ΕΝ. Ι.ΕΟΠΥΥ. Ξαφνικός οικονομικός θάνατος απειλεί το σύνολο των παρόχων του ΕΟΠΥΥ.

ενι εοπυυΓια κάθε 100 ευρώ που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει μόνο τα 23 τα οποία στην συνέχεια το κράτος τα φορολογεί με αποτέλεσμα να μένουν στον ιατρό λιγότερα από 15 !!!

Μεγάλη αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο έχει προκαλέσει η αιφνίδια αποστολή ΝΕΩΝ “ΚΟΥΡΕΜΑΤΩΝ” στους υπολογιστές των ιατρών.

Μετά από ανάλυση των συλλεγμένων στοιχείων, προκύπτουν τα ακόλουθα

1. Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί : ισοπεδωτική ΝΕΑ περικοπή που αγγίζει το 37% που προστίθεται στην υφιστάμενη περικοπή του 30% και το 10% της παρακράτησης ! Με άλλα λόγια για κάθε 100 ευρώ που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει μόνο τα 23 τα οποία στην συνέχεια το κράτος τα φορολογεί με αποτέλεσμα να μένουν στον ιατρό λιγότερα από 15 !!! Στο τέλος αν συνεχίσει έτσι ο ΕΟΠΥΥ θα ζητήσει από τους ιατρούς να πληρώνουν για να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του!

 

2. Εργαστηριακοί ιατροί: ο συνδυασμός της επιβολής υψηλού ποσοστού clawback σε εργαστηριακές μονάδες ακόμη και με μικρό κύκλο εργασιών και μικρό rebate κυμαίνεται από 32% – 45% !! Εάν προστεθεί και το κόστος εκκαθάρισης των δαπανών των παρόχων του ΕΟΠΥΥ από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, προκύπτει ότι είναι αδύνατη η επιβίωση των διαγνωστικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την τακτική των “κουρεμάτων”. Καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να ανακαλέσει το ισοπεδωτικό μέτρο των απανωτών “κουρεμάτων” καθώς επίσης να τηρήσει απαρέγκλιτα τους όρους της αρχικής σύμβασης με τους συνεργάτες του. Σε κάθε περίπτωση θα κληθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη να αποκαταστήσει το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου                           Χρ. Παπασιδέρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *