ΟΕΝΓΕ. Για την παραχώρηση ιδιωτικού ιατρείου στους γιατρούς ΕΣΥ

οενγεΗ χώρα βιώνει βαθειά ανθρωπιστική κρίση, το ΕΣΥ καταρρέει, ενώ παντού στήνονται και λειτουργούν Κοινωνικά Ιατρεία. Μόνον η περιβόητη «Εταιρεία Συντονιστών Διευθυντών» έχει το νου της στο πορτοφόλι των ασθενών. Ως όστρακο προσκολλάται σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες προκειμένου να εξυπηρετεί ιδιοτελή συμφέροντα, αναφέρει προσφυώς η ΟΕΝΓΕ για τη συγκεκριμένη Εταιρεία, της οποίας οι ιθύνοντες εκπονούν υπερφίαλες «μελέτες», ισχυριζόμενοι ότι εάν νομοθετηθούν τα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία των γιατρών του ΕΣΥ θα αποφέρουν 700 εκατ. ευρώ στα ταμεία των Νοσοκομείων!

Ήδη από την ίδρυση του ΕΣΥ το νοσοκομειακό κίνημα θεωρεί πως η Πλήρης και Αποκλειστική Απασχόληση αποτελεί θεμέλιο λίθο κάθε δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο οφείλει να παρέχει ισότιμα και δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους ή την κοινωνική τους θέση. Το περίφημο «φακελάκι» επ΄ ουδενί μπορεί ν΄ αποτελέσει άλλοθι προκειμένου να νομιμοποιθούν τα κλοπιμαία, βγάζοντας μάλιστα μερίδιο για το κράτος.

 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα αντιδράσουν σθεναρά στις μεθοδεύσεις για κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ομοίως καλούμε τις υγιείς πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου να ορθώσουν φραγμό σε σχέδια τα οποία κατεδαφίζουν ολοσχερώς το ΕΣΥ και αποκλείουν εκατομμύρια οικονομικά αδύναμων πολιτών από την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *