Χωρίς παιδιατρική κάλυψη η Θεσσαλία

βολος νοσοκ.«Προετοιμάζουν για ιδιώτες το Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας», τονίζει ο Νίκος Χαυτούρας

Την ανύπαρκτη παιδιατρική κάλυψη στη Μαγνησία και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία αλλά και την προετοιμασία της ιδιωτικοποίησης του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας του Νομού, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομειακών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας, απευθύνοντας κάλεσμα τόσο προς τους συναδέλφους του, όσο και προς την κοινωνία.

Κραυγή αγωνίας ή καλύτερα άλλο ένα S.O.S. για την σωτηρία της δημόσιας υγείας εκπέμπει ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος από το πολύπαθο Νοσοκομείο του Βόλου, παρουσιάζει αδιάψευστα στοιχεία, απευθύνοντας κάλεσμα για συστράτευση υπέρ της προστασίας της δημόσιας υγείας.

«Μέσω της συνεχιζόμενης απαξίωσης της δημόσιας υγείας, έρχεται η ιδιωτική, η οποία θα είναι διέξοδος για όποιον πολίτη έχει χρήματα, για όποιον δεν έχει χρήματα θα αυξάνεται η νοσηρότητα και η θνητότητά του, που ήδη είναι αυξημένες», τονίζει ο κ. Χαυτούρας.

Ο γιατρός όμως συνέχισε, αναφερόμενος στην παιδιατρική κάλυψη, λέγοντας: «Η αποδόμηση του Νοσοκομείου Βόλου έχει ξεπεράσει κάθε επίπεδο. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στην Παιδιατρική», αφού όπως τόνισε από τους 13 μόνιμους γιατρούς, 8 στο Νοσοκομείο Βόλου και 5 στα Κέντρα Υγείας, κατέληξε στα Κέντρα Υγείας να μην υπάρχει κανείς και στο Νοσοκομείο μόνον 2, εκ των οποίων ο ένας από το Κ.Υ. Αργαλαστής. Στον Αλμυρό δε, του οποίου το Κέντρο Υγείας καλύπτει τουλάχιστον 35.000 πληθυσμού, από τους δύο, δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας, με το ίδιο σκηνικό να επικρατεί και στο Πήλιο αλλά και στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

 

Ταυτόχρονα, πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, ενώ στην Καρδίτσα έχει φύγει και ο τελευταίος παιδίατρος και υπάρχει μόνο ένας με απόσπαση.

 

Ο κ. Χαυτούρας, αναφερθείς και στις υπόλοιπες κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου, παρουσίασε αναλυτικούς αριθμούς, οι οποίοι αποδεικνύουν το πραγματικά πολύ σοβαρό πρόβλημα που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα φέρει σε αδιέξοδο την δημόσια υγεία και στην Μαγνησία.

 

πηγή: e-volos.gr

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *