Δηλώσεις της Υφυπουργού Υγείας, κ. Ζέττας Μακρή, για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

ζετα μακρηΑθήνα, 22 Νοεμβρίου 2013

Ακολουθούν οι δηλώσεις της Υφυπουργού Υγείας, κ. Ζέττας Μακρή, για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση:

Δημοσιογράφος: Λένε για συγκεκριμένους αριθμούς και σχέδιο για τα ψυχιατρεία. Υπάρχουν αυτοί οι αριθμοί; Υπάρχει αυτό το σχέδιο;

«Αυτή τη στιγμή που μιλούμε, δεν υπάρχει καν εισήγηση από την πλευρά μου, που είμαι η αρμόδια Υφυπουργός. Θέλω να σας πω ότι την τελική εισήγηση θα την κάνω εγώ, την τελική απόφαση θα την πάρει ο Υπουργός. Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου θα επεξεργαστώ το θέμα με συνεργάτες. Δευτέρα πρωί ξεκινά ο διάλογος. Ήδη έχουν ενημερωθεί και οι εργαζόμενοι».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει στο γραφείο σας κάποια πρόταση;

«Καμιά απολύτως. Είναι κάτι που δεν έχω ζητήσει και δεν έχει έρθει καμιά απολύτως πρόταση».

Δημοσιογράφος: Αυτά που φαίνεται ότι ανακοινώθηκαν από τον ΔΥΠΕάρχη, τον κ. Ευδοκιμίδη;

«Εγώ έχω την ευθύνη των λεγομένων και της υπογραφής μου. Καμία εισήγηση δε ζήτησα. Καμία εισήγηση δε δέχτηκα. Ο διάλογος θα ξεκινήσει με προτάσεις και από την πλευρά μας τη Δευτέρα το πρωί».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει η σκέψη κινητικότητας;

«Υπάρχει η σκέψη της διαθεσιμότητας και την κινητικότητας. Υπάρχει απόφαση να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας και υπάρχει ο προβληματισμός να μη διαταράξει την υλοποίηση του Συμφώνου Άντορ-Λυκουρέντζου η ενδεχόμενη ή η οποία κινητικότητα στα ψυχιατρικά νοσοκομεία».

Δημοσιογράφος: Οπότε όλη αυτή η αναστάτωση που έχει προκληθεί; Οι εργαζόμενοι είναι στους δρόμους. Τι θα τους λέγατε για να τους καθησυχάσετε;

«Αυτά που τους λέω όταν έρχονται και στο Υπουργείο. Ότι τίποτα δε θα γίνει ερήμην τους. Ότι τίποτα δε θα γίνει βιαστικά. Όλα θα γίνουν γρήγορα και με τη συμμετοχή τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *