δημοκρατία θεμελιώνεται στο Σύνταγμα και τους νόμους, προσπαθεί διαρκώς να έχει υλικότητα και αντικειμενικούς όρους. Χωρίς όμως τον ηθικό γνώμονα, χωρίς την ατομική ευθύνη, χωρίς πάλη κατά των τυπικών θανάσιμων αμαρτημάτων, χωρίς αίσθηση του κοινού και του κύριου, η δημοκρατία δεν λειτουργεί· μεταπίπτει σε μπίζνες, νομιμοφανή μεν, ανήθικη δε». Αυτή τη δημοκρατία-μπίζνες θέλουμε κ. δήμαρχε;

Αθώωση Κοτσιάνη

Αθωώθηκε τελικά από τα δικαστήρια ο πρώην Δήμαρχος κ. Αλέκος Κοτσιάνης, μετά τη μήνυση του Συλλόγου Φιλικών για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Πλάτωμα. Και σε επιστολή του, που έδωσε στη δημοσιότητα, αισθάνεται δικαιωμένος, λέγοντας πως ό,τι έκανε το έκανε για «το συμφέρον των πολιτών της Τρίπολης και ολόκληρης της Αρκαδίας», καθώς «η προστασία της υγιεινής και ασφάλειας των κατοίκων της Τρίπολης διασφαλιζόταν επί Κωνσταντόπουλου, Σωτηρόπουλου και των ημερών μου πάντα με τη μέγιστη υπευθυνότητα, εξασφαλίζοντας πρωτίστως τη “τσέπη” των συμπολιτών μας πληρώνοντας 100.000 -150.000 ευρώ το χρόνο και όχι όπως σήμερα 3.000,000 ευρώ το χρόνο». Συνεπώς τα όσα περί “πάρτι” είχαν αναφερθεί «χαρακτηρίζουν αυτούς που μάθανε να πολιτεύονται με “πάρτι και τραπεζώματα”. Για να καταλήξει σημειώνοντας πως ακόμα δεν έχει μιλήσει για τα σκουπίδια.

Αντιδρούν στο σχεδιασμό

Αποτέλεσμα της ανοιχτής συζήτησης της περασμένης Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιόχουνης για τη διαχείριση των σκουπιδιών υπήρξε και η έκδοση ψηφίσματος στο οποίο εκφράζουν την αντίθεση τους στα σχέδια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επιλογή της περιοχής Παλαιόχουνης – Κερασταρίου – Αθηναίου – Μαρμαριάς , ως χώρου εγκατάστασης επεξεργασίας και ταφής των αποβλήτων. Τονίζουν δε πως «η προτεινόμενη από την Περιφέρεια λύση δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η συνέχιση της ίδιας πολιτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, που στηρίζεται στα σύμμεικτα απορρίμματα . Αυτή η πολιτική δεν σκοπεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του ανθρώπου αλλά στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων». Γι αυτό απαιτούν « την άμεση παύση όλων των σχεδίων « και καλούν όλους τους κατοίκους της περιοχής και όλους τους φορείς να οργανωθούν έτσι ώστε να αποτρέψουν συντονισμένα και αποφασιστικά την ακολουθούμενη πολιτική .

Εκτροφείο – Βελτιώσεις βιοτόπων

Η Γ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, έχοντας βάλει τον πήχη ψηλά, αυτή τη φορά ξεκινά ένα δύσκολο εγχείρημα για να δώσει πνοή στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου. Και σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυνηγητικού Συλλόγου Τρίπολης, εκτός από το εκτροφείο, ο τομέας που έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα είναι οι βελτιώσεις βιοτόπων ώστε να μπορέσουν εξασφαλίσουν την ομαλή προσαρμογή των θηραμάτων αλλά και την βελτίωση των ενδιαιτημάτων των ήδη υπαρχόντων. Με την καθοδήγηση και την αμέριστη υποστήριξη της Ομοσπονδίας όλοι οι Σύλλογοι οφείλουν να γίνουν αρωγοί αυτής της προσπάθειας.

Αθλητής – μάλαμα

Ζει αθόρυβα στην πόλη μας και εργάζεται καθημερινά για την εξασφάλιση του επιούσιου.

Τις ελεύθερες ώρες του ασχολείται με τον αθλητισμό, που είναι και το πάθος του. Προ ημερών ανάμεσα σε 11 χιλιάδες δρομείς συμμετείχε στον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, όπου κατετάγη 18ος στη γενική κατάταξη και 8ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών. Ο Σάκης Καλδής, ο 24χρονος δρομέας της Αρκαδίας, που τα τελευταία χρόνια ανήκει στο σύλλογο του Ολυμπιακού Πειραιώς, αποφάσισε μαζί με τον προπονητή του Νίκο Τσιάκουλα, και με την πολύτιμη οικονομική και ψυχολογική υποστήριξη ενός σπουδαίου ομογενή, που ζει και «βασιλεύει» στην Αυστραλία, του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, να ασχοληθεί εκ νέου και επαγγελματικά με τον αθλητισμό, όπως τούτο είχε συμβεί προ ετών. Εξ ου και η συμμετοχή του στον Μαραθώνιο όπου, χωρίς ανάλογη εμπειρία και με μόνο τρεις μήνες προπόνηση, κατάφερε να τερματίσει μεταξύ των πρώτων, αναλογικά, σημειώνοντας τον αξιοπρεπέστατο χρόνο 2h, 38΄ και 38΄΄. Να σημειωθεί πως ο Σάκης Καλδής ήταν ο πρώτος αθλητής ηλικίας έως 25 ετών που μπήκε στο Παναθηναϊκό στάδιο, γεγονός που τον ικανοποίησε ιδιαίτερα και του έδωσε το θάρρος να συνεχίσει τον αγώνα για ανώτερες διακρίσεις. Αυτόν λοιπόν καμαρώνουμε σήμερα, ως άνθρωπο πρώτα και ως αθλητή στη συνέχεια και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη ζωή του.

Σκακιστικά

Η Σκακιστική Ομάδα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης προκηρύσσει το 1ο Κύπελλο «Γιώργος Μπακομιχάλης». Το τουρνουά αξιολογείται με διεθνές ΕΛΟ rapid. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 στο Internet Café Playtime, Εθνικής Αντίστασης 81, Τρίπολη. Ο χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη είναι 10 λεπτά. Επιπλέον από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει ακόμη δέκα δευτερόλεπτα (10”) χρόνου σκέψης. Τυχόν τροποποιήσεις θα ανακοινωθούν με συμπληρωματικές προκηρύξεις.

Εργασιακά

Κύριε διευθυντά. Εμφάνισε ο Γιώργος Παπαδάκης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του με καλεσμένο τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου επιχειρησιακή σύμβαση σύμφωνα με την οποία παρ’ ότι ο εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να δουλεύει κανονικά, σε καθημερινή βάση, ο εργοδότης μπορεί να τον πληρώνει κάθε τρίμηνο. Αν αυτό από μόνο του δεν επιβεβαιώνει την έλευση του εργασιακού μεσαίωνα, τότε τι επιβεβαιώνει; (Και, ναι, ο υφυπουργός είπε ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στο Σύνταγμα. Στη θεωρία ναι. Ποιος όμως προστατεύει τον εργαζόμενο που αν δεν δεχτεί να παρέχει τέτοιου είδους… διευκολύνσεις στον εργοδότη μπορεί να βρεθεί χωρίς δουλειά;)

Μετά τιμής Πανδώρα Πηγή: tovima.gr

Χαμογελάτε

Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει άπειροι κατάλογοι με ενδεδειγμένες ατάκες για φλερτ που εγγυώνται τον εντυπωσιασμό του «σκοπούμενου» θύματος:

1. Με κάνεις να λιώνω σαν γρανίτα το καλοκαιράκι…

2. Είσαι κουρασμένη; (Όχι) – Θα έπρεπε, γιατί όλη μέρα στριφογυρνούσες στο μυαλό μου..

3. Κάτι πρέπει να έπαθαν τα μάτια μου γιατί δεν μπορώ να τα πάρω από πάνω σου !

4. Κοπελιά, πιστεύω να έχεις δίπλωμα οδήγησης, γιατί με οδηγείς στην τρέλα !

5. Κοπελιά , θες να τα φτιάξουμε; Βγάζω πιο πολλά από όσα μπορείς να ξοδέψεις !

6. Ελπίζω να ξέρεις τεχνητή αναπνοή , γιατί μου έχεις κόψει την ανάσα !

7. Πρέπει να είσαι από το διάστημα, γιατί μπορώ να δω τα αστέρια στα μάτια σου !

.. και άλλες τέτοιες αηδίες που το μόνο που εγγυώνται είναι τον παταγώδη εξευτελισμό!

Αντιθέτως, εδώ και καιρό κυκλοφορεί μία ατάκα που αν μη τι άλλο αφήνει χώρο για διαχείριση της αποτυχίας: όσο πρέπει «κάφρικη» για να φας με αξιοπρέπεια και ανώδυνα τη χυλόπιτα:

-Μήπως έχει ώρα; -Όχι. -Μήπως έχεις φωτιά; -Όχι. -Φορτιστή Νόκια;

2 thoughts to “Νέα από Αρκαδία. Τι δήμαρχο θέλουμε;”

  1. Λάθος φίλτατε! Δεν είναι σίγουρα ηθικό, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ!! Απαγορεύονται οι αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα βάσει του νόμου!

  2. Οπουδηποτε αλλου εκτος απο το Ελλαντα (και τις ανα τον κοσμο μπανανιες) γινεται ακριβως αυτο που λες Ntropo .

    Στην ψωροκωσταινα εχουμε παρεξηγησει την εννοια της ελευθεριας με την εννοια της ασυδοσιας, θα μας πειραζε λες να αναθετουμε σε δικους ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *