Ιατρικός Σύλλογος Έβρου.Σεμινάρια εκπαίδευσης στη Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

2013-11-17 18.52.04  ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ 18/11/2013

Το Σαββατοκύριακο 16-17 Νοεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκαν στο Διδυμότειχο σεμινάρια εκπαίδευσης στη Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Στα Σεμινάρια τα οποία διοργανώθηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητιάτρων (ECOSEP) με πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), συμμετείχαν Ιατροί, Νοσηλευτές και Φοιτητές του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτε1004548_447789285325772_31762760_nίχου.

Η μεγάλη συμμετοχή στα σεμινάρια και τα θετικότατα σχόλια των εκπαιδευομένων, δίνουν στον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου την παρότρυνση για συνέχιση τους.

Λαμβάνοντας επίσης υπόψη:

– Την υπάρχουσα ακόμα ανεπάρκεια σε γνώσεις Βασικής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, τόσο του Υγειονομικού προσωπικού, όσο και κυρίως του γενικού πληθυσμού και ιδιαίτερα κάποιων επαγγελματικών ομάδων,

– Την έλλειψη καρδιακού απινιδωτή, ο οποίος πραγματικά σώζει ανθρώπινες ζωές, σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, σκοπεύει να προτείνει στην πολιτεία:

1. Τη θέσπιση επιτέλους των μαθημάτων της Αγωγής Υγείας, ως αυτόνομο και υποχρεωτικό μά-θημα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τη διδασκαλία των πρώτων βο-ηθειών και ειδικότερα της Βασικής ΚΑΡΠΑ και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινι-δωτή (Α.Ε.Α.) τουλάχιστον στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

2. Την προμήθεια και τοποθέτηση Α.Ε.Α., σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους. Η απώλεια ανθρώπινων ζωών σε αθλητικούς χώρους και όχι μόνο, επιβάλλει την άμεση αποδοχή και υ-λοποίηση των παραπάνω προτάσεων.

Όσοι πιστεύουν στην αναγκαιότητα εφαρμογής τους, καλούνται να τις στηρίζουν έμπρακτα.

Ο Ιατρικός Σύλλο2013-11-17 13.13.47γος Έβρου, θα συνεχίσει την προσπάθειά του για πρόληψη και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, σε κάθε τομέα, καταθέτοντας προτάσεις και υλοποιώντας σχετικές δράσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                            ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *