Περίσσευμα 10, 8 εκατομμυρίων στα νοσοκομεία 5ης ΥΠΕ

viewimg.aspΜε περίσσευμα 10,8 εκατομμυρίων ευρώ κλείνει η φετινή οικονομική χρονιά για τα νοσοκομεία ευθύνης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, που είναι η καλύτερη επίδοση μεταξύ όλων των υγειονομικών περιφερειών της χώρας! Τα παραπάνω υπογράμμισε χθες σε συνέντευξης τύπου ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρος Μακρής.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ ανέφερε και τα εξής: «Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση μεταξύ των εφτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας. Εξυπακούεται, ότι οι υγειονομικές περιφέρειες στις οποίες καταγράφεται περίσσευμα σε πιστώσεις θα χρηματοδοτήσουν εκείνες οι οποίες είναι ελλειμματικές ή των οποίων οι πιστώσεις έχουν ήδη εξαντληθεί.»

Ωστόσο, ο κ. Λάζαρος Μακρής επισήμανε πως δεν πρόκειται να επιστρέψει πιστώσεις στο κέντρο, προτού καλύψει -όλες μα όλες- τις ανάγκες και το σύνολο των εκκρεμοτήτων των δικών του νοσοκομείων. Για το λόγο αυτό επικοινώνησε με τις διοικήσεις όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων αρμοδιότητας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για να του αποτυπώσουν τα χρηματικά ποσά που χρειάζονται και μόνον αφού προηγουμένως τα δεσμεύσει υπέρ τους, να επιστρέψει εκείνα που θα απομείνουν για να ενισχύσουν άλλες υγειονομικές περιφέρειες.

Ο «τελικός λογαριασμός» φέρνει στην επιφάνεια για μια ακόμη φορά την διαχρονική εμμονή και προτροπή του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λάζαρου Μακρή προς τους συνεργάτες του διοικητές των νοσοκομείων να παραγγέλνουν και να προμηθεύονται πάντα φάρμακα και υλικά, που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή, εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

«Έτσι, με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο αποδεικνύεται ότι όσες φορές παρατηρήθηκαν ελλείψεις, προβλήματα, μη αποκατάσταση βλαβών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και άλλες παρενέργειες, δεν οφείλονταν σε έλλειψη πιστώσεων τις οποίες πάντα διασφαλίζει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά στην έλλειψη συνήθως επικοινωνίας των συνεργαζόμενων μελών εντός των νοσοκομείων και άλλοτε στην μη ολοκλήρωση διαγωνισμών που διενεργούνται από κεντρικούς φορείς.

Για τους λόγους αυτούς, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια έχει εκπονήσει πρόγραμμα κατάρτισης που θα απευθύνεται προσεχώς στους νέους διοικητές αλλά και στους υπευθύνους τμημάτων, κλινικών και προμηθειών, προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς για τις ευθύνες που έχει ο καθένας και τον ρόλο του στην διαχείριση των προμηθειών. Έτσι, ώστε ουδείς πλέον να έχει το άλλοθι «δεν γνώριζα, νόμιζα πως είναι ευθύνη του διπλανού».

Σε τελική ανάλυση, είναι κοινωνικά απαράδεκτο, η Πολιτεία να διαθέτει τις απαραίτητες πιστώσεις, και οι πολίτες ορισμένες φορές, χωρίς να ευθύνονται, να έρχονται αντιμέτωποι με αναξιοπρεπείς συνθήκες, εξαιτίας της αβελτηρίας του εσωτερικού συστήματος λειτουργίας ενός ιδρύματος.

Είναι αυτονόητο ότι τα δύο νοσοκομεία της υγειονομικής περιφέρειας που χρειάζονται ενίσχυση, θα την λάβουν, μέσα από την ανακατανομή που έχει δικαίωμα να κάνει ο διοικητής της υγειονομικής περιφέρειας.»

http://www.eleftheria.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *