Νέα από Αρκαδία. Τι περιμένουμε από τους πολιτικούς μας

ARKADIA18-150x15017Αγωνίζεται η κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων που η ίδια υπέγραψε αναφορικά με την οικονομία. Και παίρνει συνεχώς νέες αποφάσεις και νέα συμπληρωματικά μέτρα, πολλά των οποίων ουδέποτε εφαρμόζονται καθότι ουδέποτε ψηφίζονται, ενώ άλλα θεσπίζονται μεν αλλά ουδέποτε εφαρμόζονται. Και το «παραμύθι» των μέτρων εξυγίανσης της δημόσιας διοίκησης, από το οποίο εξαρτάται η εξυγίανση της οικονομίας, καλά κρατεί.

Η ατολμία, η αναβλητικότητα και η απροθυμία για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας και δυσλειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, όπως διαχρονικά έχει οικοδομηθεί από διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς.

Πράγματα γνωστά σε όλους που όμως δεν τους εμπόδισε να ψηφίσουν και να στηρίξουν τα κυβερνώντα κόμματα γιατί θέλουν τη σταθερότητα και την ασφαλή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Γι αυτό και απαιτούν από τους πολιτικούς να αποδείξουν εμπράκτως ότι σέβονται κάθε ευρώ του Έλληνα, ότι δεν διορίζουν και δεν «τακτοποιούν» κολλητούς ως διοικητές νοσοκομείων και φορέων και πως έχουν αλλάξει μυαλά. Απαιτούν πραγματικές μεταρρυθμίσεις και γενναίες αποφάσεις που θα απελευθερώσουν το υγιές δυναμικό της χώρας.

Οι βουλευτές ας καταλάβουν, επί τέλους, ότι δεν έχουν μόνο δικαιώματα, έχουν και υποχρεώσεις. Όχι μόνο στα κόμματα υπό την σημαία των οποίων εκλέχθηκαν, αλλά κυρίως απέναντι στο λαό. Που με την ψήφο του τούς έφερε στο Κοινοβούλιο. Γι αυτό και θα ήταν ευτύχημα αν η κρισιμότητα των επόμενων ημερών συντελούσε ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ συναισθανθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και διαμορφώσουν ένα κοινό μέτωπο προς τη κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων.

Όμως επειδή στην Ελλάδα η ομοψυχία είναι είδος δυσεύρετο, το πρόβλημά μας ήταν και εξακολουθεί να είναι πολιτικό, όχι με την έννοια των μεγάλων επιλογών, αλλά με την έννοια των μικρών καταστροφικών πράξεων που συνέβαιναν και εξακολουθούν να συμβαίνουν με την ευλογία των πολιτικών δυνάμεων. Γι αυτό και εκείνο που ίσως χρειάζεται είναι ένας νέος πολιτικός φορέας , όχι για να έχουμε μια ακόμη ταμπέλα και άλλο ένα σχέδιο για το κοινό μας σπίτι. Είναι για να χτίσουμε κάτι γερό, με γερές υποδομές που να αντέξει στο χρόνο.

Εκλογικά

Σε ανατροπές αναφέρεται το Έθνος της Κυριακής που φέρνουν οι υποψηφιότητες για την περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κατά τον συντάκτη του κειμένου δεν προτίθενται υποστηρίξουν τον νυν περιφερειάρχη Π. Τατούλη, που αναμένεται να κατέλθει ως ανεξάρτητος. Πληροφορεί δε τους αναγνώστες της η εφημερίδα πως από την πλευρά της ΝΔ προκρίνονται τα ονόματα της βουλευτή Λακωνίας Φεβρωνίας Πατριανάκου και του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ και πρώην βουλευτή Λακωνίας Γρ. Αποστολάκου, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμη αποφασίσει. Στον ΣΥΡΙΖΑ συζητείται το όνομα του βουλευτή νομού Μεσσηνίας Θ. Πετράκου. Όλα αυτά μας θυμίζουν τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που και τότε ο Τατούλης κατέβηκε ως ανεξάρτητος για να στηριχθεί στη συνέχεια από ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Για να σαρώσει τελικά.

 

Εκδήλωση Καβάφη

Δεν γέμισε το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην προ ημερών εκδήλωσή του για τον Καβάφη. Κάποιες θέσεις του, από τις λίγες που έχει συνολικά, παρέμειναν κενές και η αιτία σαφώς πέφτει στην τιμή του εισιτηρίου. Είκοσι ευρώ τη σημερινή εποχή είναι πολλά για μια τέτοια εκδήλωση και καλόν είναι στο μέλλον οι υπεύθυνοι να είναι πιο προσεκτικοί στην τιμολόγηση παρόμοιων εκδηλώσεων. Αν θέλουν βεβαίως να προσφέρουν πολιτισμό σε πολλούς και όχι σε λίγους.

Διαλογή ανά δήμο

Ο βουλευτής Κώστας Ζαχαριάς και μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν το «παρών» την περασμένη Κυριακή 17 Νοεμβρίου σε λαϊκή συγκέντρωση των τοπικών ενοτήτων του πρώην Δήμου Βαλτετσίου, στην Παλαιόχουνη, προκειμένου να ενημερωθούν για την φημολογούμενη εγκατάσταση στην περιοχή μεταξύ Κερασταρίου και Παλαιόχουνης, του συγκροτήματος διαχείρισης των απορριμμάτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι πολιτικά απαράδεκτη και προσχηματική η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς περιλαμβάνει η πρόταση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων του περίφημου διεθνούς διαγωνισμού, ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισε όρους και εκχώρησε στον ιδιώτη ανάδοχο του έργου, τις επιλογές και των χώρων εγκατάστασης και των μεθόδων επεξεργασίας των απορριμμάτων! Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι είναι ώριμο το αίτημα εφαρμογής και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της μοναδικά αποδεκτής λύσης που περιλαμβάνει σε τοπικό επίπεδο και ανά Δήμο, διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή (τα σπίτια και τους χώρους εργασίας και παραγωγής), ανακύκλωση, κομποστοποίηση και επαναχρησιμοποίηση των χρήσιμων υλικών και δημιουργία μικρών, τοπικών ΧΥΤΥ που θα επιλεγούν με αυστηρά επιστημονικά και περιβαλλοντικά κριτήρια, για το υπόλειμμα.»

Ερώτηση για Κ.Υ Τροπαίων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Γεωργιάδη κατέθεσε ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με θέμα την πιθανή κατάργηση του Κέντρου Υγείας Τροπαίων. Στην ερώτηση αυτή μεταξύ άλλων τονίζεται πως πρόκειται για ένα: «Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί κοντά στα εξήντα χωριά του Δήμου Γορτυνίας με μεγάλο μέρος του πληθυσμού να είναι ηλικιωμένοι, που χρίζουν τακτικής υγειονομικής και φαρμακευτικής παρακολούθησης, καθώς και νεότεροι που ζουν στην επαρχία ή αναγκάστηκαν λόγω οικονομικής κρίσης να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα και να βρουν καταφύγιο σε αυτή. Το κέντρο καλύπτει γεωγραφικά πάνω από 350 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όπου το μεγαλύτερο τμήμα είναι δυσπρόσιτο, ορεινό και με ακατάλληλο οδικό δίκτυο ειδικά τους χειμερινούς μήνες, με αποτέλεσμα η πρόσβαση του ασθενοφόρου να είναι δύσκολη».

Για όλα αυτά ζητά από τον υπουργό υγείας να το απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για την εύρυθμη λειτουργία αυτού του Κέντρου Υγείας.

Πρόταση ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ καλεί σε συζήτηση – σύσκεψη τους ενδιαφερόμενους στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στις 20 Νοέμβρη 2013 και ώρα 6:30μμ, με θέμα: «Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις – Η πρόταση του ΚΚΕ για φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση.»

Κενά διαμερίσματα

Επιστολή με θέμα: « Κενά και αδιάθετα διαμερίσματα του πρώην ΟΕΚ στην πόλη της Τρίπολης», απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας στο διοικητή του ΟΑΕΔ και ζητά την άμεση αξιοποίησή τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τα διαμερίσματα αυτά επί της οδού Ρήγα Φεραίου 2, είναι δώδεκα τον αριθμό, κενά και αδιάθετα και σε μια εποχή που το πρόβλημα στέγασης στην περιοχή μας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είναι έντονο. Γι αυτό και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί με ορατό τον κίνδυνο αυτά να λεηλατηθούν. Προς τούτο παρακαλεί το διοικητή όπως παρέμβει άμεσα ώστε να ξεκινήσουν οι νόμιμες διαδικασίες για να αποδοθούν τα διαμερίσματα αυτά στους δικαιούχους .

Εκδήλωση ΠΑΣΟΚ

Πολιτική εκδήλωση διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αύριο Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 στο τουριστικό περίπτερο του Άλσους Αγ. Γεωργίου στις 6.30μμ. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Πιερρακάκης Κυριάκος.

Δεν χαμογελάμε

1973-2013: Σαράντα χρόνια ελληνικής ιστορίας, συμπυκνωμένα σε 10 φράσεις:

1.) Εδώ Πολυτεχνείο!

2.) Καραμανλής ή τανκς

3.) Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες

4.) Τσοβόλα δώστα όλα

5.) Κάθαρση

6.) Σε 10 χρόνια κανείς δε θα θυμάται το Μακεδονικό

7.) Να προλάβουμε το τρένο της Ευρώπης

8.) Σεμνά και ταπεινά

9.) Λεφτά υπάρχουν

10.) Δε θα παρθούν πρόσθετα μέτρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *